Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mijn uitgever per mail of telefoon niet bereikbaar, wat nu?

8 maart 2017 - 21:26
Onlangs werd de uitgeverij waar ik mijn boek verkoop(Free Musketeers) overgenomen door een nieuwe uitgever(Lecturium). Hiervoor heb ik akkoord getekend voor overname. Een aantal weken geleden wilden ik mijn boek verkoop weten en mailde de nieuwe uitgever. Dit deed ik vervolgens een aantal keren maar kreeg geen reactie op mijn vraag. Ik kreeg wel een algemene mail met een aanbieding, maar geen antwoord op mijn persoonlijke vragen. Toen wilde ik de uitgever bellen om op die manier antwoorden te krijgen op mijn vragen. Helaas, zowel op de web-site als in google is nergens een nummer te vinden (lecturium.nl) en het oude telefoonnummer van FM is niet bereikbaar. Ik ben er wel klaar mee. Ik wil gewoon antwoorden op mijn vragen en het liefst zou ik over gaan op een uitgeverij. Op deze manier kan ik niet communiceren. Maar ja, als ik niemand kan bereiken. Wat nu?

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 maart 2017 - 22:30
Als je werkelijk geen contact weet te krijgen, dan zou ik als ik jou was mijn contract erbij pakken en kijken onder welke voorwaarden je uit de uitgeefovereenkomst kunt stappen - of anders het wetboek erbij pakken en kijken onder welke voorwaarden je onder zulke contracten uit kunt in geval dat de tegenpartij nalatig is.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
22 maart 2017 - 20:27
Als er meerdere mensen zijn die dit hebben kun je wellicht collectief actie ondernemen. De consumentenbond kan je daar bij helpen.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 maart 2017 - 14:52
Ik zit met ongeveer hetzelfde probleem. Een wat ouder boekje van mij 'loopt' nog steeds bij FreeMusketeers en ik wilde het eigenlijk herschrijven en opnieuw (elders) uitbrengen. Ik heb dan ook geen akkoord getekend voor overname door Lecturium. Nu ging ik er vanuit, dat daardoor automatisch mijn boek niet verkocht zou worden door Lecturium. Helaas, foute inschatting van mij, want het boek wordt dus wel degelijk aangeboden op de website van Lecturium. Ook ik krijg geen contact met het bedrijf, er werd niet gereageerd op mijn mail en er is nergens een telefoonnummer te vinden. Hoewel ik bepaald geen haast heb met het herschrijven en opnieuw uitgeven van het boekje, ben ik toch wel ietwat geïrriteerd door deze gang van zaken. Ik ben dus benieuwd of er nog meer mensen tegen deze problemen aanlopen en of er dan wellicht gezamenlijk iets tegen kan worden gedaan.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 maart 2017 - 9:19
Onderstaande gegevens komt van hun website. Of het telefoonnummer correct is weet ik niet, het hele kantoorpand (Regis Bouw) heeft hetzelfde nummer. Eventueel kun je voor € 0,50 bij de Kamer van Koophandel alle gegevens opvragen. Bedrijfsnaam Lecturium B.V. Adres Louis Braillelaan 80 2719EK Zoetermeer Netherlands KvK 67328253 Website http://www.lecturium.nl E-mail backoffice@lecturium.nl Telefoonnummer 0797999500

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 mei 2017 - 9:59
Ik zit met hetzelfde probleem. Ik probeer via achterlaten van bericht op de site van Lecturium en via de mail contact te krijgen met Lecturium, om te vragen hoe het staat met de uitbetaling van mijn royalty's. Mijn boekje is uitgegeven in 2016 uitbetaling zou zijn eind eerste kwartaal opvolgende jaar dus 2017. Ik krijg geen antwoord en de telefoon van Nel Groenenberg Commercieel adviseur(079 3203590) geeft de ingesprekstoon. Heb nog niet geprobeerd via Twitter contact te maken, iemand anders wel?

