Start » Forum » Het uitgeefproces » Eigen beheer en pod » CB, anders niet meer leverbaar

CB, anders niet meer leverbaar

4 reacties [Laatste bericht]
Fianne
Laatst aanwezig: 4 weken 9 uren geleden
Sinds: 2 Sep 2014
Berichten: 60

CB, anders niet meer leverbaar

Na jaren een boek in de bekende webshops te hebben die voorzien was van een ISBN nr. (verkregen via pod-bedrijf) moet er nu een bedrag voldaan worden. Op mijn vraag waarom was het antwoord omdat het o.a. niet meer uitkan, er weleens pod-boeken geretourneerd worden.

Via bekende online-boekhandels wordt het meeste besteld, en bestellingen via andere kanalen verlopen trager ondanks promotie in het verleden.

Bij de ander krijg je automatisch aansluiting met het CB als je via hen een ISBN nr. aanvraagt (dit was ook het geval bij mijn boek). Nu moet je extra gaan betalen om aansluiting te blijven houden bij het CB.

Of ik heb iets gemist, of er klopt iets niet.
Wie heeft dit onlangs ook meegemaakt bij een pod-bedrijf?

Zij schrijft

Reacties

M.I. van Gaalen
Laatst aanwezig: 21 weken 4 dagen geleden
Sinds: 16 Jan 2019
Berichten: 2

De kosten bij uitgave van een ISBN zijn de enige kosten die in rekening mogen worden gebracht. Het lijkt me stug dat hiervoor opnieuw betaald moet worden.

is jouw ISBN jouw eigendom of is het in handen van POD bedrijf? Hebben zij hun bedrijfsvoorwaarden gewijzigd? Wat stond er in de oorspronkelijke overeenkomst?

Als je jouw ISBN terughaalt en naar een internationaal bedrijf gaat kun je zonder CB aansluiting boeken (laten) verkopen op bol.com.

Fianne
Laatst aanwezig: 4 weken 9 uren geleden
Sinds: 2 Sep 2014
Berichten: 60

Bedankt voor je antwoord.
Dat ISBN was destijds via hun aangevraagd. Ineens moest ze de regels gaan naleven werd gezegd.

Zij schrijft

Tja
Laatst aanwezig: 3 dagen 12 uren geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14122

Dat kreeg ik ook te horen. Ik heb geweigerd te betalen en gezegd dat ik geen contact met het CB had en dat dit een risico van de uitgever was. Daar moeten de pods maar goed mee doorgaan, want dan gaat iedereen in eigen beheer uitgeven.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Fianne
Laatst aanwezig: 4 weken 9 uren geleden
Sinds: 2 Sep 2014
Berichten: 60

Tja, toevallig bij dezelfde? (Ik heb het niet over FM of het L.). Het is niet te hopen dat deze walgelijke trend doorzet, want eigen beheer geeft meer rompslomp (bij POD wordt het boek verzonden door een ander, om een voorbeeld te noemen).

Zoals ik al zei werd gezegd dat er ook weleens boeken geretourneerd werden; maar dan op zo’n manier, alsof jij daar voor op moet draaien, als anderen boeken van een ander terugsturen.
Kreeg ineens het gevoel dat ze er een rommeltje van gemaakt hadden en jij als klant daarvan de dupe werd.

En als ik er goed over nadenk dan waren daar wel meer dingen die raar waren. Nu ik bij een ander ben is dit pijnlijk duidelijk geworden. Waar je daar grof voor moest betalen, is dat bij de ander niet eens aan de orde. Om een voorbeeld te noemen: je ontwerpt zelf je boekomslag met een zelfbetaalde afbeelding, stuurt die in, en zij maken het af (zodat het er net zo uitziet maar dan met letterfonts precies onder elkaar o.a.). Ook daar moest je dan diep voor in de buidel tasten. En de eerste keer werd er net gedaan of ze korting gaven.

Ik voel me enigzins gedupeerd maar kan er verder geen aanpraak op maken of wat dan ook (ben er zelf ingestonken).

Zij schrijft

  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!