Blurp nodig?

Wat is een blurp: Een blurp is een korte zin, waarin het boek wordt aangeprezen, welke op het omslag van het boek (voor of achterzijde) wordt geplaatst om daarmee lezers te verleiden het te kopen. Heb je een blurp nodig? Niet persé, maar het is wel handig. Als je een blurp op je boek wil, is het handig om dit voor het drukken te regelen (anders moet je wachten tot de tweede druk voor je het kunt gebruiken).

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Bedankt voor de tip, Lekker Lezen! De verwijzingen naar jullie site en dergelijke hebben we verwijderd wegens spam. Zie de Forumregels:
We zijn zeer streng op spam. Het promoten van je eigen schrijf- of andere initiatieven is niet toegestaan. Wees terughoudend met verwijzingen naar je eigen site of eigen schrijfwerk.
12 September 2014 - 10:39

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dus, als ik het goed begrijp, is een blurb/blurp zo'n lovende quote op de achterkant (of de voorkant) als: "Boeiend van begin tot eind, vol vaart en met prachtige beschrijvingen van het bla bla bla." (naam krant of wat het dan ook is) ?
12 September 2014 - 13:36

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De Engelstalige Wiki zegt dit: "A blurb on a book or a film can be any combination of quotes from the work, the author, the publisher, reviewers or fans, a summary of the plot, a biography of the author or simply claims about the importance of the work." Het kan dus zowel een quote zijn als een korte zin, zoals je die nu vaak wel voorop een cover ziet staan. Ik weet niet wat de verdere intentie van LekkerLezen was met het openen van dit topic?
12 September 2014 - 22:13

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Of het nodig is hangt van je doelgroep af. Ik merk, als lezer en koper, dat ik er wel gevoelig voor ben. Met name als bekende mensen/organisaties (die mij aanspreken) hun naam aan het boek binden, dan geeft mij dat het vertrouwen dat ik met een goed boek te maken heb.
20 november 2014 - 16:45