Tja

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
1 juni 2017 - 23:35
FM is al heel lang een probleem. Ik ben niet verrast dat het is overgenomen, maar als die er ook een zooi van maakt, zou ik het verhaal naar een andere uitgeverij sturen. Vanwege mijn ergernis heb ik mijn boek gratis aangeboden bij smashwords. Liever gratis dan bedonderd worden. Van FM heb ik nooit een cent ontvangen. E-book loopt heel goed. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het boek bij FM ook liep. Toch vind ik het vreemd.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 juni 2017 - 11:12
Beste allemaal, Uitgeverij Free Musketeers en Lecturium Uitgeverij hebben begin 2017 de krachten gebundeld. Onder de naam Lecturium Uitgeverij zijn wij een nieuwe weg ingeslagen in de veranderende markt van uitgeven van boeken. Alle auteurs van Free Musketeers zijn in januari 2017 hierover geïnformeerd. Aansluitend hebben wij, om de communicatie goed te laten verlopen, een uitgebreide e-mail gestuurd met onder andere de contactgegevens van Lecturium Uitgeverij. Free Musketeers is op het oude telefoonnummer en oude e-mailadressen niet meer bereikbaar. Lecturium is per e-mail, chat en telefoon te bereiken. Alle gegevens staan vermeld op de diverse webpagina’s van de uitgeverij. Wij geven de voorkeur aan communicatie per e-mail. Het geven van negatieve uitingen over de uitgeverij betreuren wij en doen er alles aan om de communicatie vlekkeloos te laten verlopen. Hartelijk dank en vriendelijke groet, Bruce McLeod Lecturium Uitgeverij

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
28 September 2017 - 15:09
Onderstaande gegevens komt van hun website. Of het telefoonnummer correct is weet ik niet, het hele kantoorpand (Regis Bouw) heeft hetzelfde nummer. Eventueel kun je voor € 0,50 bij de Kamer van Koophandel alle gegevens opvragen. Bedrijfsnaam Lecturium B.V. Adres Louis Braillelaan 80 2719EK Zoetermeer Netherlands KvK 67328253 Website http://www.lecturium.nl E-mail backoffice@lecturium.nl Telefoonnummer 0797999500
Als ik nu op de site lecturium.nl kijk, is het mailadres (onderaan de pagina te vinden) info@lecturium.nl .

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
4 juli 2018 - 11:15
Ik heb een week geleden ook al naar Lecturium geschreven waar mijn royalties blijven van 2015 - 2017. Ja ik vroeg het een beetje laat denk ik, maar ik heb vele dingen aan mijn hoofd gehad en je denkt toch dat je iemand kunt vertrouwen. Hoewel ik toentertijd Frees Musketeers ook 2 x heb moeten aanschrijven, omdat ze mijn royalties gewoon niet automatisch uitbetaalden. Nu was dit jaar een heel klein bedrag, dus ik maakte er mij niet al te veel zorgen over. Het gaat mij niet zo zeer om die paar euros, maar gewoon dat iemand anders met de eer strijkt. Ik heb het ook al op FB gezet, maar schijnbaar interesseren ze dat niet dat er slechte reclame wordt geschreven over hen. Ik woon in het buitenland, maar mijn man gaat ze over een poosje een keer opzoeken. Misschien dat dat helpt?

