Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag van de kleine schrijver: ook meedoen?!

10 december O schrijver klein, treur niet te zeer en voer uw pen met ijver. Op 10 december is ´t alweer ´Dag van de kleine schrijver`. Erik Bleske .................................................. 10 december, de jaarlijkse ´Dag van de kleine schrijver`, nadert snel. DE gelegenheid voor kleine en/of bescheiden auteurs om zich te laten horen. Wij hopen op veel spontane plaatselijke activiteiten. Van bijvoorbeeld literaire organisaties en podia, bibliotheken en media, samen met kleine schrijvers, dichters, songwriters, kleinkunstenaars, enz. Ook als kleine schrijver kun je het initatief nemen. Leg contacten in je eigen omgeving en kijk of je samen met anderen iets kunt organiseren voor de tiende van de twaalfde. Natuurlijk is de lokale invulling vrij. Voor alle zekerheid is er een thema-suggestie voor 10-12-2010: De raakste Sinterklaasgedichten! Maar eigen creativiteit en ideeën staan voorop. Een tip om het publiek alvast warm te maken: meld activiteiten aan voor de agenda van het Literatuurplein. Meer weten over deze bijzondere dag? Vragen zijn welkom. Wij kijken uit naar een taalrijke tiende december!

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
Misschien moet je eerst even uitleggen wat de bedoeling is van deze dag... Wat wil de dag bereiken? Gewoon een soort Week van het Schrijven, maar dan maar één dag? Wat is in jullie ogen een kleine schrijver? Op welk publiek richt je je? Andere schrijvers? Lezers? Uitgevers?

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ons korte bericht wil toegankelijk zijn, want graag gelezen worden, maar graag geven wij een aanvullende uitleg. De Dag van de kleine schrijver verplaatst één dag per jaar de schijnwerpers. De spot gaat dan van de gevestigde auteurs naar de grote groep hartstochtelijk pennende, maar niet of nauwelijks gepubliceerde amateurschrijvers. Deze dag, 10 december, is al na een jaar een erkend fenomeen op alle kalenders met bijzonder dagen in Nederland. Zie het als een literaire vrijmarkt voor het Nederlandse en Friese taalgebied. Wij hopen dat literaire organisaties de ´markt` willen inrichten met denkbeeldige kraampjes, door op 10/12 hun podia, spreekbuizen, kanalen, kolommen, rubrieken en zalen beschikbaar te stellen. De kleine schrijvers die deze mogelijkheid graag aangrijpen, kunnen dan van de geboden gelegenheden gebruik maken. Daarmee is de Dag van de kleine schrijver veel breder van opzet dan de Week van het schrijven, die vooral verbonden is met opleiding en scholing. Hoe schrijvers en instellingen 10 december invullen, is de grote uitdaging en staat volledig vrij. Wij hopen en verwachten dat overal in den lande literaire instellingen en kleine schrijvers elkaar spontaan gaan opzoeken en plaatselijk of zelfs landelijk komen tot leuke en aansprekende literaire activiteiten. Het begrip ´literaire instelling` mag breed worden geïnterpreteerd: van de plaatselijke bieb tot het landelijke schrijfplatform, van literaire café´s tot grote uitgevers die ook op de kleintjes willen letten. Onze rol is beperkt. Wij knippen jaarlijks begin november het lint door naar de vrijmarkt, met mailings en persberichten. En geven aanvullende informatie waar dat nodig is. Maar daarna ligt de bal bij het initiatief en de creativiteit van het literaire netwerk, en natuurlijk van de kleine schrijvers zelf. Waarvan er pakweg een miljoen(!) in Nederland actief zijn. Wie zijn al die kleine schrijvers? Een poging tot definiëren; denk aan de volgende handvatten. - Voor de kleine schrijver is het schrijven een nevenactiviteit en levert niet of nauwelijks inkomen op. - De kleine schrijver laat zijn werk meestal niet in boekvorm uitgeven. - Als het wel tot een uitgave komt, is dat op bescheiden schaal en (grotendeels) voor eigen risico. - De oplage van zo'n uitgegeven boek blijft beperkt tot (laag in de) drie cijfers of minder. - De kleine schrijver is vooral bekend in eigen kring. - De dromen en plannen van de kleine schrijver kunnen variëren van 'geen' tot ' heel ambitieus'. - Kleine schrijvers kunnen prozaschrijvers zijn, dichters, songwriters, columnisten, bloggers, enz. - Samengevat: iedereen die spontaan en (vooralsnog) kleinschalig is gaan schrijven en gelezen wil worden. Meer over de opzet en achtergronden van deze dag is te vinden op: http://www.beleven.org/feest/dag_van_de_kleine_sc…

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook kleine schrijver? Maar niet op de hoogte van 10-12-'14? De jaarlijkse Dag van de kleine schrijver? Dan hebben wij daar een AGENDA voor. Op DWJM. Vraag naar Steven Watertij. Onze eigen kleine schrijver.