Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Gezocht: illustrator voor prentenboek

Beste online-illustrators, ik ben op zoek naar iemand die bereid is kosteloos drie prentenboekverhalen te illustreren. De verhalen draaien om verschillende dieren die allen een probleem ondervinden en geholpen worden door andere dieren. Ik heb meerdere uitgevers benaderd met de vraag of het zinvol is om verhalen in te zenden mèt illustraties, aangezien veel uitgevers zelf hun tekenaar uitzoeken. Ik was daarom verrast te ontdekken dat veel uitgevers momenteel gewoon openstaan voor eigen beeldende inbreng. Mocht het schrijf - en tekenwerk dus bij elkaar passen, dan wordt er overgegeaan tot publicatie - en komt daarbij de bijbehorende salariëring, èn wereldfaam! Onder de vlag van de bescheiden uitgeverij De Omslag (www.uitgeverijdeomslag.nl) gaf ik eerder een (heel ander) boek uit; Koningskind, een fantasyboek vanaf 12 jaar. De uitgeverij geeft echter geen prentenboeken uit, vandaar dat ik me tot de talentvolle illustrators op schrijvenonline wend! Ik hoor - en zie graag van je! Groet, Dennis Barten.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kunt nooit weten hoe een koe een haas vangt, maar om in die sfeer te blijven: je zoekt nu naar een parelhoen bij de visboer, dat snap je toch hopelijk zelf ook wel?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Janheij, 6 uitgeverijen zegden me vrolijk toe tekenwerk bij een verhaal op te sturen. Waarom zou ik daarom geen oproep plaatsen? Misschien ben jij wel die parelhoen?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Betrapt! Ik ben een leek op deze site. Maar ik dacht toch echt dat ik laatst een soortgelijke oproep zag staan op een van deze pagina's. Bedankt voor de link in ieder geval. En wat betreft dat 'kosteloos'; een aantal tekeningen kan een aardige indruk wekken van hoe een prentenboek eruit kan gaan zien. Dat hoeven er niet direct 23 te zijn. Maar dat stond ook niet duidelijk in de oproep.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Janheij bedoelt dat dit een schrijverssite is!
Ja, ik dacht: de man zoekt plaatjes, dus laat ik het beeldend uitleggen... begrijpt ie me niet... Ben ik dan zo onduidelijk? :?

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik begrijp het niet helemaal. Als je zelf niet kan tekenen, en je stuurt je tekst op naar een uitgever, en die ziet er iets in, dan komen die tekeningen toch met een illustrator van de uitgever?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat hoéft dus blijkbaar niet. Als je zelf tekeningen meestuurt - van wie dan ook - en ze worden OK bevonden, dan is het mogelijk dat de uitgever ze gebruikt. Vandaar mijn oproep.

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
De mogelijkheid dat alleen de ideeën van die (gratis werkend) illustrator worden gebruikt, acht ik vele malen groter. Maar dat is niet het 'issue'. Je zoekt een illustrator op een site waar mensen komen, die schrijven. Je kansen om die hier te vinden, zijn net zo groot als wanneer je dat zou zoeken op een site voor postduivenhouders. Oftewel: waarom vraag je dit hier?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zoals ik al eerder schreef dacht ik dat ik hier al eerder soortgelijke forumonderwerpen had gelezen. Blijkbaar moet ik het toch ergens anders zoeken, gezien de reacties, zoals de link van Sjee. Dáar had ik wat aan. Succes met de columns, Jannie.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er komen hier natuurlijk ook wel een paar illustratoren. Maar niet heel veel. Ik heb trouwens altijd begrepen dat je je kansen juist verkleint wanneer je tekst én illustraties instuurt. De kans bestaat dat de uitgever de tekst niks vindt en de illustraties wel en omgekeerd. Maar goed... zo veel uitgevers, zo veel meningen.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik heb voor mijn nieuwe prentenboek ook een illustrator voorgedragen bij een uitgever, maar pas nadat zij er zelf naar vroeg op basis van illustraties van deze illustrator in een ander boek van mij; en nadat op basis van het manuscript besloten is om te worden uitgegeven. Als je op de bonnefooi (alle uitgevers zijn op zoek naar nieuw talent, dus zeggen ze nooit nee als je vraagt of je een p-boek met illu's mag inleveren), iets opstuurt, dus ongevraagd, dan kom je gewoon op de grote stapel bij de andere ms-en. Ik snap ook niet zo goed wat je bedoelt met: Mocht het schrijf - en tekenwerk dus bij elkaar passen, dan wordt er overgegaan tot publicatie - en komt daarbij de bijbehorende salariëring. Het kan bij elkaar passen en allebei niet goed genoeg zijn. Dan is er in het geheel geen sprake van publicatie.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
DennisBarton, je hebt gelijk, er heeft wel eens eerder een oproep voor een illustrator op de site gestaan. Waarom wordt jij dan tot de orde geroepen? Het is niet persoonlijk, maar komt doordat er erg vaak gevraagd wordt of mensen even gratis en voor niks een boek willen schrijven, of tekeningen willen maken, of een scenerio willen inleveren. Dat levert op den duur irritaties op. Ik bedoel, je vraagt ook niet aan de CV monteur of het gratis kan, wel? Als je een goede prentenboektekst heb zou ik daarmee de boer op gaan, zonder tekeningen. Ik weet wel dat het wel mag, tuurlijk mag het. Maar waarom zou je?