Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

dierenfoto's gezocht voor bundel

Ik zoek, voor een bundel met light-verse gedichten, kwalitatief hoogwaardige foto's van beesten. Het gaat me vooral om minder voor de hand liggende beesten, zoals insecten, slakken, octopussen, reptielen enzovoorts. Ik wil proberen een combinatie te vormen van grappige gedichten met mooie (macro- of close-up) opnamen van dit soort onbekende en/of onbeminde schepsels. Waarbij ik dan hoop dat er zowel een glimlach als een glimp van interesse opgewekt wordt voor deze wonderbaarlijke creaturen. Het plan is nog in zijn eerste fase, maar ik wil graag weten of er fotografen zijn die eventueel met mij samen willen werken aan zo'n soort project. Ook zijn E-mail-adressen van hobbyverenigingen, wetenschappelijke instellingen, aquaria, natuurbeschermingsorganisaties etc., weer voornamelijk op het gebied van ongewervelde dieren, vissen en reptielen, en op het terrein van de natuurfotografie, mij zeer welkom. Bij voorbaat dank.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sekhmet, mijn zoon maakt graag foto's van dieren. Ik wil je er wel een aantal mailen met zijn toestemming. Insekten heb ik niet, op een vlinder na, maar wel bijv. een hagedis, vissen, eendjes.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Poeh Sekhmet, het lijkt me een erg leuk idee. Ik heb goudvissen en gekkoo's als huisdieren en drie honden, Ik kan foto's maken als de gekko een vlieg verorberd. Maar ik ben zeker geen prof.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alles is welkom, dames. Bedankt voor de snelle reacties. Als het geheel ooit het publicatiestadium bereikt, worden de fotografen uiteraard genoemd, tenzij ze anoniem willen blijven. Een gekko die net een vlieg pakt is leuk. Gekko's zijn leuk. Ik heb ze zelf vroeger ook gehad. Wisten jullie dat sommige gekko-soorten zich zonder mannetjes voort kunnen planten in noodsituaties? Dat schreeuwt om een gedicht....aan het werk maar weer. :p

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk hier eens rond: http://www.morguefile.com/ http://www.imageafter.com/ Je van deze sites de foto's gebruiken zolang ze niet een opzichzelfstaand werk vormen (dus er geen poster van maken) en je niet claimt ze zelf gemaakt te hebben. Ik zou aanbieden oolf wat foto's te maken, maar ik geloof toch dat mij talenten elders liggen (dat hoop ik maar, anders is het geen hoop meer voor mij :o )

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn ook diverse stock-beeldbanken waar je beelden kunt kopen. Je hebt dan natuurlijk niet het alleenrecht, maar er zitten wel hele mooie beelden bij. Je kunt bijvoorbeeld een maandabonnement op http://www.shutterstock.com of http://www.purestockx.com/nemen, dat zijn wel hele goeie, met kwalitatief hoge resolutiebeelden. Er zijn ook gratis beeldbanken, zoals http://www.pixelio.de of http://www.sxc.hu Maar let bij alles wel op de eventuele auteursrechten, daar staan vaak meldingen over.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een prachtige foto's Dries! En wat een leuk idee om alleen de koppen van die reptielen te fotograferen. Heel bijzonder! :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja Dries, ze zijn echt mooi. Daar zou ik er best een paar van kunnen gebruiken... }) Maar, uiteraard, niet zonder jouw toestemming. Geen zorgen!