[Gezocht/betaald] Dichter voor documentaire over slagers
Wij zijn studenten van de HU en we maken een documentaire over slagers, slachthuizen en vlees. Dit willen we in een peotische vorm met elkaar verbinden.
Helaas is er communicatief van alles fout gegaan en hebben we snel een dichter nodig, we hebben er 20 euro voor over (paypal/bankoverschrijving) om snel iets af te krijgen (en natuurlijk de credits etc.) aangezien volgende week dinsdag al de dagen zijn dat we beginnen met filmen en daarvoor moet de acteur die het script gaat verwoorden, het al doorgenomen hebben. Als we maandag avond/dinsdag middag een grove schets kunnen ontvangen zijn we erg blij. Het liefst hebben we een gedicht dat ongeveer wel tussen 5 en 10 minuten verteld kan worden.
Het moet een klein beetje gebaseerd zij nom een interview die we hebben afgenomen met een slager maar je mag er van alles omstreeks vlees erbij verzinnen. Hier vind je de transcriptie van de interview:
Bij interesse kan je heir posten of mij PMen (als ik zie hoe het werkt).
"Je word op twee manieren een slager in hart en nieren.
Of je ouders hebben een slagerij of je hebt een bijbaantje in een slagerij waar je bent
blijven hangen.
Voor mij geldt het eerste, mijn vader was slager. Toen ik vijf jaar was wist ik dus wat
ik wilde worden.. Een echte slager.
Dit is altijd zo gebleven, ik doe het met heel veel liefde. Ik denk in vlees.
Slager zijn is absoluut een vak. Je hebt er ook een opleiding voor nodig.
Je kan wel een beest uitbenen en aangeven dat dit stukje vlees een stooflapje is
maar je moet aan ieder stukje kunnen voelen of het kwaliteit is.
Niet iedereen kan dat.. Gelukkig niet zeg.
Het beste kwaliteit vlees is per persoon afhankelijk. Hou je van een biefstuk dan is
een stuk ossenhaas het beste, maar ook prijzig.
Hou je van stoofvlees.. Ook een smakelijk product, ikzelf ben een echte
stoofvleespersoon. Dan moet je riblappen nemen.
Ik ben een groot vleesliever, uiteraard. Een slager die niet van vlees houd is een
docent die analfabeet is.
Daarnaast hou ik van biefstukjes die gemarineerd zijn en waar een bewerking mee is
geweest, bijvoorbeeld een mooi stukje rosbief met ontbijtspek eromheen. Vlees met
toegevoegde waarden zeggen we dan.
Het is dus heel persoonlijk als het om kwaliteitsvlees gaat, het ligt er ook aan wat je
gewent bent.
Naast kennis van het vlees is materiaal ook belangrijk. Met botte messen kan je niet
werken, het instrument is belangrijk.
In de worstenmakerij kan je niet met een botte gehaktmolen aan de gang gaan,
anders krijg je een puinzooi en geen mooie worst.
Het mooiste aan het vak slager is nieuwe dingen creëren. Je adviseert klanten en dat
is mijn passie. Als de mens nooit aan vlees was begonnen waren we nu nog steeds
beesten op vier poten.
De mensen die en goede bakker, huisarts en slager hebben zijn de gelukkigste
mensen.
Vlees is mijn vak en dat zal ook nog wel een tijd zo blijven."
Ik krijg er honger van, maar
Lid sinds
14 jaar 4 maandenRol
Op zich is de tekst van het
Lid sinds
15 jaar 3 maandenRol
Ja dat hebben we zeker, dit
Lid sinds
13 jaarRol
Ik kan wel dichten, maar ben
Lid sinds
19 jaar 10 maandenRol
Ik heb misschien wel
Lid sinds
14 jaar 6 maandenRol