éénmalig boek uitbrengen, administratie nodig?

Lid sinds

3 weken 4 dagen

Rol

  • Gewone gebruiker

éénmalig boek uitbrengen, administratie nodig?

Hoi,
Gezien ik maar 1 boek ga uitbrengen in mijn leven en ik er op dit moment zelfs 0 euro winst uithaal vroeg ik me af of ik toch iets in orde moet brengen juridisch of voor de belastingen.
Ik hoorde nml. verschillende dingen toen ik info zocht toen ik wel dacht iets van winst te hebben (5€ per boek maar door drukfouten verkoop ik ze aan aankoopprijs en dus zonder winst).
Mij werd gezegd dat ik dit gewoon kon invullen bij 'andere inkomsten' op de belastingbrief, klopt dit?
Moet ik nog iets anders doen?
Ik heb gekozen voor een boek zonder nummer omdat zoiezo al kleinschalig is.
En stél nu dat mirakels gebeuren en er toch meerdere exemplaren verkocht geraken, kan ik achteraf nog mijn nummer aanvragen en wat moet ik dan administratief doen?

Alvast bedankt voor de info!
Sarah

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je hoeft hieromtrent niets te doen of organiseren. Wat centjes die je sporadisch binnenkrijgt in het kader van een hobby maken je nog geen ondernemer in de ogen van de belastingdienst. Je hebt geen KvK-nummer nodig en je hoeft ook niets te vermelden op je belastingaangifte.

Verdient u bij met uw hobby? Doet u soms een klus voor familie of vrienden tegen een vergoeding van de onkosten? U hoeft deze inkomsten en kosten niet in uw aangifte te vermelden. Het zijn activiteiten in de hobby- of familiesfeer.

Bron: https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handbo…