Tip: Vroeg beginnen

Ik zet hier maar even een advies neer dat ik nooit eerder ergens had gelezen maar waar ik nu zelf tegenaan loop: begin vroeg met de promotie van je boek. Sommige tijdschriften en radioprogramma's willen er alleen maar aandacht aan besteden voordat het verschenen is of in de week/maand dat het verschijnt, en dat betekent, zeker voor een tijdschrift, dat je dus al maanden van tevoren het boek moet aankondigen. Ik wist dat niet en vis nu hier en daar achter het net. Niet dramatisch, trouwens, want als de interesse er is, komt het wel goed op een andere manier. Maar toch, het is iets wat ik me niet eerder had gerealiseerd. Ik was uitgegaan van: 'de huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is', dus ik ben pas publiciteit gaan maken toen ik het boek in handen had. Beter is dus: eerder beginnen, zeker bij de media die je echt belangrijk vindt. Louise

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, daar zit wat in. Tegelijkertijd weet ik dat recensies pas na het verschijnen van een boek gemaakt worden. Maar je bedoelt ws de mensen vast nieuwsgierig maken. Ben wel nieuwsgierig over welk boek jij het hebt. Is dat onlangs verschenen?
29 maart 2010 - 15:57

Lid sinds

18 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Niet alle recensies verschijnen later. Van mijn boek zijn twee recensies verschenen voor de boekpresentatie/ distributie. Mijn uitgever had naar deze kranten een proefdruk opgestuurd en naar aanleiding daarvan zijn de recensies verschenen. Het kan dus wel.
29 maart 2010 - 16:16

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hi Set, Wat goed als een uitgever dat doet! Ik lees ook weleens op internet al stukjes over nog te verschijnen boeken, dus dat is inderdaad wel mogelijk, en ook eigenlijk veel handiger, want tijdschriften m.n. hebben hun uitgaven al ver van te voren klaar. En zelfpromotie is ook niet verkeerd, denk ik.
29 maart 2010 - 16:32

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, een proefdruk kun je al eerder opsturen; ik had de definitieve PDF van het boek al begin februari, en had eventueel zelfs al veel eerder de tekst in Word kunnen opsturen. Dat heb ik trouwens ook wel een keer gedaan, maar dat was naar een goed bestaand contact. Mijn boek is vorige week verschenen. Mijn boekpresentatie hier op het forum: http://www.schrijvenonline.org/forum/103740 Of de website van het boek zelf: afzienvoorbeginners.nl Louise
29 maart 2010 - 19:05

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
LouiseSchrijft, Volgens mij weet Rietje veel over het promoten van boeken. (Ze laat alleen de laatste tijd niet veel van haar lezen voor zover ik dat doorheb, maar dat is weer stof voor een ander topic)
30 maart 2010 - 9:21