Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Wie wil Poëziefestival financieel steunen!?

Het Groot Drents Gedicht

De Stichting Drenthe Poëzie heeft dichter Mart Brok uit Boswachterij Sleenerzand bereid gevonden zich achter de actie te scharen om geld op te halen ter financiering van Het Eerste Drentse Open-Dicht Festival 2007. Vele initiatieven in het verleden stierven in een vroeg stadium reeds een pijnlijke dood omdat het draagvlak onvoldoende geactiveerd was. De Stichting Drenthe Poëzie wil breken met deze traditie door alle bewoners van de regio in staat te stellen deel uit te gaan maken van deze culturele happening met een landelijke uitstraling.

Alleen vragen om subsidie bij allerlei overheden is helemaal uit de tijd. Dat is leuk voor een basis maar echte armslag bereik je daar niet mee. De Stichting vindt dat zowel de deelnemers aan het festival als het publiek “in een warm bed”ontvangen dienen te worden. “Een warm bed”dat staat op de speelweide op nauwelijks driehonderd meter vanaf het kantoor van Boswachterij Sleenerzand aan de Slenerweg ter hoogte van Het Rooie Dorp.

Wat is nou de bedoeling?
Iedereen uit de regio kan zijn naam verwerkt krijgen in een groot gedicht dat dichter Mart Brok speciaal voor deze gelegenheid zal schrijven. Het gedicht zal aangeboden worden aan dag- en weekbladen uit de regio en worden opgehangen bij VVV’s en openbare ruimten zoals bibliotheken en op het Festival terrein. Ook de lokale omroepen zullen er aandacht aan besteden. De datum van publicatie van het Groot Drents Gedicht zal ergens begin juni zijn en een feestelijk tintje krijgen ergens aan de oevers van Het Oranje Kanaal.

Ter inzage een klein voorbeeldje van het gedicht:

Als daar in dorps blauw
bescheiden weggestopt
in het groene hart van Sleen
een moderne Super blijkt te zijn
is het kortweg ontroerend
hoe bakker Herman Schepers zoete broodjes bakt
naast de makelaar die Ludwig heet
Om de hoek boort tandarts Aaldering
het mooiste gat van ‘t dorp
als Oudeboom voorbij rijdt voor een wijze les.
H. Klasens op de Schaapstreek geniet van poëzie
Waar Tim en Gerda Grondel in hun tuin
zich koesteren in de voorjaarszon
Aan de Kroepen schildert Belliezza
de mooiste meid van Sleen
Adri de Fluiter gooit de vlammen er doorheen

Hoe kom ik in Het Groot Drents Gedicht?
Als particulier persoon door het storten van 15 euro op rekening van
de Stichting Drenthe Poëzie rekeningnr: 12 96 26 953
Onder vermelding van volledige naam en adres en eventueel een opmerking. Als ondernemer maakt u 50 euro over naar hetzelfde nummer ook onder vermelding van naam en adres alsmede de activiteit die u uitoefent.
U raadt het al…hoe groter het Groot Drents Gedicht wordt, hoe meer geld er in kas is om van het Eerste Drentse Open-Dicht Festival een cultureel feest te maken van hoge kwaliteit….een cultureel feest gedragen door de trotse bewoners van Drenthe !

Verdere informatie is te lezen op www.drentseopen-dichtfestival.nl
of 0591 382937

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Quote:
De Stichting vindt dat zowel de deelnemers aan het festival als het publiek “in een warm bed”ontvangen dienen te worden.

En wat vinden we in dat warme bed?