Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

POD in de bieb?

Ik was in de bibliotheek van Eindhoven en daar hebben ze bij de ingang allerlei nieuwe boeken staan. Mijn oog viel op een boek met een kaft die mij aansprak. Van de schrijfster had ik nog nooit gehoord en bij nader onderzoek bleek het een uitgave in eigen beheer te zijn. Hoe komt zo'n boek in de bieb terecht?

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gewoon, zoals elk ander boek. Opsturen naar het centrale adres van Biblion en als ze het de moeite waard vinden komt het in de bestelcatalogus van alle biebs en kunnen die het bestellen. Er is wat dat betreft geen verschil tussen POD en regulier. Het eerste boek van Roos Boum bijvoorbeeld ('Als vraagtekens uitroeptekens worden', de eerste versie van Valse Salie) is door een paar honderd biebs aangekocht. Als biebs het niet willen bestellen kun je het boek ook nog schenken aan de plaatselijke bieb en dan neemt die het meestal wel op. Daar zitten voor hen nog kosten aan want het moet dan 'bibliotheekklaar' worden gemaakt. (Harde kaft, insteekhoesje erin en dergelijke).

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je schrijft: als ze het de moeite waard vinden... Dus Biblion doet een inhoudelijke toetsing? En als je daarom een POD-boek in de bieb vindt, mag je een bepaalde kwaliteit verwachten?

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik werk bij Biblion en de AI's (de aanschafinformaties) die wij schrijven worden aan alle biebs verspreid. Op grond van die AI's gaan ze dan over tot wel of niet aankopen.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar niet alle POD's worden aangeboden, toch Eliesje. Als ze het onder de maat vinden of een genre dat ze niet willen hebben, krijg je de twee boeken teruggestuurd en wordt er ook geen aanschafinformatie over geschreven.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zit alleen bij de afdelingen Duits en theologie Zjors. En ik moet zeggen dat ik in elk geval daar nog nooit een POD heb gezien. Ik denk inderdaad niet dat ze een boek dat ze onder de maat vinden laten recenseren, kost alleen maar tijd en geld, toch?

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Duits valt af, Eliesje, maarre... als ik theologische fantasy schrijf, komt dat dan bij jou? En wat is je favoriete merk champagne? :ninja:

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
:lol: Theologische fantasy heb ik nog niet in handen gehad, maar ik kan wel eens een balletje opwerpen. Proost!

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jammer genoeg zijn er ook boeken die er niet doorheen komen. Mijn boek werd bij biblion niet opgenomen omdat het te specifiek zou zijn. Gezien de vele dergelijke boeken die ik in de bib heb gezien denk ik persoonlijk dat ze ernaast zitten. Maar wat doe je eraan? Mijn boek is bij een reguliere uitgever die gebruik maakt van boek op verzoek. (een pod systeem van het centraal boekhuis) Een systeem dat goed werkt maar ik toch iedereen die het aangeboden krijgt zal afraden.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hier in de bieb vond ik meer Podboeken. Ook een aantal die ik waardeloos vind, met echt heel veel storende fouten. Toen ik mijn Slubber liet zien aan degene die de vorige keer meteen het Gottmerboek in de boekwinkel ging halen voor de bieb, zei ze dat ze niet meer zelf konden bepalen wat ze kochten. Ze moesten afwachten wat de regiobieb bepaalde. Ze kon het boek ook niet als cadeau aannemen. Het haikuboekje dat ik ze jaren geleden cadeau heb gedaan en het Gottmerboek liggen nu in de bieb in een andere plaats, omdat er bij de fusie spreiding van boeken over de drie biebs is gedaan. Boeken die hier gewoon stonden moeten nu uit een andere plaats komen. Ik was zo verbijsterd, dat ik nooit heb uitgezocht hoe de bieb inkoopt.Misschien toch nog maar opsturen.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het gekke is dat op de website van de bib in mijn geboorteplaats een bio over mij staat met foto's en veel info, maar mijn boek hebben ze volgens mij niet.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, POD-boeken komen ook gemakkelijk in de bibliotheek terecht. Mijn boek ligt ook in de bieb, daarom krijg ik Lira geld. Ik heb ook meerdere keren gehoord: 'hey, ik zag je boek in de bibliotheek liggen' en dan noemen ze een plaats bijvoorbeeld Deventer. Dat is dan erg leuk en handig om te weten. Ze hebben diverse recensenten, zo'n recensie gaat dan rond, van wat ik heb gezien, schrijven de recensenten ook als er iets niet in de haak is. Zo'n bieb bepaalt dan zelf of ze het boek willen hebben of niet. Op Bol.com staan ook vaak recensies van NBD/Biblion.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Volgens mij is er maar één recensent per AI hoor. En je kan dan als recensent aangeven of je wil dat er nog iemand naar kijkt.