Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verhaal aangeboden

Beste Schrijvers, Voor dames en heren die goed kunnen schrijven, maar niet goed kunnen bedenken wat! Al een aantal jaar heb ik een verhaal in mijn hoofd, een sterk onderwerp denk ik, wat aansluit op wat nu populair is op Netflix en zo. Ik kan alleen totaal niet schrijven. Ik heb het geprobeerd, maar ik hou het niet vol en er zijn dingen die ik echt niet kan bedenken (een goeie vervloeiing tussen scenes bijvoorbeeld) Maar het is een beter verhaal dan wat ik de laatste tijd aan soaps op tv zie, dus ik dacht; misschien wil iemand anders het wel schrijven. Je krijgt het verhaal dus cadeau, om er mee te doen en laten wat je wilt. Als ik veel gegadigde zijn, heb ik natuurlijk liever dat iknog iets in te brengen heb. Verder hoef ik echt geen credit als je besluit om het uit te brengen. Ik ben al super blij als iemand het verhaal uberhaupt de moeite vind. Volgens mij mag ik volgens de regels niet vertellen waar het verhaal over gaat, maar het is een fictie verhaal met veel actie, oorlog, en liefde, dus stuur maar een berichtje als je als je geinteresseerd bent. Ik hoop van iemand te horen!

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Krijg ik dan je hoofd? Nu schiet mij plots een verhaal te binnen, en ik heb daar een hoofd-loos iemand voor nodig die niet wil schrijven. "Zeg hoofd, vertel eens over oorlog en liefde." -- "Heb je pen en papier, want het is een lang verhaal." "Niet nodig, ik kan een goed verhaal jarenlang in mijn hoofd bewaren." -- "Ja maar, vergeet je dan niets?" "Ja, natuurlijk vergeet ik wel eens wat. Maar ... als ik iets vergeet, is het de moeite niet waard om het mij te herinneren. Het is zoiets als herbedenken en heronthouden. Ongeveer zoals je iets herschrijft. Snap je?"

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoewel ik het advies dat Tja geeft altijd wel snap in gevallen als deze, vind ik het niet zo'n hele rare vraag. Als jij dat verhaal nu heel graag verteld zou willen zien, maar je hebt zelf geen talent voor schrijven (niet iedereen kan het, zo simpel is het nu eenmaal, voorbeelden te over in Proeflezen), dan is er dus geen andere mogelijkheid dan deze. Zo heb je ook mensen die technisch prima kunnen schrijven, maar de creativiteit missen voor een origineel idee. Dit lijkt me een prima manier om tot elkaar te komen.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn verhalenbedenkers die geen schrijver zijn. Er zijn bij mijn weten geen schrijvers die geen verhalenbedenkers zijn. Als jij de wil niet hebt om je verhaal armen en benen te geven, om het jarenlang met geduld groot te brengen, om jezelf te leren schrijven zodat je je verhaal kunt leren lopen en praten, om te ontdekken hoe het volwassen wordt en waar het heen wil wanneer het groot is en om het - al had jij misschien een heel ander leven voor het in petto - daar te brengen waar het tot ontplooiing komt. En het, wanneer het na vele zware mooie jaren af is, los te laten zodat het op zijn eigen benen kan staan ... ben ik bang dat je idee een vroege dood zal sterven.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
AmewSing, omdat je refereert aan Netflix en soaps, krijg ik de indruk dat je geen boek wilt schrijven maar een scenario. Niet dat ik van mening ben dat een script schrijven eenvoudiger is dan een boek schrijven, maar er zijn talloze succesvolle scenaristen die wanneer het op een boek schrijven aankomt, om dezelfde redenen als jij afhaken. En als je dan nog niet het geduld kunt opbrengen om het op papier te zetten, kun je je idee ook pitchen. Maar goed, Nederland is natuurlijk wel een dwerg binnen de film- en tv-industrie.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
dan is er dus geen andere mogelijkheid dan deze. Zo heb je ook mensen die technisch prima kunnen schrijven, maar de creativiteit missen voor een origineel idee. Dit lijkt me een prima manier om tot elkaar te komen.
O jawel hoor, er is een andere mogelijkheid, een perfect logische zelfs. Wat doe je als je graag taart wil eten, maar je bent geen bakker? Wat doe je als je graag een verhaal wil publiceren maar je kunt niet schrijven? Dan ga je naar een bakker, zegt hem wat voor taart je wilt, in welke smaak, en de bakker bakt voor jou die taart. Dan ga je naar een schrijver, vertelt hem waarover het verhaal moet gaan en de schrijver schrijft jouw verhaal. Wat hebben de bakker en de schrijver met elkaar gemeen? Ze bakken en schrijven niet voor gratis. Ook niet, als je ze een recept of script 'cadeau' geeft. Misschien dan zelfs júíst niet. De goede bakkers en schrijvers die voor hun brood verhalen voor anderen opschrijven, of bakken, hebben geen tekort aan creativiteit. Ze schrijven en bakken voor anderen omdat dat hun beroep is. Ze verdienen er hun geld mee. En misschien bakken of schrijven de bakker en de schrijver daarbij ook voor hun plezier. Maar dan wel hun eigen plezier. Niet dat van een ander omdat die geen lust heeft om zelf te leren bakken/schrijven - alles wat Diana hierboven opnoemt.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou toch maar zelf gaan schrijven als ik jou was, Sing.
Mee eens.
Als jij dat verhaal nu heel graag verteld zou willen zien, maar je hebt zelf geen talent voor schrijven (niet iedereen kan het, zo simpel is het nu eenmaal, voorbeelden te over in Proeflezen), dan is er dus geen andere mogelijkheid dan deze.
Niet mee eens. Wat jij 'talent' noemt hangt voor een groot deel samen met interesse. Iedereen kan leren schrijven, maar de interesse moet er zijn. Dat, en de wil om er tijd en moeite in te steken. AmewSing heeft duidelijk interesse voor het vertellen van verhalen, anders zou het idee niet bij hem opgekomen zijn. Zelf heb ik op een bepaald punt ook gedacht dat ik niet kon schrijven. Dat ik alleen maar goede ideeën had, maar niet het vermogen bezat om die ideeën zelf in verhalen om te zetten. Ik heb echter ondervonden dat schrijven vergelijkbaar is met het leren bespelen van een muziekinstrument: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Ik kan AmewSing dus alleen maar aanraden om de moed niet te snel op te geven. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en begin gewoon te schrijven. De ideeënstroom komt al doende wel op gang, en de vaardigheid om deze ideeën in woorden op papier om te zetten groeit met ieder woord dat je schrijft. Bovendien is er niemand die met hetzelfde enthousiasme je verhaal vorm kan geven als jijzelf. Doe dus vooral nog een poging. Je kunt het!