Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijver / biograaf gezocht

Beste Allemaal, Deze site lijkt mij een goede plek om een oproep te plaatsen. Al lange tijd dwaalt deze gedachte in mijn hoofd maar bleef een droom: Mijn vader (53 jaar) is een ex- politieman en fanatiek sportman. Een geruime tijd terug heeft hij tijdens een oefening binnen een Elite functie van de Nederlandse Politie een zwaar ongeval geval. Een ongeval niemand ooit had kunnen overleven. Hij overleefde, maar zag zijn droom, waar jaren naar was gestreefd, in een korte periode voorbij gaan. Na jaren revalideren, waarbij artsen geen hoop zagen dat überhaupt zijn benen gespaard konden blijven, Is het hem gelukt opnieuw te leren lopen. Stap voor stap heeft hij getraind om terug te komen op een fysiek niveau wat ver ligt boven het menselijk gemiddelde. Met deze (en nog vele andere) extreme en emotionele ervaringen in zijn rugzak, heeft hij een speciale gave gecreëerd als een zeer gewaardeerd coach. Zijn boek met ervaringen bleef altijd gesloten. Ik, als zoon, zou het prachtig vinden als dit op papier zou komen te staan. Een levensverhaal van een stoere man men een écht levensverhaal met vele donkere, maar ook zeer mooi kanten. Ik ben benieuwd of hier iemand is die dit verhaal op een inspirerende manier op papier kan krijgen. Met vriendelijke groet, Mike

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eigenlijk zou je al deze mensen die een levensverhaal willen laten opschrijven moeten zeggen dat ze eerst een uitgever moeten zoeken en dán een schrijver.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eigenlijk zou je al deze mensen die een levensverhaal willen laten opschrijven moeten zeggen dat ze eerst een uitgever moeten zoeken en dán een schrijver.
Waarom?

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mike het schrijven van een boek kost een jaar. Waarom zou iemand dat willen doen? Dit zijn jouw emoties jouw verdriet en liefde. En hoe erg het ook is, een boek belangeloos voor iemand schrijven is een hele opgave. Vandaar de link van Thérèse. Dit soort oproepen komen hier vrij vaak voorbij en worden zelden opgepikt en ik heb er nog nooit een boek van zien komen zolang ik hier mee loop. Dat komt niet omdat het boek er niet zou moeten komen of omdat het verhaal van je vader niet gehoord zou moeten worden, maar omdat het een vraag waar alleen jij een antwoord op kunt geven: iemand die van hem houdt moet dat verhaal vertellen. Dat denk ik en wellicht wordt er nu iemand zo boos dat diegene zegt: ik doe het. Ik hoop het voor je. Sterkte.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou zeggen, begin met alles wat je weet opschrijven. Ook details, namen, gevoelens, gedachten. De aard van het verhaal vraagt misschien om anoniem schrijven. Er zijn ook coaches die gespecialiseerd zijn in iemand begeleiden die een levensverhaal wil schrijven. Dit kan zelfs in een cursus. Marjon Sarneel biedt dat online aan, bijvoorbeeld. In zo'n cursus word je aan de hand meegenomen. Misschien wordt het verhaal niet gepubliceerd, maar dan heeft jouw familie een mooi document over een geliefd familielid en dat is meer waard dan een heleboel andere dingen. Laat het dan in kleine oplage voor de familie drukken. In jouw dorp is vast een historische vereniging die dit wil bewaren.