Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Zoek naar mede schrijvers

Dag iedereen, Ik zit al een lange tijd met een verhaal in mijn hoofd, al heel lang in feite. Ik heb besloten om er toch aan te beginnen en beetje bij beetje mijn verhaal op papier te zetten of beter pc. Ik heb niet echter veel ervaring, praktisch niets met het schijven en aangezien ik toch een sterk verhaal wil maken en een goed boek ben ik op zoek naar mede schrijvers die het boek in mij eruit willen halen. Ik ben een dromer en sciencefiction liefhebber, dus is het verhaal dat ik wil schrijven ook een sciencefiction verhaal in mijn ogen. Dit verhaal droom ik en fantaseer ik al van jong af aan en ik had altijd gedacht dat vroeg of laat wel iemand met een gelijkaardig verhaal zou afkomen maar tot nu toe is dit nog niet gebeurt. Er zijn wel bij benadering verhalen geweest in het verleden en ook verfilmt maar toch nog niet zoals ik het zie. Ik ben ondertussen al 41 jaar en aangezien het uitblijven van de komst van een sciencefiction avontuur zoals ik het zie, ga ik het zelf schijven. En dit ondanks mijn gebrekkige kennis van hoe schrijf ik een goed sterk verhaal, een verhaal dat een lezer zou kunnen boeien. Hiervoor ben ik opzoek naar mensen die dit boek willen mee realiseren, mensen die ook gefascineerd zijn in sciencefiction, dromers zoals ik maar met een betere creativiteit met de pen. Dus als er mensen onder jullie zijn die zich geroepen voelen om dit avontuur samen met mij aan te gaan mogen altijd contact met mij opnemen. Het spreekt voor zich dat ik niet zomaar mijn ideeën prijs geef. Dus vooraleer ik mijn ideeën mee deel en samen bekijken of u het zie zitten, moeten er eerst grondige afspraken gemaakt worden. Het zou spijtig zijn dat er zomaar iemand met mijn ideeën gaat lopen, zeker omdat ik er zolang op aan het broeden ben. Hiermee verwacht ik dan ook serieuze reacties en mensen die weten wat er moet gebeuren. U kan mij bereiken via een bericht op dit forum door uw interesses en beweegredenen ook mee te geven, evenals uw contact gegevens mocht u dit wensen in een privé bericht. Ik denk dat ik de regels van dit forum heb gerespecteerd met mijn oproep, hoop ik tenminste toch. Groetjes Jumpie

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is heel duidelijk wat je van een schrijver verwacht, maar het zou ook handig zijn om even te laten weten wat die schrijver van jou kan verwachten. Even ter verduidelijking, er komt minstens een keer per week een verzoek binnen van iemand die een schrijver zoekt. Waarom is jouw idee het waard om tijd in te stoppen? Wat krijgt die schrijver ervoor terug?

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het geheel niet duidelijk wat er precies verwacht wordt. Wil je dat iemand jouw plot voor je gaat uitwerken en uitschrijven? Of ga jij schrijven en wil je daar commentaar op, of schrijf jij stukken en schrijft de andere schrijver andere stukken? Hoe ver heb jij het verhaalidee al uitgewerkt, en hoeveel moet er nog ingevuld worden, en door wie? En zou je in staat zijn om, als je er even rustig naar kijkt, zelf de taalfouten uit je eerste post aan te wijzen?

