Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Plagiaat lezingen en seminaries

8 September 2016 - 12:28
Ik volg regelmatig lezingen, seminaries en workshops. Nu heeft een website me gevraagd om daar af en toe een samenvatting van te schrijven die dan online geplaatst zal worden. Ze willen zo een breder aanbod aan informatieve artikels creëren. Maar nu vraag ik mij af hoe ver je daar in kan gaan? Vanaf wanneer wordt het plagiaat en aan welke regels moet ik mij dan houden? Ik steek er zelf ook veel geld in om die lezingen en dergelijke te kunnen volgen dus ik wil ook niet alles te grabbel gooien op het Internet maar tegelijkertijd wil ook wel een interessant artikel schrijven.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 September 2016 - 21:39
1. Schrijf altijd in je eigen woorden en meld ook hoe je het ervaren hebt. Neem nooit letterlijk teksten over van de presentatie. 2. Blijf altijd positief naar de persoon die de lezing/seminar of workshop heeft gegeven. 3. Verklap niet alles, er moet iets te raden overblijven zodat de lezer getriggerd wordt om zelf naar een lezing of seminar te gaan. 4. Vermeld altijd de bron. Lezing.. datum, gegeven door.. locatie e.d. 5. In geval van twijfel (vermelding auteursrecht e.d.) voor plaatsing contact opnemen met de persoon die de lezing/workshop heeft gegeven. Succes!

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
5 november 2016 - 14:37
Aanhalingstekens doen wonderen. Zolang je citaat nodig is voor je bespreking, en je altijd de bron vermeldt, is er weinig aan de hand. Ik zou voor alle zekerheid even aan degene die de lezing geeft vragen of hij bezwaar heeft, maar strikt genomen is het niet eens nodig.