Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verhalenbundel gezocht

Ik ben op zoek naar een boek dat ik ongeveer 20 jaar geleden in de bibliotheek las. Het was een verhalenbundel met een titel als "De Beste Verhalen van 1988" of "Nieuwe Nederlandstalige Kortverhalen", zoiets ongeveer. De verhalen waren van verschillende (onbekende?) schrijvers. Er is één verhaal dat ik nog eens wil lezen. Het gaat over een groep mensen die op restaurant gaat. Daar worden ze achtereenvolgens genegeerd, bespot en geterroriseerd door de kelners, die steeds met grote schotels voorbijlopen. Ze kunnen pas de volgende dag "ontsnappen". Het is geen thriller maar een absurdistisch verhaal. In de bib vinden ze er niks meer van terug (in die tijd werkten ze nog met kartonnen kaartjes en fiches :) )

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gek idee dat jij 4 jaar voor mijn geboorte in de bibliotheek een boek zat te lezen. xD

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
tja Azakura, dat heb je met oude doch wijze mannen Leuk te weten dat toen ik al boeken las jij een eitje was een eitje in je moeders' schoot dat wachtte tot je vader kwam en gekomen is hij zeker terwijl ik bladerde in Eduard Elias keek in Bie en Koot en mijmerde met Van Dam . slechts op Multatuli heb ik nooit kunnen rijmen :)

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
"en gekomen is hij zeker" hahahaha! Sorry, ik kan je verder niet helpen met je zoektocht...

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor zoiets is een E-boek nou ideaal! Ik heb ook 'jeugdherinneringen' terug weten te bemachtigen, de Coöp heeft ooit een serie Godfried Bomans boekjes uitgegeven waarom mijn vader, tijdens het voorlezen, harder moest lachen dan ik, destijds. Een vermogen heb ik er aan uitgegeven op boekenmarkten, en het viel zwaar tegen. Ik zoek nou Mustapha, of de tragedie van het geweten van AM de Jong, maar dat ben ik dus via E-boekensites aan het doen. Godfried Bomans hoeft daar toch niet meer van te leven (dat is voor mij een criterium) en ik wil niet weer een kapitaal kwijt zijn. Misschien een idee? Met Google lukte het mij trouwens heel moeizaam om dit boek te vinden, ik wist niet 100% zeker dat het van AM de Jong was, en Mustapha kun je op verschillende wijzen spellen. Misschien heb je wat aan mijn werkwijze?

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het probleem is, dat ik me de juiste titel niet kan herinneren, noch de naam van de auteur(s), de uitgeverij, de kleur van de kaft... ik moet het dus stellen met de inhoud van het verhaal, in de hoop dat iemand het ooit ook gelezen heeft.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dahlman, ik zou een (gepensioneerde) bibliothecaris/esse zoeken. Die hebben het betreffende boek waarschijnlijk tientallen keren in handen gehad. Als er maar iets van een titel of schrijver boven komt drijven, dan kan je alweer verder. Misschien gewoon een mailtje sturen aan de bieb in de buurt?