Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

zoek verhaaltjes voor taalleerders

4 januari 2017 - 19:11
Goedenavond, Ik ben aangeraden door auteur Ton Rozeman hier een bericht te komen plaatsen voor een project. Ik ben Franstalig en studeer de Germaanse talen aan de universiteit om volgend jaar leerkracht te worden. Ik maak al een jaar een blog om Franstalige leelingen te helpen voor het Nederlands. Om hen te helpen leg ik grammatica uit met oefeningen, maar ik schrijf ook verhaaltjes met uitleg voor de grammatica en de woordenschat. Ik probeert teksten te schrijven die kort zijn (1000 woorden, maar ik zou ook graag langere teksten schrijven voor meer gevorderde leerlingen) en zo eenvoudig mogelijk. Ik heb al twee verhaaltjes geschreven en ik ben een derde aan het afschrijven. Ik vroeg me dus af of er hier schrijvers zijn (amateur of professionneel, al gepubliceerd of niet, het maakt helemaal niet uit) die heel korte verhaaltjes schrijven/hebben geschreven met eenvoudige woordenschat en grammatica. Ik zou graag die verhalen hernemen, misschien vergemakkelijken, en op mijn blog publiceren, met uiteraard jullie naam erop met ook een dankwoord. Dit zou mij ontzettend veel helpen om op mijn blog meer materiaal te publiceren zodat de mensen die erop komen meer kunnen lezen. Verhalen schrijven neemt tijd en inspiratie en ik kan geen nieuw verhaal wekelijks publiceren omdat ik veel andere projecten heb. Mijn blog zou daardoor ook misschien als materiaaldatabase kunnen dienen voor veel leerders van het Nederlands. Het is namelijk moeilijk eenvoudig materiaal te vinden voor het Nederlands. Veel materiaal, zoals Wablieft, zijn al eenvoudig maar ik wil nog iets gemakkelijkers mét uitleg wat de grammatica betreft. Bovendien, als moedertaalsprekers van het Nederlands is jullie niveau zeker beter dan de mijne (toch laat ik mijn verhalen ook door moedertaalsprekers verbeteren voordat ik de verhalen op mijn blog publiceer). Zou iemand mij hiermee kunnen helpen? Bij voorbaat dank! Ik heb de regels van de forum gelezen en mijn oproep heeft niets te maken met redactionele stukken. ik vraag niet dat mensen verhalen schrijven voor mij, maar echter verhalen hernemen. Indien mijn bericht hier toch niet mag, zou iemand een website kennen waar ik mijn bericht zou kunnen plaatsen?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
4 januari 2017 - 20:28
Indien jullie op mijn blog een blik zou willen werpen kunnen jullie het hier vinden: https://guillaumelp.wordpress.com/
Vrijblijvend advies; zet de verwijzing naar je blog in je onderschrift - zoals je bij mijn onderschrift iets over een oude man leest - en verwijder dat dan uit je topic. Forumregels. Wacht geduldig of de moderators/beheerders dit verzoek willen laten staan, en wie weet ...

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 januari 2017 - 7:35
Ik wil vooral leerlingen bereiken die tussen 12 en 18 zijn en die moeilijkheden hebben met het Nederlands, veel Franstalige leerlingen hebben de basisgrammatica niet en hebben het al moeilijk met eenvoudige grammatica. Het niveau dat ik wil aanbieden is vooral A1 en A2, maar hogere niveaus kan ook. Het onderwerp maakt niet uit, wat de leerlingen maar kan interesseren. Wat de lengte betreft denk ik dat 1000 woorden goed is, maar korter of langer kan ook. Maar ik dacht dat hoe korter, hoe meer de leerlingen zullen willen lezen. De meeste leerlingen willen in een vreemde taal niet lezen (hoog niveau, lange teksten, niet interessante onderwerpen, ...). Daarom wil ik iets korts en gemakkelijks aanbieden. Ik ben al begonnen met VDM (Vie De Merde, of Fuck My Life in het Engels) in het Nederlands te vertalen omdat die heel kort zijn.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 januari 2017 - 16:46
Sorrie Guilaumehelp, ik zou je graag helpen, maar ook mij is je vraag iets te vaag. Als je concreet zou vragen 'wie heeft een tekst waarin dit en dat principe aan bod komt' dan zou ik je misschien kunnen helpen.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 januari 2017 - 19:29
Wat het onderwerp betreft is er helemaal geen beperking. Ik ben alleen op zoek naar verhalen, een short story, het kan fantasie zijn of realistisch. Het kan alles zijn. De enige beperking is dat het zo eenvoudig mogelijk moet zijn zodat leerders het gemakkelijk zullen vinden. Eenvoudige woordenschat en grammatica, en best kort. Als het niveau toch te hoog is, zal ik het verhaal een beetje aanpassen, dat is helemaal geen probleem. Het kan over bijna elk onderwerp gaan. Het doelpubliek is meestal tieners. Helpt het verder een beetje?

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
12 januari 2017 - 19:09
Kinderverhalen zijn vaak op A1 of A2 niveau. Misschien is het een idee om auteurs of uitgevers te benaderen van al bestaande verhalen die je geschikt acht, en hen te vragen of je een fragment mag gebruiken voor je blog? Of anders misschien alleen een link plaatsen of tips te geven voor boeken die de bezoekers van jouw site kunnen lezen. Je geeft aan dat je mensen niet vraagt verhalen te schrijven voor jou, maar dat is wel waar je oproep op neerkomt. Of ze het verhaal een jaar geleden hebben geschreven of vandaag maakt daarvoor niet uit: jij wil het gebruiken en op jouw medium publiceren. Als je dat door een tekstschrijver wil laten doen die de criteria en doelgroep die je beschrijft goed begrijpt en zijn tekst daarop toe kan schrijven, is het misschien een idee daar budget voor vrij te maken. De meeste mensen hier hebben ook veel andere projecten, net als jij. Mogelijk krijg je daardoor ook niet veel reacties.