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik doelde dan ook voornamelijk op het organisatorische stuk. Nu ik het stuk nog eens doorlees moet ik inderdaad dezelfde vragen stellen.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dus jullie vinden het storend dat er schrijf fouten in mijn post zitten? Tja ik ben ook maar een mens met zijn sterke punten en zijn gebreken. Op de vraag waarom mijn verhaal de moeite waard is om er tijd in te steken, kan ik alleen zeggen dat u dat pas effectief zullen weten wanneer jullie mijn ideeën te horen krijgen. Wat zou een schrijver ervoor terug krijgen door mee mijn verhaal te helpen schrijven? Tja wat verwacht een schrijver de dag van vandaag? Ik zou het niet weten eerlijk gezegd. Als het een goed boek word en het valt in de smaak van het publiek, wie weet (men kan alleen maar dromen, tot het zover is). Wat ik zoek in een medeschrijver? Iemand die mij helpt de zaken te verwoorden, die mijn ideeën zou kunnen corrigeren en aanvullen. Dus echt samen werken om tot een mooi resultaat te komen. Dus dat betekent ik schijf stukken, welke worden gelezen waarbij men deze corrigeert, aanvult met ideeën of zelfs gewoon weg zegt van dit klopt niet of kan niet,..... In hoever is mijn verhaal idee al uitgewerkt? Wel in mijn hoofd zit er al het vertrekpunt en waar ik naar toe wil, hoofdpersonages zijn er ook al en er zijn ook al kritische momenten ingewerkt. Maar hoe dat ik dit tot een mooi geheel moet maken is nog iets anders. Maar vooraleer u mij afschiet. Wil ik nog zeggen dat ik nog geen ervaring heb met het schrijven, maar heb wel ideeën die redelijk ver gaan om verhalen te schrijven. Ik ben van mening dat er vele mensen rondlopen met creatieve goede verhalen maar niet altijd de kans of de moed hebben om hulp te vragen. En ik denk dat er nog mooie ideeën zijn die nog moeten ontdekt worden. Hiermee kom ik ook even terug op één van jullie vragen. "Waarom is mijn idee de moeite waard om er tijd in te stoppen?" Elk idee is de moeite waard, u kan dit nooit op voorhand echt weten en daarvoor ben ik van mening dar het altijd de moeite waard is om naar een idee te luisteren vooraleer men een beslissing neemt. En ja er zullen wel elke week een paar mensen zijn zoals ik maar als er dan daar één iemand tussen zit met een goed idee, zou dat dan niet geweldig zijn. Zou je dan niet de kans grijpen om samen met die persoon dit idee op papier te zetten? Wat ik hiermee wil zeggen is dat je het niet weet in het begin, dus is naar een idee eens te kijken en te luisteren dan tijd verlies of niet? Dit is het eerste forum dat ik raadpleeg en een post zet. Als ik hier niemand vind dan zal ik verder moeten zoeken de wereld is groot en ik ben er zeker van dat er toch één iemand rondloopt dat mijn idee de moeite waard zal vinden om dit samen met mij te schrijven.

