Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Internationaal Reizen opdr#1

Ik zag dat ik richting Berlijn zou gaan terwijl ik gewoonweg naar Amersfoort wilde reizen de trein had internationale kleuren ik voelde mij ook internationaal echt ik had sokken aan die ik in Frankrijk kocht mijn schoenen kwamen uit Amerika mijn jas had ik zelfgemaakt een Italiaanse lap stof die ik gewoon op een Noord-Hollandse markt kocht dat nou weer wel mijn bh kwam ook uit Amerika mijn panty uit Nederland die handschoenen had ik in Amerika aangeschaft omdat de indiansummer kouder was dan voorspeld was trouwens mijn shampoo komt uit Turkije en de olie voor mijn huid uit Frankrijk die olie kan overal gesmeerd worden en ruikt nog lekker ook in de trein ruikt iedereen anders sommige laten hun ochtendwinden en dan snuffel ik liever aan mijn huid met Franse olie die ik nodig heb omdat mijn huid ontzettend extreem droog is rimpels wil ik voorkomen in Hilversum stappen mensen binnen met tassen Japanners vragen waar de trein naar toe gaat Amersfoort is not the final stop zeg ik haal er mijn dochter op die het moeilijk heeft we reizen samen naar Utrecht de stad in een broodje Mario eten praten over alles in de zon lachen huilen doen we ook samen delen we verdriet op een bank we vinden kokers van karton bij de vuilnis die zij nodig kan hebben dus die gaan in de tas mee ze vallen er ook uit en 'smiddags laat al als de spits begint en de kranten in de trein overal liggen dan reis ik met haar terug naar Amersfoort we nemen afscheid kus kus kus ik ga naar spoor 7 de trein is weer internationaal ik zit in een coupé met fietsenhouders met stoelen langs de zijkant op een rij wel 10 en kijk naar buiten niet naar voren of achteren.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Knap gedaan! Begrijp ik het goed dat op deze manier iemand met dyslexie een tekst leest? k heb het 3 x en 1x hardop moeten lezen om te zien of het aan de opdracht voldeed. En het klopt! :thumbsup: Ik heb duidelijk wel behoefte aan punten, komma's en hoofdletters die rust en duidelijkheid geven!

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is een verhaaltechniek met de bedoeling zoveel mogelijk indrukken weer te geven, " stream of consciousness" , stroom van bewustzijn wordt deze techniek genoemd. In het boek Ulysses van James Joyce wordt het laatste hoofdstuk zodanig geschreven. Ik ben dit boek aan het herlezen, mede door de wedstrijd city2cities (dank aan Odile) en vond het een uitdaging om de techniek zelf toe te passen bij deze opdracht.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jouw uitdaging is gelukt! ( denk ik!?) :confused: Ik had dyslexie als het kenmerk van de hoofdpersoon ingevuld! Ik ken het boek niet en de -stroom van bewustzijn- techniek is mij onbekend. De indruk die de HP mij als lezer geeft is zeer chaotisch door de benoeming van alle detaillistische feiten. Heeft deze techniek de bedoeling om, als lezer een indruk te krijgen van de HP zelf of om met deze verhaal techniek weer te geven wat de indrukken van de HP zijn in het verhaal?

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is moeilijker dan ik dacht op deze manier een tekst schrijven. Het is een indruk die ik wil geven hoe ik denk, observeer tijdens die treinreis. Ik bemerk daarom dat de zinsbouw en tijd niet kloppen, het moet meer in het nu, het werkelijke denken en het verbinden van beelden, gedachten heeft meer accent nodig. Maar goed, dank je voor je feedback, Marietje, het zet mij weer tot zelfreflectie en dat is alleen maar goed!

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja het leest echt als een gedachtenstroom. Dus ook met hak-op-de-tak-associaties. Het gebrek aan leestekens maakt het wel lastig lezen, maar ik snap dat deel uitmaakt van de gekozen vorm.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi gedaan, Maddbrug. Je kunt nog de tekst doorlopen op hoe de zinnen verschillen van elkaar. Je kunt het verschil tussen de zinnen inderdaad benadrukken door accenten of een extra woord tussen te voegen zoals 'steeds' zodat duidelijker wordt dat een nieuwe zin begint. Ik vond het eerste deel mooi zintuigelijk en het laatste deel verschoof mooi naar het afscheid met de dochter, en dit maakt het geheel ontroerend.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je Odile! Marietje: de HP presenteert zijn gedachten door weer te geven wat zij ziet. Hierdoor zou het mogelijk kunnen zijn om de HP te leren kennen.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marietje: de HP presenteert zijn gedachten door weer te geven wat zij ziet. Hierdoor zou het mogelijk kunnen zijn om de HP te leren kennen.
Ik begrijp het! Bedankt voor de uitleg! Ik vind het knap als men deze -stroom van bewustzijn- techniek kan toepassen maar het heeft niet mijn voorkeur! Ik heb nl. a.d.h.v. de door jou genoemde schrijfwedstrijd het laatste hoofdstuk van het boek Ulysses van James Joyce doorgelezen. Voor mij is jouw stukje dus zeer leerzaam!! :thumbsup: