Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

illustrator zoekt schrijver

hallo allemaal. Ik ben een afgestudeerd voor grafisch vormgever met als specialisatie visualiser in illustrator. Tevens ben ik weer een nieuwe opleiding aan het volgen om hoger op te komen. Maar ik wil langzaam eens beginnen met hetgene waar mij hart bij ligt....kinderillustraties maken. Ik zou graag illustraties willen maken voor kinderboeken maar ik ben nog op zoek naar een schrijver. Dus als iemand nog een illustrator zoekt, dan kunnen we misschien eens met elkaar praten om te kijken of onze stijlen goed bij elkaar aansluiten. Heb je intresse of ben je een tikje nieuwschierig....mail me gerust! groetjes lin

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb je een portfolio Lin? Staat er ergens wat op een site? Waarom zoek je een schrijver en geen uitgever als je wilt illustreren? Uitgevers stellen meestal 'eigen' illustratoren voor aan schrijvers die een boek bij hen insturen. Er zijn verschillende uitgevers die wel nieuw bloed kunnen gebruiken volgens mij. Ik ken wel mensen die hun portfolio digitaal opstuurden en opdrachten kregen. Maar wat is je stijl?

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zij... heeft blijkbaar geen haast. Sorry, Lin. Ze heeft het vast te druk met tekenen, schilderen, dansen, knutselen, musea...

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je iets wilt, kom je naar de mensen toe. Je kunt er niet vanuit gaan dat ze op basis van een vage vraag naar jou toekomen, toch?

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee hoor, dat vat je verkeerd op janneman. Dit zijn nu eenmaal de ándere bezigheden van linwouters. En aangezien ze nog niet heeft gereageerd, lijkt het me dat ze een topconditie heeft (niet weer verkeerd opvatten, hè!)...

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
hm, dan weet je meer dan ik.... ;-) wat wel zo is, itt zinnigerzinnen, je krijgt hier geen seintje als iemand heeft gereageerd. Zo kan je wel eens vergeten waar je ook al weer gepost hebt. maar het is inderdaad al weer een tijdje geleden en zelf zou ik wel benieuwd zijn of er iemand heeft geschreven...

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh trouwens, Zjors, het is erg moeilijk om als illustrator bij een uitgever binnen te komen. Ze zijn wel altijd op zoek naar nieuw talent, maar hetzelfde geldt voor schrijvers; bekend antwoord is dat het niet in hun fonds past. De enige manier om ondertussen aan de slag te blijven is door projecten aan te gaan met schrijvers. Op die manier help je elkaar ook.

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat schreef ik al. Ik ken verschillende uitgevers die illustratoren zoeken en ik ken verschillende illustratoren die hun portfolio digitaal naar veel uitgevers stuurden en daar weer een aantal opdrachten uit kregen. Dus als je een goede portfolio hebt, stuur op die handel. Daar krijg je opdrachten van. Niet door een project aan te gaan met een schrijver die ook nog maar moet afwachten of zijn/haar verhaal geaccepteerd wordt.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou willen dat het zo gemakkelijk ging, maar dat is niet mijn ervaring. Van de zes uitgeverijen heb ik nu 4 afwijzingen binnen, als ik over een jaar weer wil reageren moet ik in de tussentijd blijven tekenen. Meerdere manieren zoeken is toch oke? Of vind je dat de schrijver er niet mee is geholpen?

