Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

verzendkosten

Dag, Ik heb zojuist een aanvraag vanuit een boekhandel ontvangen voor mijn in eigen beheer (en zelf bij een drukker laten drukken) boek. Deze boekhandel zit een uur rijden van mijn huis dus ik ga het verzenden. Ze krijgen natuurlijk de boekhandelskorting. Maar betalen zij de verzendkosten (2,56) of ik?

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jij natuurlijk, tenzij je iets anders hebt afgesproken (maar dat zal wel niets, anders had je deze vraag niet gesteld). Volgende keer dus opletten bij het aannemen van een bestelling.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Trouwens. Consumenten betalen wel de verzendkosten als ze via mijn site betalen (via paypal of via overmaken). Maar omdat ik er geen rekening mee hield dat boekhandels via het register van digitalis mijn boek zouden opzoeken heb ik daar niets staan over verzendkosten. Volgens mij kun je dat daar ook niet opnemen. Deze boekhandel krijgt het boek zonder de verzendkosten te betalen, maar voor een eventuele volgende keer: is het voldoende als gemeld wordt dat het boek besteld wordt voor een bepaalde prijs, plus verzendkosten, zonder er specifiek bij te vermelden dat dat ook voor boekhandels geldt?

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Waarschjinlijk bestelt die boekhandelaar het boek voor een klant. Hij kan de verzendkosten naar die klant doorberekenen. De klant zou de verzendkosten anders immers ook betaald hebben. En als de boekhandelaar het boek voor eigen bezit bestelt, is hij te beschouwen als iedere andere klant - en dient dus verzendkosten te bepalen (zoals je op je website te kennen geeft).

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou op je website inderdaad vermelden dat bij een bestelling altijd verzendkosten in rekening worden gebracht. Eventueel kan je erbij zetten dat bij een bestelling van meerdere exemplaren tegelijk hierover afspraken kunnen worden gemaakt (dat zullen immers meestal boekhandelaren zijn en dan kan je een prijs op maat aanbieden - rekening houdend met boekhandelskorting en de verzendkosten van die bestelling).