Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Eigen boek naast Bol ook beschikbaar via andere uitgevers?

Hallo, Ik heb vorige maand een boek uitgegeven bij Bravenewbooks en gekozen voor de optie: Bol.com exclusief. Dat houdt in dat alleen Bol het alleen-verkooprecht heeft. Tot mijn verbazing heeft Bol.com mijn adviesprijs met ruim 2 euro verhoogd en voor mij valt het nu buiten de betaalbare boeken die je cadeau doet. Van 15,95 naar 17,99. Ik heb gemaild met Bravenewbooks en zij gaven aan dat omdat mijn boekje in het engels is geschreven, Bol geen rekening hoeft te houden met het Nederlandse vaststellingsrecht. Oké, helder voor mij tot zover. Nu was ik zojuist even aan het googlen op mijn naam en ik zie ineens 2 hits bij 2 andere boekhandels: boekenbestellen.nl en boekhandelsmit.nl. Ik was dubbel verbaasd: ik dacht dat ik alleen bij Bol gevonden kon worden door daarvoor te kiezen en de tweede verbazing: daar is het wel te koop voor 15,95. Heeft iemand hier ook ervaring mee? Heeft Bol een eigen systeem om bepaalde boeken weg te houden? Levertijd is namelijk ook anders: bij Bol 8-14 werkdagen, bij Boekenbestellen 2 en bij Smit niet leverbaar. Deze wereld is nieuw voor mij en ik ben zoekende naar de verkoopkanalen die het beste bij mij passen. Elk advies is welkom, dankjullie wel alvast!

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tot mijn verbazing heeft Bol.com mijn adviesprijs met ruim 2 euro verhoogd en voor mij valt het nu buiten de betaalbare boeken die je cadeau doet. Van 15,95 naar 17,99. [...] Ik was dubbel verbaasd: ik dacht dat ik alleen bij Bol gevonden kon worden door daarvoor te kiezen en de tweede verbazing: daar is het wel te koop voor 15,95.
Vreemd - doet mij aan de [ogenschijnlijk verschillende] schoenenwinkels aan de Lijnbaan in Rotterdam denken. Kan je dit niet beter aan Bol zelf vragen?

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankje voor je reactie. Ik heb inmiddels ook een reactie van Bravenewbooks binnen. Het schijnt dat andere POD uitgevers de datafeed van het Centraal Boekenhuis gebruiken. Ze kunnen echter geen bestelling plaatsen. Wanneer je als klant via die twee laatstegenoemde het boek bestelt, dan krijg je na betaling een melding dat het boek niet leverbaar is en dan krijg je je geld weer terug. Heeft iemand een advies over de beste verkoopkanalen?