Betrokken Ghostwriter Gezocht

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Betrokken Ghostwriter Gezocht

Beste schrijver.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Hoi JoRico, welkom op Schrijven Online! Bij oproepen voor een ghostwriter verwijzen we altijd even naar: http://www.schrijvenonline.org/forum/110287 Misschien kun je wat scherper inzoomen op de schrijver die zich wil inzetten voor je project? Wat zou hem kunnen motiveren om deze klus aan te nemen? Met welke uitgever gaat hij eventueel in zee? Op welke grond kun jij van tevoren al stellen dat het een succesvol boek gaat worden? Hoe ziet het medeauteurschap eruit?

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou misschien in de markt zijn, wanneer het meer schuift (zoals we in Rotterdam zeggen). Mede-auteurschap vind ik weinig interessant en een aandeel in de royalties is me te onzeker; wie garandeert me dat jouw boek een seller wordt? Ik vrees dat je op deze voorwaarden zeer moeilijk een goede professional zult vinden.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gratis geld is vrij te plukken van de boom om de hoek. Echt! Niet eens cynisch: ik geloof er geen snars van. Doe eens een minuscuul proefleesstukje hier, op deze site?!? "Hoe schrijft men bescheiden bestsellers" (vingertrommelend geluid)

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
ik ben eerder op dergelijke verzoeken ingegaan. Doe ik niet meer. Wel heb ik eerder een verhaal over Suriname/Nederland proefgelezen. Dat was een boeiend verhaal en heb het ook met interesse gelezen. Bovendien was het een aardige man. Daarmee wil ik niet zeggen dat jij niet aardig bent. Maar als iemand van tevoren al zegt dat er voor geld voor hem/haar bestemd is, terwijl de auteur niet eens weet of het uitgegeven wordt, dan heb ik mijn twijfels. Even opnieuw beginnen?

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Afgezien van een gebrek aan aandacht voor de positie van de schrijver, vind ik het een interessant bericht. Vooralsnog zie ik geen redenen om op voorhand de waarheid van het een en ander te betwijfelen, en ik vermoed dat het hier gaat om relaties met bekende of hooggeplaatste personen. Het zou me niet verbazen als er ook sprake zou zijn van veiligheidsaspecten en een politieke component. Ook als dat niet het geval is, dan raad ik je aan om afspraken te maken over geheimhouding, en dat contractueel vast te leggen. Mogelijk zijn er details die wel besproken maar niet gepubliceerd dienen te worden, en ook als het onverhoopt niet tot publicatie zou komen, wil je wellicht niet dat allerlei details via andere kanalen naar buiten komen. De genoemde termijn van 3-6 maanden is aan de korte kant. Behalve dat de auteur zich in moet werken, hebben verhalen vaak tijd nodig om te rijpen. Omdat het verhaal autobiografisch is en dus niet hoeft te worden verzonnen, lijkt het misschien dat er geen verhaallijn hoeft te worden bedacht. Maar dat is slechts schijn. Er moeten beslissingen genomen worden over wat je wel, en wat je niet vertelt. En vooral over hoe je het vertelt, zodat het voor de lezer interessant blijft. De werkelijkheid kent vaak vele aspecten die je niet allemaal tegelijkertijd kunt vertellen, maar die wel op hetzelfde moment een rol spelen, dus hoe doe je dat? Ga je chronologisch te werk, maak je gebruik van flash backs, en wanneer? Mocht je van mening zijn dat het verhaal al staat, en is het je vooral te doen om zinsbouw en andere taalkundige aanpassingen, dan heb je eerder een corrector nodig dan een auteur. Via google maar ook op deze site, kun je diverse schappelijk geprijsde mogelijkheden vinden om je manuscript te laten corrigeren of redigeren. Nog een kleinigheidje: in je bericht zeg je ‘hij’ is nog niet af, maar het woord ‘boek’ is onzijdig, dus als je verwijst naar ‘mijn boek’ dan is ‘het’ nog niet af. Succes!