Lid sinds

1 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Online schrijfgroep voor een scherpe pen

Ik start een groep voor schrijvers met een scherpe pen. Heb je die? En prikt die pen in je verhalen mensen dood en / of breng je de lezer met je ironie aan het lachen (voor de minder scherpe lezers: misdaadverhalen en/of humor)? Dan hoop ik dat je meedoet. Samen kunnen we beter worden en genieten van elkaars verhalen.
Er bestaan genoeg schrijfgroepen voor YA, chicklit, romcom, fantasy, non fictie, autobiografie, erotiek, dramatische romantiek etc….., deze genres heb ik niet veel mee en zijn geen onderwerp van de schrijfsels. Behalve als je geslepen pen hier mensen regelmatig op vrolijke wijze vermoord, waarbij de lezer grinnikend de bladzijde omslaat op weg naar de volgende bak sarcastische ellende, dan graag! 

Overigens, mijn doel is een schrijfgroep te starten en geen schrijfopleiding. De basisbeginselen van de edele schrijftechniek gehoord en begrepen te hebben lijkt mij wel een goede minimumeis om te stellen (er zijn cursussen, nog meer schrijfboeken en een niet te tellen aantal websites om deze basis te leren (of te begrijpen (of in ieder geval een keer gehoord c.q. gelezen te hebben (ofzo)))). De tips en blogs van Schrijven Online kunnen hier zeker bij helpen.
Meer dan dat hoeft niet, maar in wederkerigheid samen beter worden is mooi en een beetje weten wat we doen is een goed begin. 

Online (schriftelijk) uitwisselen kan prima werken (via een gezamenlijke drive) ook over tijdzones heen. Dus geen woonplaatsbeperkingen (Nederland, België of waar ook ter wereld).

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Aangezien het vormen van mijn eigen schrijfgroep minder vlot loopt dan verwacht, zou ik graag hierbij mijn sollicitatie indienen.

Lid sinds

9 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Mijn oproep heeft ook niet gebracht waar ik op hoopte. Ik zou graag mee willen doen. 
Naast een non-fictie ben ik ook met een thriller bezig, pas 10.000 woorden, maar het plot is er en ga lekker door. 

Lid sinds

1 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Tony en Jennie, volgens mij hebben we al een mooie kern. Ik stuur een bericht.