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je moet uiteraard altijd meerdere wegen blijven bewandelen. Maar zes uitgeverijen vind ik dus echt erg weinig. Heb je gezien hoe lang de totaallijst is? Heb je ook gestuurd naar de minder voor de hand liggende uitgeverijen. Ik zou als illustrator eerder op 50 mikken dan op 6. Mijn ervaring is dat het redelijk ingewikkeld is voor een schrijver om je verhaal geaccepteerd te krijgen en dat het nog ingewikkelder wordt als je er ook al illustraties aan gekoppeld hebt. Uitgevers hebben ieder hun eigen stijl die ze uit willen dragen. Als je al een illustrator 'meebrengt' moet dus zowel het verhaal als de illustraties kwa thema en stijl kloppen met hun wensen. Die kans acht ik nog kleiner. En uiteraard zijn er veel wegen die naar Rome leiden. Er zijn ook veel andere manieren om aan opdrachten te komen. Ik zou ook zeker alle POD-uitgeverijen aanschrijven. Daar komen ook vaak schrijvers met de vraag wie nou het omslag of de illustraties zou kunnen maken. En vlak de tijdschriften niet uit. Of maak ansichtkaarten van je illustraties die je in winkels te koop aanbiedt. Heb ik met mijn gedichtenkaarten ook gedaan.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Janneman, begin volgend jaar start ik met een nieuw project. Het is zeer waarschijnlijk dat ik dan een illustrator nodig heb. Helaas kan ik er nu nog niet veel over vertellen, maar als je tegen die tijd nog op dit forum te vinden bent, neem ik contact met je op.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
"Van de zes uitgeverijen heb ik nu 4 afwijzingen binnen." Er is een soort van regel die zegt dat je kansen 1:10 zijn. Maar tegelijkertijd moet je natuurlijk met kwalitatief goed werk komen, anders is de kans 0:100. Gewoon blijven proberen. Als een uitgever iets ziet in je stijl en deze wil koppelen aan een boek, zal hij vast contact met je opnemen. Soms kan dat ineens onverwacht zijn, terwijl jij al vergeten was dat je iets had opgestuurd. Het hangt ook af van wat de uitgever binnenkrijgt, natuurlijk.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Rosali, ik hoor graag van je, ter zijner tijd! Ik heb zowel kleine als grote uitgeverijen benaderd, en daarnaast tijdschriften voor kleinere opdrachten. Ook ontwerp ik affiches en doe ik mee aan illustratie wedstrijden. Ik probeer gewoon zoveel mogelijk dingen uit, ik moet het ook maar in mn eentje uitvogelen (lang leve internet!). Ansichtkaarten is een goed idee, daar ga ik eens achteraan. Misschien heb je wel gelijk, zjors, en kan een schrijver beter zijn manuscript ongeillustreerd toesturen. Eigenlijk weet ik het gewoon niet. Maar het zou toch leuk zijn als er iets bijzonders ontstaat? Ik stel hoge eisen aan mn tekeningen, in die zin geef ik een schrijver het beste wat ik kan geven.(en ik investeer er in, de schrijver hoeft niet in mij te investeren) Het is niet dat ik iets afraffel, alleen maar om met een schrijver mee te liften! Ik weet ook dat het een lange weg is, ik ben ook niet ongeduldig, ik ben alleen aan het zoeken. En inderdaad, ik moet nog meer uitgeverijen benaderen, misschien wel digitaal. Ik was alleen bang dat dat niet geaccepteerd zou worden; ik ga het proberen! Ik heb het gevoel dat ik me moet verdedigen, terwijl ik gewoon hard aan het werk ben om hierin verder te kunnen.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo vreemd vind ik die projecten niet. Ik heb o.m. de modevakschool gedaan en een van de dingen die je leert is creatief zijn op commando. Je kan nu eenmaal niet achter je bureau gaan zitten wachten tot je inspiratie krijgt. En een van de eerste dingen die je daarbij leert is: bezig blijven. Stilstand is dodelijk. Je moet jezelf constant uitdagen om verder te komen, nooit tevreden zijn, altijd verbeteren. En hoe verbeter je? Door buiten de betreden paden te treden. Opdrachten te zoeken en te zien in het leven om je heen. Als dat betekend dat je met een toneelschrijver moet gaan samenwerken om een collectie voor zijn versie van het zwanenmeer te maken dan doe je dat. Dat je er niets mee verdient doet niet ter zake, het gaat erom dat je bezig bent. Gericht bezig bent. Liefst met iets wat je niet lekker veilig zelf bedacht hebt - want de kans is groot dat je daarbij onbewust al rekening hebt gehouden met je grenzen, terwijl je die nu juist wilde verleggen. Toch is het moeilijk om zulke projecten te vinden. Kunstenaars lijken de neiging te hebben elkaar te willen betalen, tenzij ze al goede bekenden zijn. Dus vragen we elkaar veel te weinig voor samenwerking. In mijn ervaring tenminste.

