Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Schrijfclub Tet Rotterdam opgeheven

Schrijfgroep Tet is op zoek naar nieuwe leden. De groep bestaat uit vier leden die elkaar stimuleren in het schrijven van poëzie en proza en die elkaar via opbouwende kritiek tot een hoger schrijfniveau proberen te brengen en elkaar aanzetten tot creativiteit binnen een respectvolle sfeer. Schrijfgroep Tet stimuleert de leden om voor elke maandelijkse bijeenkomst een kort verhaal te schrijven, al dan niet naar aanleiding van een opdracht of thema. Op de bijeenkomst geeft men - op basis van de schrijftechnische en inhoudelijke aspecten - feedback op elkaars werk. Wij steunen elkaar in het aanbieden van manuscripten, verwerken van afwijzingen en het vieren van successen. We lezen onze teksten aan elkaar voor (korte verhalen, gedichten of een deel uit een langer werk) en vragen om feedback. Soms valt dat flink tegen, want kritiek ontvangen valt niet mee, maar goede kritiek geven is ook moeilijk. Gelukkig zijn we een hechte groep, die ook buiten de bijeenkomsten om goed met elkaar omgaan. We variëren in leeftijd van 28 tot 50 jaar en staan voor iedereen open. Eén donderdagavond in de maand komen we bij elkaar om 19.00 uur, meestal bij iemand thuis, maar we zijn op zoek naar een vaste locatie. De gastheer of gastvrouw zorgen voor wat te drinken en iets lekkers - zelf iets lekkers meenemen mag natuurlijk ook. Soms kiezen we er voor om gezellig met z'n allen te gaan eten voor we gaan beginnen. We eindigen gewoonlijk tussen 22.30 en 23.00. Onze eerstvolgende bijeenkomst is op donderdagavond 17 februari. Als dit je nieuwsgierig maakt naar wie wij zijn en of je misschien in ons groepje past, stuur me dan een berichtje en dan neem ik contact met je op.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat ontzettend leuk klinkt dat, zo'n schrijfgroep. En donderdagavond is de enige avond in de week dat ik iets dergelijks kan plannen, dus dat komt mooi uit. Ik ben 43 jaar oud, alleenstaande moeder van 2 bijna puberkinderen, werkzaam als docent in het Nt2 onderwijs (momenteel in Rotterdam) en ik wil heel graag meer en beter gaan schrijven. Schrijf voor mezelf dagboeken, brieven, eenvoudige gedichten (een gedicht recenseren lijkt me niet makkelijk). Als ik mag komen dan verneem ik het graag. Ben ook nog maar net lid van deze site. groetjes, Masja

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Masja, Wat ontzettend leuk dat je geïnteresseerd bent. Ik heb je een privébericht gestuurd met meer informatie. Groetjes, Ron

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit klinkt zeker interessant, zou je mij ook wat meer informatie kunnen sturen? Ik ben net maar lid geworden van deze website, maar volg de website al langer. Ik schrijf al heel lang maar wil het eigenlijk wat serieuzer oppakken (gestimuleerd doordat ik 1) bij de laatste 20 ben geeindigd van de wedstrijd van Toekomstschrijvers en 2) ben uitgekozen om ook columns te gaan schrijven voor het interne blad van de gemeente (waar ik werk)) en zo'n schrijfclub lijkt me een hele goede stimulans om meer en vaker te schrijven. En aangezien bij jullie zo mooi je geboortejaar staat -althans, ik ga er vanuit dat het geen postcode is- mag je best weten dat ik in 1981 geboren ben!

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Rivka! Dank je wel voor je reactie - ik heb je inmiddels meer info gestuurd en hoop je binnenkort op een van onze bijeenkomsten te begroeten. Groet, Ron

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijfclub in Rotterdam zoekt nieuwe leden - update Er zijn nog steeds plaatsen voor nieuwe leden en we hebben onze eerstvolgende bijeenkomst verschoven naar de 24ste... dus als je nog interesse hebt, laat het me dan snel weten en dan kun je donderdag aanschuiven.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hi! Ik ben net nieuw hier op het forum en op zoek naar een schrijfgroep in (de buurt van) Dordrecht. Ik zag uw wat oudere post en vroeg mij af of uw schrijfgroep in Rotterdam nog steeds actief is en eventueel nog ruimte heeft voor een nieuw lid. Mogelijk ben ik wat jonger dan de andere leden (ik ben 25), maar ik hoop dat dit geen probleem is. Ik heb mijn hele leven al enthusiast geschreven (met name fantasy en verhalen voor kinderen) en heb recentelijk besloten om dit wat fanatieker te gaan doen. Groetjes!

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo, Ik heb mij zojuist hier ingeschreven, omdat ik op zoek ben naar een schrijfgroep in of rond Rotterdam. De vraag is dus of bovenstaande nog actueel is. Zoja, is er nog een plekje vrij voor een 35 jarige Rotterdammer?

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo, Ik zoek een schrijfgroep in Rotterdam en kwam via schrijvenonline bij jjullie uit. Is de Rotterdamse schrijfgroep nog actief en is er nog een plaats vrij? Ik hoor het graag!

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Iemand interesse om een nieuwe schrijf groep te starten? 2 keer per maand meeten bijv? Rotterdam of omgeving ervan? Ik kan wel wat feedback gebruiken! :-) Ik ben 28 jaar en woon in R'dam-zuid. Mvg Esmée

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zeker weten, ik was hier net naar op zoek! Ik ben 30 en woon in Rotterdam-Centrum. De komende drie weken doe ik nog mee aan Nanowrimo. Elke zondag zitten we vanaf 13:00 met ongeveer 10 personen in de Coffee Company aan Eendrachtsplein (een groepje met laptops aan de grote tafel in het midden). Ik zie dat je ook mensen zoekt voor een project. Zelf ben ik helemaal niet van de fantasy, maar de andere deelnemers aan Nanowrimo zijn dat voor een groot deel wel. Misschien hebben zij wel Interesse en die wonen dus ook allemaal in de buurt van Rotterdam..

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi LethalPrincess, Wat leuk dat je dat ook zoekt. Dan kom ik zeker snel kijken bij jullie. En misschien is er een klik inderdaad. Heeft de groep ook een naam? groet esmee

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Esmee, het is niet echt een groep, het is voor Nanowrimo (www.nanowrimo.org), dat is elk jaar in november en dan proberen deelnemers in een maand 50.000 woorden te schrijven, maar er zijn vast wel mensen die na november ook nog verder willen gaan.. Groetjes, Anja

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je hebt echt een leuke avond opgezet! Helaas ga ik het zelf niet halen, want doordeweeks sta ik om 6:00 op en ik ben echt gehecht aan mijn acht uur slaap per nacht;-)

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zal het de Rotterdamse NaNoWriMo-ers doorgeven.. Ik zag het inderdaad ook bij de activiteiten staan, helaas verder nog niets in Rotterdam, maar ik ga op zoek. Een schrijfgroep lijkt me ook interessant, jammer dat deze Tet Rotterdam-groep al in 2012 is opgeheven:-)

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag allemaal, Deze schrijfster van 32 jaar uit Rotterdam zou zich graag aansluiten bij een schrijfgroep/schrijfclub! Weet iemand of er momentele een schrijfgroep is in Rotterdam of is er voldoende animo om er eentje op te richten? Bijvoorbeeld eens per maand bij elkaar komen, en steeds adhv een thema een kort verhaal schrijven, en dat met elkaar bespreken? Hoor graag van jullie!