Start » Forum » Het uitgeefproces » Eigen beheer en pod » Ebook via Amazon.de ook als paperback verkopen

Ebook via Amazon.de ook als paperback verkopen

1 reactie [Laatste bericht]
clement roorda
Laatst aanwezig: 2 jaren 2 weken geleden
Sinds: 3 Apr 2005
Berichten: 27

Ebook via Amazon.de ook als paperback verkopen

Misschien bij iedereen al bekend, maar ik kwam er onlangs achter dat je via Amazon.de van je E-book ook een paperback kunt laten maken. Ik heb het gedaan en vanaf nu is van mijn laatste boek (dat ik vanwege de kosten alleen nog als E-book had uitgegeven), ook een mooie paperbackversie beschikbaar. Altijd leuk voor die lezer die liever een papieren boek leest dan een e-book (diep in mijn hart ben ik er zelf ook zo eentje (behalve in de vakantie)).
Wat heeft het mij gekost? Niets. Alleen heb ik er wat tijd in moeten steken door een aangepast wordbestand aan te maken (informaat 6 bij 9 inches) en een PDF op maat voor cover. Met name dat laatste was wel wat gepruts omdat ik de instructies niet zo duidelijk vond, maar met hulp van Photoshop kwam ik er uiteindelijk wel uit.
Ik heb zelf een proefexemplaar besteld en ik vind het boek er zeer mooi uitzien. De kwaliteit van het boek is goed (het boek valt niet uit elkaar of zo). Wel vind ik het wel een onvoorstelbaar idee: je bestelt een boek bij Amazon, Amazon laat vervolgens het boek printen in Polen en 5 dagen later krijg je voor €10,70 het boek thuisgestuurd.
Wat het financiële aspect betreft: ik moest de verkoopprijs in dollars aanleveren, maar op voor mij onverklaarbare manier was de prijs uiteindelijk €10,70, terwijl mijn ander boek €10,56 kost. Ik heb het maar zo gelaten.
Mensen die mijn boeken willen kopen verwijs ik met liefde door naar Amazon, want ik heb er verder geen werk aan, maar voor hen die dat liever niet doen, heb ik zelf nog een setje boeken gekocht om door te verkopen. Ik krijg 70% royalty’s terug, dus de kosten om mijn eigen boek te kopen vallen mee, en ik krijg de boeken zonder portokosten thuis gestuurd.
Ik doe niet mee met het KPD select programma, omdat ik mijn boeken ook wil kunnen verkopen via mijn eigen site en e-books ook via andere kanalen als Smashwords, Xinxii en I-tunes.
Ik heb bij Amazon nog de vraag uitstaan of deze optie ook bij amazon.nl beschikbaar komt, maar daar heb ik nog geen reactie op gehad. Zodra ik die krijg, zal ik die hier delen.

Meer informatie is te vinden op mijn site of facebookpagina, maar wil je er meer van weten, kun je me ook een PM sturen. Groeten, Clement

Reacties

Meznir
Laatst aanwezig: 5 weken 2 dagen geleden
Sinds: 16 Mei 2012
Berichten: 173

Clement, er zijn twee prijsfactoren: dollar/eurokoers en de btw in het land waar je aan verkoopt. Die zitten in de uiteindelijke verkoopprijs. Heb het een paar keer nagerekend, het klopt wel.

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator.

Zoek een verkooppunt