Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

schrijven in Zuidoost azie

Hi! Deze zomer ben ik van plan om naar zuidoost azie te gaan om daar een boek te gaan schrijven. Niet om te reizen dus, maar meer om op een rustige plek zonder afleiding van vriend en vriendinnen, goedkoop te kunnen schrijven. Het lijkt me leuk als er meer mensen mee zouden gaan met hetzelfde doel. Ik ben zelf 26 en het lijkt me het leukst om met iemand te gaan die ook ongeveer die leeftijd heeft (tussen 22 en 35 ofzo) groetjes, Laura

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ach Laura, je zoekt een rustig plekje waar je kunt schrijven zonder afleiding van vriend of vriendin? En toch zoekt jij reisgenoten? Zoek je een rustig plekje ergens aan de zuidkust van Java of ergens in West Timor, Kupang bv? Vergeet dan niet je vliegenmepper mee te nemen en de pilletjes om je (nodige) drinkwater te zuiveren. Ik zie je al zitten; zweetend onder een grote waringinboom, in een hand de vliegenmepper, in de andere een pen dat lekt op je papier door de hitte terwijl je hopeloos een romannetje probeer te schrijven over Janneke en Tieneke, smakkend en gretig happend in de rauwe haring, roffelend op hun klompen op de kinderhoofdjes in Volendam? Ik wou dat ik de juiste leeftijd had, dan ging ik met je mee naar het prachtige land daar in Zuid Oost Azie met z'n 13000 geregistreerde eilanden en 300+ verschillende talen. Dat is maar 4 uurtjes vliegen van mij vandaan. Vergeet je spuitbus tegen de muggen niet en ik denk aan je nu ik in een gerieflijke draaistoel voor mijn computer zit in een airconditioned kamer terwijl het hier buiten 32 graden Celsius is. Ik zweet nu ook, maar niet van de hitte maar van het vertalen van mijn Engelse manuscripten in beschaafd NL. Ach ja, dan zweten we toch allebei?

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Nou, ik vind dat Laura groot gelijk heeft. Het gaat niet alleen om de rust, maar ook de verandering van omgeving. Dat geeft inspiratie. Ook reisgenoten doen dat.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
hey! nou eigenlijk wilde ik alleen gaan, maar het lijkt me leuker met iemand te gaan die hetzelfde doel heeft: hele dagen schrijven en af en toe een dag iets leuks doen. En 's avonds iemand (of meerderen) om je heen hebben om mee te eten of iets te drinken. Het is natuurlijk heel anders dan backpacken. Als je je focused op schrijven leer je niet makkelijk mensen kennen. en helemaal in mijn eentje zijn 2 maanden lijkt me ook niks. Als ik een vriendin mee kon krijgen die ook hetzelfde zou willen was het perfect geweest...maar die heb ik niet. :) Ik ben eerder in de zomer in thailand en indonesie geweest. is inderdaad warm maar je went er aan. en het is zeeeeker goedkoper om 2 maanden in die landen te verblijven dan in een huis op de veluwe. een huisje op de veluwe kost misschien 400 euro per week in de zomer, plus eten en drinken, terwijl je in die landen voor 120 euro wel klaar bent per week. ook met 600 euro voor een ticket blijft het goedkoper. Daarbij lijkt het me gewoon een leuk avontuurtje. geintereseerden, laat van je horen! :)

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als ik wat jonger was geweest en geen gezin had gehad, dan zou ik er zeker over nadenken. Maar twee maanden zonder mijn gezin, ga ik niet trekken, hoe aanlokkelijk dit aanbod ook is. Succes met het zoeken naar een reisgenoot.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed idee, Laura. Ik heb het in 2001 ook gedaan (Indonesie), maar wel gecombineerd met reizen (overigens maak ik dat verhaal nu pas af). Ik zou zo weer gaan, als ik geen gezin zou hebben. Veel succes en ik hoop dat je iemand vindt die met je meegaat. Misschien kun je ook een bericht plaatsen op een reisforum.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sri Lanka lijkt me wel wat. Maar je moet wel zorgen voor een acceptabele accomodatie. Anders kom je niet aan schrijven toe. Met een reisgezel, of twee. Succes.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, twee maanden! :D Ik dacht een paar dagen, zoals die schrijfvakanties in Milonga. Ja, twee maanden is wel rendabel natuurlijk. Ik zou het niet willen of kunnen trouwens, helemaal uit mijn vertrouwde omgeving. Het nieuwe zou me juist veel erger afleiden. Zeker als ik met iemand zou zijn die ik niet ken. Ben wel benieuwd of het je lukt, en hoe het je dan lukt enzo. Ga je een blog bijhouden? Daar zou ik wel interesse in hebben.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op Sri Lanka ontmoette ik Chinese meisjes, die hun uiterste best deden om met anderen te communiceren. Ook met mij. Schitterende ervaring.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat zo'n periode uit je eigen wereldje zeer inspirerend kan werken (en heel leuk voor de contacten). Ik zat dan weliswaar niet in Azië, maar in Frankrijk, maar dat maakt voor het basisidee niets uit. Veel succes met het zoeken van een reisgenoot.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Interessant :) Ik ga zelf ook naar die regio, naar Thailand omdat het daar het makkelijkste en goedkoopste is om een tijdje een huis te huren. Ik ben al eens eerder een halfjaar geweest en binnenkort wil ik een jaar gaan. Het is inderdaad heel goedkoop en heel makkelijk om te regelen, dus wat dat betreft is heb je een goed gebied gekozen. Misschien vind je het leuk om contact te onderhouden? Ik ga waarschijnlijk al met twee goede vrienden van mij, maar als je niemand kan vinden en je verblijft in de buurt, kunnen we geregeld wat afspreken als je wil. Ik ben zelf trouwens 23.