Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Iemand ervaring met betaalde advertenties?

17 augustus 2020 - 22:41

Goedendag, ik heb net m'n eerste (nederlandstalige) boek laten uitgeven (op papier, niet als ebook) bij een uitgeverij en vroeg me af of betaalde advertenties iets kunnen betekenen voor het opdrijven van de verkoop. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zou de return-on-investment kunnen zijn?

PS: ik heb reeds promotie gemaakt via m'n website, m'n facebookpagina, m'n linkedinpagina, m'n twitterpagina, een boektrailer op YouTube en een persartikel in een lokale krant. Ik heb echter de indruk dat ik hier maar een beperkt publiek mee bereik.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 September 2020 - 20:10

Ik zit net voor de publicatie en denk ook over die zaken. Geen ervaring met betaalde advertenties. Aan welke media denk je?

Zelf denk ik aan boekensites, bloggers, recensenten. Is Hebban wat voor je? Kijk eens op die site.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 September 2020 - 21:16

Dag Don Leone,

Bedankt voor je suggesties!

Ik heb ondertussen bij wijze van experiment betaalde advertenties opgestart op facebook. Je moet dan een facebookpagina maken voor je boek, en je kunt er een knop aan toevoegen naar je eigen website of een website waar het boek te koop is. Je betaalt voor het doorklikken naar de website (0,09 € per klik). Je kan een budget instellen per dag. Je kan steeds de advertentie stopzetten wanneer je dit wil. Op het ad center van facebook kan je nagaan hoeveel klikken er al geweest zijn, en hoeveel dit je kost. Tot nu toe lijkt het vlot te gaan. Van de return-on-investment kan ik echter nog geen gegevens meedelen, want ik moet nog verkoopsrapporten krijgen van de uitgeverij.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 September 2020 - 21:22

Nog vergeten te vermelden: je kan de betaalde advertenties op facebook beperken tot een doelpubliek 'Nederland en België'. Kwestie van geen publiciteit te moeten maken in landen waar je boek toch niet verkocht zal worden.