Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfmaatje gezocht (Soest/Amersfoort/of online)

Dag allemaal,

Na een lange tijd van world-building, ben ik nu actief bezig met het schrijven van een epic-fantasy series. Ik heb echter niemand in mijn directe omgeving om over ideeën te sparren, al is het maar voor motivationele redenen. Dus vandaar de oproep om misschien iemand te vinden waarmee we elkaars kunnen eleveren op vriendschappelijke basis :)

Dus wellicht is er iemand met gemeenschappelijke thema's (bijv. magie systeem, diepere psychologische karakterisatie, unieke concepten voor steden of culturen, andere wezens/diersoorten, opzetten van meerdere boeken, plottwists..). 

Hoor graag van jullie! :)

Groetjes,

Timothy  

Lid sinds

3 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Timothy,

Ik zit in een beetje hetzelfde schuitje en zou graag met iemand willen sparren over verhaallijnen, plot, leesbaarheid, volgorde, karakter (ontwikkeling), etc etc.

Zelf ben ik al jaren bezig met enkele verhalen in de SF/fantasy genre, maar blijf 'steken' in mijn eigen denkwereld. Proeflezers brengen wel de knelpunten naar voren, maar om daar verder mee te komen is de hulp van anderen noodzakelijk. Het liefst in een wederzijds verbeterproces.

Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hey guys,

Ik zie dat dit bericht al enkele maanden oud is, maar ik ben zelf ook op zoek naar mensen om de schrijfervaringen mee te delen en om over zaken te brainstormen. Schrijven is een lonely job en het is vaak goed om in een vroeg stadium al te sparren. Zelf woon ik in Baarn, ben 37 en schrijf sciencefiction. Ik schrijf niet als beroep dus moet er echt tijd voor vrijmaken, maar dat doe ik dan ook graag :). Ik heb twee boeken geschreven en ben momenteel aan het plotten voor een derde.

Is er al iets van een groepje ontstaan inmiddels? En hoe werkt dat? Mocht er nog plek zijn sluit ik me graag aan.

GRTS, Kevin

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Kevin, Kees, Timothy,

Ik heb belangstelling voor fantasy en in mindere mate ook voor SF, maar in beide genres heb ik geen enkel boek of verhaal voltooid. Momenteel houd ik me bezig met het schrijven van een avonturenroman, maar het lijkt me leuk om te sparren over verhaallijnen, werelden, karakters, en alles wat van belang is bij het schrijven van Fantasy of SF, met uitzondering van magie systemen.  

Een waarschuwing is misschien op zijn plaats: ik ben kritisch en vind niet snel iets goed. 

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Na het plaatsen van mijn reactie viel mij in dat als voorbereiding voor het schrijven van een boek, het nut van sparren beperkt is. Een boek kan niet bedacht worden. Het wordt geschreven.

Zonder registratie van het bedachte bestaat een boek niet. Vanzelfsprekend. Belangrijker is dat het menselijk brein denkt in patronen, gebeurtenissen, emoties, zintuigelijke indrukken als beelden en geluiden, en wellicht ook in flarden tekst, maar niet in pagina’s leesbare tekst. Schrijven is een synthese van bedenken en onder woorden brengen. Dat laatste is essentieel voor het schrijfproces, dat pas ten volle op gang komt als een boek daadwerkelijk wordt geschreven.

Een prachtig bedenksel, met ronde en contrastrijke karakters, unieke verhaallijnen, schokkende plotwisselingen, en wat al niet, kan leiden tot een afzichtelijk boek. Terwijl een mager bedenkseltje tijdens het schrijfproces kan transformeren tot een schitterend en intrigerend verhaal.

Op dit forum en ook bij mijzelf, neem ik geregeld grote aandacht waar voor het bedachte.

Mij lijkt het nuttiger om energie te besteden aan het geschrevene.

Ik wil niet beweren dat sparren over te schrijven boeken geen enkel nut heeft. Maar de oorlog om het voortreffelijke boek kan pas gewonnen worden als het in woorden is gegoten.