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Janneke schreef: Ik heb het gevoel dat ik me moet verdedigen, terwijl ik gewoon hard aan het werk ben om hierin verder te kunnen. Ik probeer gewoon mee te denken, Janneke. En je misschien van wat paadjes af te helpen die in je hoofd zitten terwijl er wellicht andere wegen zijn. (Trouwens, je link op je profiel werkt niet, je moet er http enzovoort voorzetten) Ik denk inderdaad dat bezig blijven, alle wegen proberen, ook al leveren ze in het begin niks op, uiteindelijk werkt. Maar je zult jezelf kenbaar moeten maken en heel breed je portfolio moeten verspreiden, denk ik, als eerste. In Nederland maar ook in Belgie. En vergeet daarbij de educatieve uitgeverijen niet. Wat ook kan: geef aan bij bekende illustratoren dat je werk zoekt. Vaak worden zij benaderd voor het illustreren van een boek en zitten ze 'vol'. Ze kunnen dan meteen doorgeven: maar deze mevrouw wil wel en heeft tijd. Uitgevers hebben vaak geen zin om veel te zoeken dus vragen je dan meteen om wat werk te sturen. Heb je ook POD-uitgevers en zo benaderd? Die sturen ook vaak schrijvers door naar mensen die ze kennen. Moeten ze wel eerst de kwaliteit van je werk gezien hebben. Succes ermee!

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
nou wat een commentaar allemaal. Ik heb de eerste week iedere dag voor reactie gekeken, maar die kwam maar niet. (alleen van zjors) (sorry zjors dat ik je daar geen feedback over heb gegeven, dit commentaar is ook niet naar u toe) Na een week iedere keer te kijken, heb ik inderdaad er niet meer zo vaak op gekeken. Ik verwachte gewoon geen reactie meer, na 9 dagen.....Ik dacht dat het nieuweling moeilijk was om ertussen te komen. Maar ik vind dat je geen stom commentaar moet geven over mensen die je niet kent, en al helemaal niet met wat die persoon nog allemaal te doen heeft. Ik ben NIET laks of wat dan ook. Ik heb het gewoon heel druk. Ik volg een zware studie met daarnaast nog eigen opdrachten. Dus willen jullie pas commentaar op mij geven als je weet over wie je het hebt. Sorry maar ik vind het kinderachtig dat jullie zo op mij hebben gereageerd.....ik heb alleen maar haast. En zouden jullie aub zo vriendelijk willen zijn om meesterben er niet bij te betrekken, hij heeft hier niets mee te maken. En inderdaad, ja, ben met hem aan het mailen Ik hoop dat we nu als volwassen mensen reactie op elkaar kunnen geven en trek aub niet meer zo snel een conclusie. groetjes lin (dat een zij is)

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
de reactie op zjors. Ik heb helaas nog nergens een portfolio online staan. Ik heb alleen maar een handmatige portfolio (om het zo maar even te noemen) ik heb nu voor Ben wel al wat werk ingescand. ik werk persoonlijk met verschillende materialen. Potloop, marker, aquarel, ecoline, plakaat.... Dit doe ik op het moment om de boodschap van de tekening extra over te brengen met het soort materiaal. Maar ik ben nog erg beginnend, en heb nog nooit voor een echte opdracht illustratietekeningen gemaakt. Ik ben op het moment wel bezig met een illustratieboekje te maken van 10 pagina's. omdat ik dus nog vrij beginnend ben, ben ik dus ook bereid om op vrijwillege basis tekeningen te maken, het enige dat ik wel wil, is een druk van het boekje. Zo kan ik mijn portfolio ook opbouwen. Ieder mens moet ergens beginnen. Voor als er mensen zijn die wel interesse hebben, wil ik gerust een paar tekeningen mailen. In de toekomst ben ik ook van plan een website te maken, waar ik dus mijn werk op het web kan zetten.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
tja op het moment niet zo op het web. Had gekeken of je hier afb. kunt oploaden. Ik wil u gerust wat werk mailen. Of weet u een ander alternatief?

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zeg maar geen u hoor :D jeetje Maar ik ben opzich wel benieuwd wat je stijl is.. kan je het omschrijven anders? (of anders wat mailen inderdaad)

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha Zjors, ik neem je tips ter harte hoor! Mijn website staat al op verschillende illustratorensites vermeld en ik strooi met kaartjes. Helaas zijn niet alle uitgeverijen geschikt, maar ik heb er nog wel een hoop gevonden, daar ga ik achteraan. En binnenkort mag ik met een heeele leuke bekende illustratrice praten, daar hoop ik veel van op te steken! Je hebt me weer even een schop onder de kont gegeven, deed even zeer maar het doel heiligt de middelen! Dank! M'n link ga ik bijwerken, kijk er nog maar eens naar als je zin hebt. @Lin: Mocht je binnenkort een website hebben: ga dan naar schrijverzoektillustrator of villa kakelbont (belgisch) daar kan je dan je website tussen zetten. Uitgeverij Clavis heeft 4 keer per jaar opendag, dan mag je je werk laten zien, kijk maar eens op hun site. We zijn nu trouwens concurenten: ik ben ook voor ben bezig... Sukses!