Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

bevolkingsgroep als auteur

Hoi, Heeft iemand ervaring met het publiceren van een boek zonder auteursnaam of alias maar op naam van een bevolkingsgroep uit een bepaalde tijdsperiode? Bijvoorbeeld: 'Popcorn poffen' door Apache indianen uit de 17e eeuw... Kan je een boek zo uitgeven of levert dat allerlei problemen op bij het registeren en de (online) verkoop? Heel benieuwd naar de ervaring en tips hier in het forum.. Marieke

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik weet het niet zeker, maar denk niet dat dit kan. De Apache indianen hebben jouw boek tenslotte niet geschreven. Je kunt ook geen boek uitbrengen namens Obama, toch? Wat je wel kunt doen is het verwerken in de titel: 'Popcorn poffen zoals de Apache-indianen'

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heeft iemand ervaring met het publiceren van een boek zonder auteursnaam of alias maar op naam van een bevolkingsgroep uit een bepaalde tijdsperiode?
Ik betwijfel of iemand op de wereld daar ervaring mee heeft.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het lijkt me, als je het boek zelf schrijft, niet mogelijk. Een ander verhaal zou het kunnen zijn als het door een groep inderdaad geschreven wordt. Maar ik weet niet of dat al eens gedaan is. Ik ken wel schrijvers duo's. En bundels. Maar een bevolkingsgroep? Wat had je dan in gedachten? Je vraag maakt mij wel nieuwsgierig.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Eentje moet de eerste zijn! Ondertussen is het net als schrijven onder een pseudoniem, Mw A. Pache. Je kunt altijd een disclaimer toevoegen in de achterflap, zoiets als: om verwarring te voorkomen, dit boek gaat zoals de titel al vermeldt, over het poffen van popcorn, maar is niet daadwerkelijk geschreven door alle Apache indianen. Marieke Vos heeft zich de afgelopen decennia verdiept in het poffen van popcorn door de Apache, en deelt haar kennis nu middels dit epos met alle nieuwetijdskinderen. Disclaimer: wanneer u dit boek in de magnetron verwarmt op de hoogste stand, vult uw keuken zich waarschijnlijk op interactieve wijze met rooksignalen. Succes!