Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Belgische leden/schrijfgroep gezocht

Hallo schrijvers, Ik ben sinds kort lid en schrijf hierbij mijn eerste post. Graag zoek ik leden die afkomstig zijn uit België (NL mag ook hoor) Om een schrijfgroepje te maken op whatsapp/mail/etc. Dit, om elkaar tips te geven, teksten te bekritiseren enz. Zelf ben ik in woonachtig in de provincie Antwerpen en ben ik al jaren gek op fabtasie. Mijn favoriete ras zijn dan ook de elfen. (Jaa, groot lotr fan) Het zou leuk mensen te leren kennen die het hobby delen. Voorlopig is het bij mij amusement terwijl ik langzaam maar zeker mijn hoofdstukken schrijf om een boek te publiceren. (Als me dat ooit lukt) Heb je interesse, geef dan een seintje! ~Levaenen

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi! Ik ben ook van België en een schrijfgroepje lijkt me wel een leuk idee! Ikzelf ben ook Fantasy gericht, maar dan wel meer in de richting van engelen en demonen.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo! Ik ben ook Belg ;) Een schrijfgroep lijkt me wel leuk, maar ik behoud graag mijn privacy. Kunnen we dit oplossen zonder whatsapp? Fantasy is ook absoluut mijn favoriet. De mengeling fantasy met dystopie en een vleugje romantiek maakt het voor mij. Ik ben dan ook grote fan van 'The Selection-series'. Ook ben ik een fantasy boek aan het schrijven. - Annelien P.S. Detectives mogen ook zeker voor mij! ;)

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hey Hanne en Annelien! Misschien is het een idee om elkaars e-mail uit te wisselen? Zo kunnen we elkaar in cc zetten en ook grote bestanden doorsturen (op whatssap is dat minder handig) Stuur gerust een privebericht en ik zal mijn contactgegevens doorgeven. Ik kijk er naar uit jullie stukken te lezen! ~Levaenen

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo,

Ik ben van Roeselare, West-Vlaanderen en heel blij dat er ook Belgische schrijvers reageren. 

Ik lees heel veel , vooral young adult boeken en fantasy met draken en elfen.

Ik zou het fijn vinden om mijn schrijfmomenten met jullie te delen. Ik heb net een kinderboek geschreven, maar niet uitgegeven.Er moeten nog illustraties bij en daar ben ik nog niet uit..Ik schrijf vooral kortverhalen , maar durf ook al eens beginnen met een fantasyverhaal.Om contact met elkaar te houden , verkies ik ook e-mail.

Laat maar weten of jullie het zien zitten.

Nancy

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dag allen, 

Ik woon niet ver van Gent en werk al een aantal jaren aan een psychodrama (met bdsm als thema, totaal anders dan gelijkaardige literatuur). Mijn boek is al even "klaar" maar ben nu volop bezig met de revisie (meermaals herlezen en herschrijven van delen, met hulp van een tiental mensen waaronder psychologen, ervaringsdeskundigen en anderen).

Met mijn boek heb ik meerdere doelen, allereerst mensen een dieper psychologisch inzicht geven in het thema, een intrigerend origineel verhaal dat goed onderbouwd is met meerdere invalshoeken. Neurologie en filosofie maken ook deel uit van het geheel. Ik koos bewust om geen zweepjes, handboeien of ander speelgoed, het gaat in hoofdzaak over wat er zich achter de ogen van elk personage plaatsvindt. Er wordt ook niet in geneukt (hoewel er een sterke erotische opbouw is en enkele uiterst erotische passages voorkomen). Ik heb mezelf wel nog een paar andere doelen vooraf opgesteld maar ik wijd misschien wel iets te ver uit... 

Ik heb al een paar professionele manuscriptbeoordelaars (wat een woord) gecontacteerd (wil hiervoor gerust betalen) maar tot nu nog geen geschikte persoon kunnen vinden. De grote zoektocht naar een uitgever is ook nog niet gestart (je krijgt maar één kans en dit is me te belangrijk om te snel willen gaan).

 

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo Victor ,

Je hebt voor een niet alledaags onderwerp gekozen om over te schrijven. Persoonlijk spreekt het mij niet aan , maar ik heb bewondering voor je durf.Ik geloof wel dat je toch een zekere aantrekkingskracht zal hebben met je boek. Het onderwerp is voor velen nog vrij mysterieus.

 Ik heb zelf net een achterflap challenge achter de rug, van Jolanda Pikkaart . Super interessant en leerzaam , je leert er hoe en wat er op die achterflap van je boek moet staan. Ze helpt ook mensen om hun boek uit te geven. Misschien de site van haar eens bekijken? Vooral veel succes met je boek! Schrijf je nog andere genres?

groetjes Nancy

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Nancy Samyn

Dag Nancy,
 

Dankjewel voor jouw reactie! Lijkt me zeker boeiend zo een achterflap challenge! 
Heb zojuist de site van Jolanda uitvoerig bekeken, maar zie niet echt dat ze zich bezighoudt met manuscriptbeoordeling, ze maakt op haar site vooral reclame voor de cursus die ze geeft waarin ze meermaals schrijft gespecialiseerd te zijn in het schrijven/coachen voor boeken voor ondernemers... Beetje heel ver van een "psychologisch drama - BDSM roman" ;-)

Het verbaasd me toch hoe weinig mensen daar eigenlijk rond werken, zoveel jeugdschrijvers, fantasy en SF... 
Toch erg bedankt voor de tip. 

Warme groet,

Viktor

 

 

 

 

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Levaenen en co, ik zoek ook een schrijversgroepje! Ik houd van vele genres, fantasy, dystopie, thriller, coming of age, psychologisch romans..  Dus ik doe heel graag mee als ik mag. Ik woon in Antwerpen.

@Victor: ik heb net 'Normal people' van Sally Rooney gelezen. Het bdsm-thema zit er ook in, maar wel heel subtiel. Aanrader! 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hey Djulez ,

Ik wil wel met jou e-mailen over onze schrijfprestaties. Waar ben je momenteel mee bezig?

Ik ben bezig met kinderverhalen over een kat Durver. Maar er staan nog heel wat andere dingen op de wachtlijst; 

Laat maar iets weten..

groetjes Nancy

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hey Levaenen1011 en anderen!

Ik ben nieuw hier, maar zou graag, als ik nog niet te laat ben, mee in de groep stappen. 

Mijn focus ligt op fantasy verhalen, al kan ik het niet laten om zo nu en dan een romantisch verhaal te schrijven. Ik wil ook altijd graag iets nieuws proberen!

Ik woon ook in de provincie Antwerpen, laat me vooral iets weten!

- Iliana

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Iliana Mievis

Hallo Iliana ,

Ik ben nog niet zo lang aan het schrijven : een jaar of zo. Ik heb nog niets van de andere gehoord, maar ik wil gerust met jou contact houden via mail. Ik weet alleen niet hoe we ons e-mail aan elkaar doorgeven zonder dat iedereen het ziet?

Misschien weet jij het ? Laat maar iets weten.

groetjes Nancy