Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Waarom ik (nogmaals) voor Boekscout heb gekozen

Eén boek, twee verhalen, één thema, twee auteurs. Omdat ik een leuk experiment op poten wilden zetten, heb ik wederom gekozen voor Boekscout. Bij een reguliere uitgever zal er voor iets dergelijks geen belangstelling bestaan. Misschien wél als je al een gevestigde naam hebt als auteur, maar anders niet. Dus... Ik heb een paar maanden geleden maanden geleden het plan opgevat om eens iets heel "anders dan anders" te gaan doen. Samen met een schrijfster -die ik via Hyves ken- heb ik het uitgewerkt. Wij hebben ieder één verhaal geschreven met als thema: Jaloezie. Deze beide (chicklit) verhalen verschijnen binnenkort in één boek bij Boekscout. Het "experiment" bestaat ook uit een wedstrijd die wij gisteren op Hyves zijn begonnen. Bij deze wedstrijd kunnen vrouwelijke Hyvers een bijrol winnen in één van de verhalen. In ieder verhaal is er één bijrol "open gelaten" voor een winnaar van de wedstrijd. Het was erg leuk om het plan te ontwikkelen en de verhalen te schrijven. Wij zijn dan ook héél benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken... :D Voor wie een promomailtje wil ontvangen over dit boek, ik heb er een speciaal mailadres voor aangemaakt: hoezojaloers@hotmail.com Gewoon even erbij zetten: Stuur mij info over het boek (of zoiets).

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Janneman Ja, het is altijd leuk om iets uit te proberen. Als je zo'n idee krijgt "moet" je er gewoon iets mee gaan doen! :nod: @ Ing Dank je!

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Gefelliciteerd, Scorpio, lekker ondernemend. Maarre, waarom weet je zo zeker dat uitgevers niet geïnteresseerd zouden zijn? Chicklit is hot, tegenwoordig.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Trenke Natuurlijk weet ik niet 100% zeker of een reguliere uitgever niet met twee onbekende auteurs tegelijk in zee wil gaan. Maar je kunt het wel met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aannemen. :D We gaan er gewoon lekker voor, dit zien we als een heel aantrekkelijk experimentje.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Scorpio, wie van jullie is Nu 8) A en wie is 8) B? :ninja:
Wat bedoel je precies? @ Mara Dank je! Een beetje experimenteren is altijd aantrekkelijk. Je weet maar nooit op welke ideetjes je al doende ook nog komt.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed idee Scorpio. Hou je ons op de hoogte hoe het allemaal gaat?
Ja natuurlijk, Cyd, dat doe ik!

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Aanstaande vrijdag -29 mei- begint de intekenperiode van het boek. Vanaf die dag staat het op de website van Boekscout en ontvangen de mensen die op de mailinglijst staan, het info-mailtje. Wij hebben uiteindelijk een lijst van 157 mailadressen kunnen aanleveren. Het is echt rázendsnel gegaan. Eind februari zijn we begonnen met onze verhalen en nu, drie maanden later(!), verschijnt het boek al. Dit is werkelijk héél prettig, nog voor de zomervakantie dus!

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het gaat zeker snel, Sabarinde. Het zou mij niet verbazen als we een snelheidsrecord hebben gebroken. Misschien moeten we het Guinness Book of Records maar eens gaan bellen... :D

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hee Scorpio, gefeliciteerd met jullie boek! Ik vraag me wel af: waarom is het boek zo dun? Dat zie je best vaak met boeken bij uitgeverijen zoals Free Musketeers en Boekscout, maar zeker voor een chicklit vind ik 106 pagina's - vooral als het twee losse verhalen zijn - echt heel weinig. Dan zit je er net lekker in en is het alweer voorbij. Kun je uitleggen waarom jullie hiervoor hebben gekozen?

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nee, ja, dat bedoelde ik ook. Boekscout en de andere, FM en zo. Want het viel me al op dat de boeken vaak niet dik zijn! Hoe vind je zelf dat het is gegaan vanaf het idee tot dit punt? Ik ben heel benieuwd hoe het bijvoorbeeld was om samen te werken met een schrijfster die je kent via Hyves. Het lijkt mij sowieso al gek om een boek met iemand samen te schrijven, dus helemaal als het nog een relatief onbekende is ook. En je had ook een actie voor een bijrol in je boek, toch? Hoe is dat gegaan?

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is heel leuk gegaan. We hebben ieder ons eigen verhaal geschreven, het gezamenlijke thema was jaloezie. De hoofdstukken hebben we elkaar telkens -ter beoordeling- toegestuurd. De beide bijrollen zijn inmiddels, via een wedstrijd op Hyves, gewonnen. De winnaars zijn met voor- en achternaam in de verhalen opgenomen. Tijdens de wedstrijd hebben we de mailadressen "gesprokkeld". Voor BS hadden we er 40 nodig, het zijn er uiteindelijk 157 geworden. Op mijn persoonlijke Hyve heb ik een blog geplaatst over het boek. Daarin staat niet alleen "hoe het is gekomen", maar er staan ook twee fragmenten in uit de verhalen. Dit is de link naar de blog: http://mariannevanbuitenen.hyves.nl/blog/23886256…

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Sietske O ja, de plannetjes blijven gewoon opborrelen! Het is ook hartstikke leuk om steeds nieuwe wegen te bewandelen. Overigens, ik kan tijdelijk niet inloggen met mijn gebruikelijke naam hier. Vandaar dat ik nu even Schorpioen heet in plaats van Scorpio.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb inmiddels ook een website gemaakt voor het boekje. Het is een gratis website van: Come2me. Tot nu toe had ik alleen betaalde websites, maar dit bevalt mij eigenlijk wel. Geen kosten, geen verplichtingen en hij ziet er best leuk uit. De link staat hieronder.