beta/proeflezer gezocht om (per hoofdstuk) door een fantasy boek te gaan

Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

beta/proeflezer gezocht om (per hoofdstuk) door een fantasy boek te gaan

Hallo allemaal, Na een aantal jaar ploeteren heb ik eindelijk mijn verhaal klaar, ik wil nu de volgende stap zetten in het proces van idee naar boek. Daarvoor vraag ik nu hulp, zoals in het onderwerp staat zoek ik proeflezers om per hoofdstuk commentaar te geven. Mijn boek is een fantasy avontuur voor lezers rond de 14-15 jaar, dat gezegd hebbende denk ik dat mijn boek eerder ouder neigt dan jonger. Desondanks is iedereen van elke leeftijd geschikt als proeflezer. Een korte inleiding van het verhaal: Als Gisea aangevallen wordt door een buitenlands leger wordt de 16 jarige Joppe op een missie gestuurd om voor zijn nieuwe toekomst te vechten. Het simpele en rustige leven dat hij kende wordt compleet overhoop gehaald door zijn nieuwe doel. Onderweg komt hij Anna tegen: een herbergmeid met haar eigen belangen in dit gevecht. Voor degene met interesse: Het plan is dat ik je via de mail eens per week een hoofdstuk stuur en dat je aan de hand van elk hoofdstuk een vragenlijst beantwoordt, een aantal hoofdstukken zijn vrij kort dus dan stuur ik er willicht meteen twee. Ik realiseer me dat dit een substantiële toezegging is van je tijd en aandacht: het boek heeft 25 hoofdstukken. Ik stel het sowieso ontezettend op prijs.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Miraneja, Plaats eens een fragment op proeflezen - wie weet krijg je nuttige tips. De korte inleiding kan, bijvoorbeeld, met minder woorden: Na de aanval op Gisea wordt Joppe van zestien op een missie gestuurd. Zijn vertrouwde leven wordt overhoop gehaald. Hij ontmoet Anna, een herbergmeid met haar eigen belangen. (kan hij haar vertrouwen?)

Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Jan, Ieder geval heel erg bedankt voor je advies en suggestie. De reden dat ik hier een algemene oproep plaats is omdat de stukken die je op proeflezen kan plaatsen kort moeten zijn, of beperkt blijven tot een hoofdstuk. Dit is natuurlijk volkomen logisch, maar het is niet wat ik zoek. Ik wil graag een lijn in de kritiek om het overkoepelende verhaal, de ontwikkelingen van de karakters, en het ontvouwen van het plot te beoordelen. Ik ben bang dat wanneer ik slechts losse elementen plaats bij het proeflezen deze context en samenhang in het verhaal, en daarmee in de kritiek, verloren gaan.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
miraneja,
Ik ben bang dat wanneer ik slechts losse elementen plaats bij het proeflezen deze context en samenhang in het verhaal, en daarmee in de kritiek, verloren gaan.
Angst is een slechte raadgever. Je kunt bij proeflezen de context aangeven waarbinnen het fragment te lezen is. Nooit geschoten is altijd mis. ;)

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zie dat dit een heel oud staartje is, maar mocht je nog iemand zoeken, ik bied mezelf graag aan. Ik lees graag fantasy en ik lees op het niveau van een gemiddelde YA lezer, dus ik zal goede feedback kunnen geven aangaande de leesbaarheid van je boek. Ik ben niet geschikt om te helpen met spelling en grammatica, wel met opmaak elementen. En ik ben beschikbaar om een langer durend project op te pakken.