Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Drukkerij?

Ik weet niet of het wel zo goed op dit forum past, maar ik kon geen beter forum vinden en ik zou wel graag antwoord willen op deze vraag. Ik wil graag een soort tijdschrift (vergelijkbaar met een schoolkrant) maken van ongeveer 30 pagina's per keer en een oplage van 500-1000, A5 formaat of iets in die richting. Het is dus soort van voor school, maar dan krijgen we geen geld van de school ofzo, dus was ik van plan om er zoveel reclame in te laten zetten (via de drukker, dus ik wil niet zelf de adverteerders zoeken want ik heb ook geen idee hoe ik dat aan moet pakken) dat ik het gratis kan laten afdrukken, is dat überhaupt wel mogelijk? Het punt is dus vooral: weet iemand hoe ik dit moet aanpakken, hoe ik een goede drukkerij kan vinden enz? Of dit idee eigenlijk wel uitvoerbaar is? Google leverde niet zoveel op... Trouwens, als iemand een forum weet waar deze vraag beter past is dat ook erg fijn...:P

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Verenigingsblaadjes worden bijna altijd op deze wijze uitgegeven. Wel moet je zelf voor advertenties zorgen/inkomsten zorgen. Hiervan betaal je de drukker.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat als je het gratis wil drukken, je zoveel advertenties moet hebben dat je eigen content er niet meer in past... Wat is er mis met de copyshop?

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De eerste oplages zelf betalen en daarmee de boer op om adverteerders binnen te halen. Is wel te doen maar je moet wel zorgen dat de inhoud bij de doelgroep van de adverteerders past. Anders trappen ze er niet in. Bv studenten cafe's, goedkope eethuisjes, kledingzaken als het voor een studentenvereniging is. Heeft die vereniging een eigen clubhuis met drankjes gelijk naar de groothandel hollen, die staan daar vaak voor open. De friettent om de hoek van de school. Sportkledingzaken enz. Kleine drukkerijen zijn er overal te vinden.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
DE, dat is exact wat ik wilde zeggen. In ieder dorp met een mesthoop zit ook wel een drukkerij, als je de naam maar weet vind je hem wel. De rest wat je zegt ben ik het ook helemaal mee eens: leuren et die handel. Je moet er iets voor doen. Wie weet wordt het later wel je beroep en leer je nu de toegangsweg vinden naar je broodwinning.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar die kleine drukkerijen zijn niet altijd goedkoop, of goedkoper dan een grote drukkerij. O ja, en wat ik ook nog zeggen wilde: waarschijnlijk gaat de drukker niet voor de klant adverteerderes werven. Daar heeft hij het veel te druk voor, want hij moet ook al die blaadjes voor al die andere klanten nog drukken. Als hij daar ook nog de adverteerders voor bij elkaar moet zien te krijgen ...

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Het past niet echt op dit forum en het plan lijkt me ook niet echt haalbaar (hoewel ik dit soort ondernemingslust altijd geweldig vind). De route van DeEllis is het beste, maar je ontkomt er niet aan om zelf geld te investeren (500 x 30pag A5 full color = minimaal € 1000,- per nummer) voordat je weet of het levensvatbaar is. De advertentiewerving zul je ook zelf moeten doen, en dat is lastig als je niet bekend bent in de bladenwereld. Misschien kun je eerst een internet, pdf of e-book versie starten en als dat goed loopt een papieren versie opzetten?

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sowieso al heel erg bedankt voor jullie reacties ^^ Ik denk dat het dus maar adverteerders zoeken wordt...(Maar hoe begin je daar eigenlijk aan?!:S) Want zelf betalen gaat niet echt werken en een niet-papieren versie spreekt denk ik te weinig mensen aan...

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat het dus maar adverteerders zoeken wordt...(Maar hoe begin je daar eigenlijk aan?!:S)...
Maak eerst één proefnummer. Ga daarmee "de boer op"; winkels, sportverenigingen, clubs en dergelijke.