Lid sinds

1 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Vanity Pressing

Ik ben onlangs gewaarschuwd dat ik mogelijks het slachtoffer zou zijn geworden van Vanity Press.
Ik heb dit opgezocht en vermoed dat de uitgever in kwestie, die ik al lange tijd niet meer vertrouw, zich hier schuldig aan gemaakt heeft.
Ik ben dan ook vast van plan om voor mijn volgende boek een andere uitgever te zoeken of eventueel  - als het niet anders kan - te kiezen voor self-publishing.
Kan ik zonder veel gedoe de samenwerking omtrent het boek dat momenteel in handen is van deze dubieuze uitgever in kwestie, overdragen aan een andere uitgever samen met het boek dat ik nu wens uit te geven? (Beide boeken vallen onder dezelfde trilogie en zullen nog gevolgd worden door een derde boek.)

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Annilie,

Naar om te horen dat je zo'n slechte ervaring hebt.

Kan ik zonder veel gedoe de samenwerking omtrent het boek dat momenteel in handen is van deze dubieuze uitgever in kwestie, overdragen aan een andere uitgever

Dat staat in het contract dat je met je huidige uitgever hebt. Als in het contract - bijvoorbeeld - staat dat de uitgever de exclusieve publicatierechten heeft voor X jaar, dan zul je je daaraan moeten houden, tenzij je in goed overleg met hen het contract opzegt/aanpast. Dit geldt ook als je wilt gaan self-pubben.

Daarnaast moet je er misschien op voorbereiden dat een nieuwe uitgever het als probleem kan zien dat je boek al eerder is uitgegeven.

Bedankt trouwens dat je de uitgever in Marcia's topic bij naam hebt genoemd. Dat kan weer andere schrijvers behoeden. Komt er toch misschien íets goeds uit...

 

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik kan aan Diana's reactie nog wel iets toevoegen. In het contract moet iets staan over wederzijdse rechten en plichten. Als VP haar plichten bewijsbaar heeft verzuimd, kun je zonder veel problemen van het contract af (en mss zelfs schadevergoeding eisen). Ik laat vaak een minimale verkoop als voorwaarde in het contract zetten, bijv.