Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Proeflezer gezocht voor kinderverhaal (7+)

4 juli 2020 - 11:19

Dag allemaal,

Zoals sommige van jullie weten heb ik een jaar geleden een kinderverhaal geschreven over Maartje en haar tante Pol die op de vuilnisbelt woont. Een uitgeverij heeft mij feedback gestuurd, welke ik wel begrijp maar heel moeilijk vind om toe te passen. Ik heb mij blind gestaard op het verhaal, markerstrepen gezet en er komt verder niets. Ik ben bang dingen te veranderen, weet niet goed waar te veranderen etc. Nu wil ik geen leden 'lastig vallen' met de vraag of zij proeflezer willen zijn van mijn verhaal dus vandaar mijn oproep hier, met de hoop dat iemand zich vrijwillig wilt aanmelden ;). 

Ik zou het heel fijn vinden als de proeflezer de feedback van de uitgeverij, tijdens het lezen, mee wil nemen en mij de zwakke plekken in het verhaal zou kunnen aanwijzen. Het verhaal heeft momenteel 17.777 woorden.

Klein stukje uit de synopsis:

Maartje is vorige week negen jaar geworden. Haar ouders vinden haar nu oud genoeg om te gaan logeren bij haar tante Pol. Tante Pol woont niet in een huis. Dat vindt ze maar saai. Tante Pol woont op een vuilnisbelt, midden in een straat met de meest vreemd uitziende huizen. De straat heet Kapitaallaan.

Op de vuilnisbelt ontmoet Maartje de nerveuze buurtwachter Sjon. Hij komt verhaal halen bij tante Pol. Er zijn papieren gesloten uit het huis van de huurbazen van Kapitaallaan: het echtpaar van Wantjes. Tante Pol is hier niet van gediend en ontkent enige betrokkenheid.

Maar dan komt ook het echtpaar van Wantjes vragen stellen. Tante Pol werkt ze handhandig de vuilnisbelt af. Maartje wordt steeds nieuwsgieriger. Wie zijn de van Wantjes precies?