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Dus jullie vinden het storend dat er schrijf fouten in mijn post zitten?
Nee, nee, storen doe het me niet. Mijn vraag is puur zakelijk en dan ook niet retorisch bedoeld. Wanneer het gaat om samenwerking aan een schrijfproject, lijkt mij de taalvaardigheid van deelnemers gewoon van belang.
Hiermee kom ik ook even terug op één van jullie vragen. "Waarom is mijn idee de moeite waard om er tijd in te stoppen?" Elk idee is de moeite waard, u kan dit nooit op voorhand echt weten en daarvoor ben ik van mening dar het altijd de moeite waard is om naar een idee te luisteren vooraleer men een beslissing neemt.
Nuancering: waarom is jouw idee míjn moeite waard? De meeste schrijvers schrijven hun eigen verhalen. Omdat het nu eenmaal veel leuker is om je eigen idee uit te werken, dan iemand anders z'n idee. En daarbij komt: de meeste schrijvers denken dat hun idee een goed idee is, ondergetekende incluus.
Zou je dan niet de kans grijpen om samen met die persoon dit idee op papier te zetten?
Nee, dus. Er zijn erg weinig schrijvers die zo om een plot verlegen zitten dat ze kant en klare ideeën van derden nodig hebben. Het is trouwens niet mijn bedoeling je af te branden. Als ik je niets te melden had, zou ik gewoon niet reageren. Mijn bedoeling is om je deze zaak van de andere kant te laten zien, zodat je zult begrijpen dat de kans erg groot is dat je op deze manier niet zult slagen. Nu een andere vraag: waarom schrijf je het zelf niet? Schrijven kun je leren, en is bovendien ontzettend leuk om te leren. Je hebt er wel veel doorzettingsvermogen voor nodig, maar naar jouw eigen zeggen is jouw verhaal dat waard.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Diana, eerst en vooral bedankt voor jouw reactie en uiteenzetting. Ik ben heel dankbaar voor jouw mening. Inderdaad waarom zou ik het zelf niet schrijven, dat ben ik ook aan het doen. Sinds ik besloten heb om er aan te beginnen heb ik al een paar bladzijden met ideeën. En het inderdaad geweldig om puur je eigen ding te doen door het zelf te schrijven. Maar daar wring het, ik mis de kennis om personage mooi uit te werken, om de verhaal lijnen mooi in elkaar,te laten vloeien. Tevens stel ik mij de vraag telkens zijn mijn ideeën wel correct, komt het logisch over enz..... . Het is daarom dat ik het idee had opgenomen om iemand te zoeken dat dit project mee zou willen realiseren. Ik kan alleen maar jouw advies ter harte nemen en u zal wel gelijk hebben dat het zoeken naar iemand die mee wilt schrijven niet zomaar te vinden is direct, heb dat mij in feite ook al wel zelf ingezien maar het is altijd de moeite waard om te proberen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik begin het idee te krijgen dat je wel wat zou kunnen hebben aan een schrijfgroep of coach. In een schrijfgroep wissel je ideeën en problemen uit en help je elkaar. Ook kun je voor elkaar proeflezen. Een schrijfcoach doet dit ook, maar is doorgaans niet gratis.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Jumpie, Schrijf het toch gewoon zelf... of probeer het in ieder geval. Dat is veel leuker dan om de haverklap de mening en aanwijzingen van een ander op je bord geschoven te krijgen. Kijk hoever je komt. Wie weet schrijf je een flinke stapel A4-tjes vol en stuur je dat naar een gespecialiseerd bureau ter beoordeling. Je kunt ook je stukken die al geschreven hebt hier plaatsen. Krijg je vanzelf commentaar. En als het niet lukt: jammer dan. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Dan kun je nog altijd kijken wat je met het idee kunt doen.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar daar wring het, ik mis de kennis om personage mooi uit te werken, om de verhaal lijnen mooi in elkaar,te laten vloeien.
Dit valt onder de noemer doorzettingsvermogen, daar is eerder al over gesproken. Als je 41 bent en je hebt het verhaal al sinds je jong bent in je hoofd zitten, dan kom ik op zo'n 25 jaar uit dat dit verhaal je bezig houdt. Wat maakt het dan uit dat je de komende 10 jaar zelf bezig bent met de uitwerking ervan?
Tevens stel ik mij de vraag telkens zijn mijn ideeën wel correct, komt het logisch over enz..... . Het is daarom dat ik het idee had opgenomen om iemand te zoeken dat dit project mee zou willen realiseren.
Stel, je mocht iemand vinden die met jou het verhaal tot leven brengt, iemand die meer ervaring heeft dan jij, hoe open sta je dan voor veranderingen? Iemand die je verhaal goed vindt maar toch een paar aanzienlijke veranderingen wil doorvoeren waardoor je hoofdplot bijgesteld wordt. Als je al een kwart eeuw een verhaal met je meedraagt, accepteer je dan nog wel de mening van een ander?

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Al een half jaar geleden een oproep geplaatst en niemand wil je helpen? Wat ik uit je oproep lees is het volgende: je wilt graag op ontdekkingsreis, je einddoel is een boek, een compleet verhaal. Je gaat zelf lopen maar je hebt een looprekje nodig, iets waarop je kunt steunen als je benen pijn doen, met een kompas er op zodat je niet hopeloos verdwaald. Ik wil dat looprekje wel zijn. Gratis. Ik stuur je wel een mailtje...