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
25 maart 2019 - 11:44
Lecturium is van de aardbodem verdwenen. Toen ik gisteren een mailtje stuurde naar info@lecturium.nl, kreeg ik prompt bericht van de postmaster dat het niet was aangekomen. Kijkend naar de website van Lecturium: daar is niets meer te vinden. En wat vond ik op een site met berichten van de Kamer van Koophandel: De Kamer van Koophandel heeft recent in de Staatscourant de volgende zeven mededelingen openbaar gepubliceerd over Lecturium BV: ⚌ 2019-03-22: Wijziging: Per 14-3-2019 liquidatie beëindigd. Per 21-3-2019 is de rechtspersoon uitgeschreven wegens Geen bekende baten meer aanwezig bij rechtspersoon. ⚌ 2019-03-22: Ontbinding: Op 14-3-2019 is Lecturium B.V. ontbonden door Besluit van de algemene vergadering/stichtingsbestuur. ⚌ 2018-12-11: Wijziging: Per 10-12-2018 is Bestuurder Maria Grazia van Eijkern-Currò in functie getreden. ⚌ 2018-12-11: Wijziging: Per 10-12-2018 is Bestuurder Klaas-Jan Willem van Eijkern in functie getreden. ⚌ 2018-12-11: Wijziging: Per 10-12-2018 is Bestuurder 67326358 De Nederlandse Uitgeverij B.V. uit functie getreden. ⚌ 2016-11-24: Nieuwe inschrijving: Per 22-11-2016 is Bestuurder 67326358 De Nederlandse Uitgeverij B.V. in functie getreden. ⚌ 2016-11-24: Nieuwe inschrijving: Zetel: Gemeente Zoetermeer. Datum akte oprichting: 22-11-2016. Met andere woorden: Lecturium bestaat gewoonweg niet meer. Mensen die al iets hadden betaald voor boeken, zijn dat geld kwijt. En de vele schrijvers moeten maar zien of ze hun boek(en) elders kunnen onderbrengen. Opvallend is dat Klaas van Eijkern, de vroegere directeur van Free Musketeers, voor een paar maanden bestuurder werd en Lecturium dus zonder enige cent heeft achter kunnen laten. Het verbaasde mij dat ik na het bericht over de verhuizing van Lecturium eind vorig jaar geen algemene mails meer kreeg over het bedrijf, dus evenmin een mail over een leuke kortingsactie voor de schrijvers van eigen boeken. Ook verbaasde het me dat ik mijn royalty's afgelopen februari niet had gekregen. Ik wilde 20 boeken bestellen en vroeg in mijn mail of ik soms een kortingsactie had gemist. Wat me altijd heeft verbaasd is dat ik bij Free Musketeers een flink jaarlijks bedrag moest betalen om de ebooks bij Bol.com te kunnen handhaven. Ik ben daar niet in meegegaan, maar toch bleven mijn ebooks er staan en zijn er juist ebooks verkocht. Ook dus toen Free Musketeers opging in het nieuwe Lecturium. Er zijn meerdere momenten geweest dat ik me besodemieterd voelde. Nu dus helemaal. Geen enkele 'nazorg' voor de eigen schrijvers.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 maart 2019 - 12:05
Ook hier een gedupeerde! Eergisteren probeerde ik in te loggen op de site om te kijken of er nog boeken verkocht waren. Niks! Een lege website. Gisteren nogmaals geprobeerd. Weer niets. Ik ben gaan zoeken op google om te kijken of ik meer mensen kon vinden, die hetzelfde probleem hadden als ik. Blijkt er een klachtenforum te zijn opgericht. Vandaag heb ik een klacht ingediend op Klacht.nl en Consuwijzer.nl. Misschien ook een idee voor andere auteurs die hun boek bij Lecturium hebben ondergebracht? Ze zijn niet failliet verklaard, maar hebben simpelweg de stekker eruit getrokken. Dit kan toch niet zomaar, lijkt me! Ik heb de royalty's over 2017 en 2018 nooit ontvangen en kan dus waarschijnlijk fluiten naar mijn geld. Al vind ik dat nog niet eens het ergste. Heeft iemand nog tips? Kan ik met mijn manuscript op zoek naar een andere uitgever of zit ik nog vast aan mijn auteurscontract? Groetjes Ellen

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
27 maart 2019 - 14:20
Lecturium was volgens mij gewoon de oude Free Musketeers, waar ik me af en toe ronduit besodemieterd voelde. Zonder enig bericht vertrekken is crimineel. Gewoon de schrijvers in de kou laten staan.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 maart 2019 - 22:05
Ooit mijn boek uitgegeven via Free Musketeers. Veel beloften, maar al snel kwam de ellende. Royalty's? Na heel veel gedoe werd er uitbetaald, maar als ik niet zo aan de bel had getrokken had ik mijn centjes vandaag nog niet gehad. Toen werd het Lecturium. Eigenlijk gewoon oude wijn in nieuwe zakken. Nu zit ik al lang bij Schrijverspunt. Ben daar heel tevreden over. Professionele begeleiding, ze zijn eerlijk over de kwaliteit van je manuscript en als ze het uitgeven verloopt het proces op rolletjes. Royalty's worden altijd netjes en op tijd uitbetaald. Heb je vragen of hulp nodig dan staan ze voor je klaar.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
31 maart 2019 - 22:05
Ze zijn idd met de Noorderzon vertrokken.Vermoed ook niet dat ze nog weer opduiken en volgens mij moet niemand dat ook nog willen. Kwam zelf nog dit artikel van *** tegen wellicht dat gedupeerden hier nog iets mee kunnen/willen. ''heeft u eerder een contract met de uitgever afgesloten en is de uitgever nu failliet of gestopt? Stuurt u dan ons uw contract toe voor een juridische scan en ontvang kosteloos een advies over de rechtsgeldigheid. Pas als met zekerheid gesteld kan worden dat het contract niet meer geldig is, kunnen we uw boek opnieuw aanbieden. Het faillissement van een uitgeverij betekent niet per definitie dat een contract is ontbonden. Het is aan de curator om daar een uitspraak over te doen.'' ***

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
1 april 2019 - 13:29
# 19 lijkt wel een beetje erg veel op reclame ... daarom hebben we de bedrijfsgegevens even drie sterretjes gegeven.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
15 december 2019 - 14:49

Tragische verhalen. Wat een ellende voor onze medeschrijvers.

Ik zoek momenteel een redacteur/uitgever. Ik weet nu in elk geval waar ik niet moet aankloppen.