Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Amazon.nl

Ik publiceer al een poosje via het KDP programma van Amazon en vandaag kreeg ik een mailtje dat mijn boeken nu ook beschikbaar waren op Amazon.nl! Tot nu toe heeft Amazon.nl alleen nog maar een kindle store voor ebooks. Voor mensen die in eigen beheer ebooks publiceren kan amazon.nl een goede markt zijn. Via KDP konden we al langer Nederlandstalige ebooks publiceren, en nu dus een 'eigen' Amazon.nl. Ik ben benieuwd. Ikzelf vind via KDP publiceren een stuk makkelijker dan wat ik van bol.com eigen beheer platform heb gezien.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat dat aan je reader ligt. Ik heb een sony en die ondersteunt voor zover ik weet geen bestanden van Amazon, dus als ik iets van Amazon koop, moet ik het altijd omzetten naar .epub bestanden. Maar met Calibre gaat dat vrij makkelijk: http://calibre-ebook.com/

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er is een Kindle app voor pc en tablet (ook smartphone), maar voor een andere ereader vermoed ik wel dat je inderdaad het formaat moet aanpassen. Zelf hoop ik dat Amazon.nl ook toegang geeft voor mensen uit België. Vermoedelijk wel, maar met Amazon weet je nooit. Mp3's kan ik bijvoorbeeld niet kopen op Amazon, maakt niet uit welk land. Mijn Kindle verzamelt al een tijdje stof (ik probeer zo weinig mogelijk Engelstalig te lezen), dus zou dit me wel motiveren om meer ebooks te lezen.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb namelijk een probleem met een bedrijf dat e-boeken verkopen die alleen op hun reader te lezen is. Het feit dat calibre bestaat doet daar wat mij betreft niets aan af. Ik vrees dus dat ik amazon blijf negeren.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik publiceer ik ook al langer e-books via Kindle Amazon en deze staan nu gelijk ook op Amazon.nl. Je moet wel even door hebben hoe het werkt, maar als je het eenmaal weet, werkt het makkelijk. Het is alleen dat Amerikaanse belastingsformulier waar je doorheen moet worstelen. Gelukkig is dat eenmalig Likaiar: Ik heb zelf geen kindle, maar je kun via amazon wel een tooltje downloaden om ze te lezen. Ik hoop dat ik de link mag delen, anders excuses http://www.amazon.nl/gp/feature.html/ref=nav_swm_…

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mij persoonlijk wordt het inderdaad verleidelijker om boeken via mijn ipad mini te lezen. Jaren geleden via marktplaats eens een Sony ereader gekocht. Het ding was handzaam en licht maar ook erg langzaam en bleef regelmatig hangen. Ik heb een Kobo Glo gekocht. Was iets zwaarder met cover erbij maar nog steeds handzaam. Bovendien zit er verlichting in. En de boeken worden gesynchroniseerd met je smartphone, tablet of computer. Nu Amazon in Nederland actief is, wordt het financieel aantrekkelijk om voor iedere aankoop te kijken waar het boek dat je wilt lezen het goedkoopst is. Ik vind het een gedoe om ebooks om te moeten zetten. En dat hoeft ook niet meer want Ik kan ze nu lezen middels de beschikbare apps. Na verloop van tijd zul je alleen een lijstje moeten bijhouden waar je je boeken gekocht hebt en op welke app je ze moet lezen.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Chunter en alle anderen, Sinds kort is mijn ebook ook via Amazon verkrijgbaar. Ik begrijp alleen het KDP select programma niet goed. Ik heb er nu niet voor gekozen, jij wel? ZO ja, kun je me dan aangeven wat de voordelen zijn? Alvast hartelijk dank!

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heb je de FAQ er over gelezen? https://kdp.amazon.com/select Het grote voordeel van KDP select is dat je per periode van 90 dagen vijf dagen kan instellen dat je boek gratis op de Amazonsites staat. Dat is erg goed voor promotie-doeleinden. Het grote nadeel is dat je boeken exclusief op Amazon beschikbaar moeten zijn, dus niet via andere webwinkels of Smashwords of wat dan ook. Als je kiest voor KDP select ziet je er voor een periode van 90 dagen aan vast, daarna kun je opnieuw beslissen.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt Chunter voor de duidelijke uitleg! Het begint me nu eindelijk te dagen. Voor mij op dit moment geen optie, mijn boek staat ook op bol.com. Succes met jullie boeken!

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
* Mijn excuses. Verplaatst naar -> http://www.schrijvenonline.org/forum/oproepen/alg… Hopelijk de correcte locatie. Hallo allemaal, mijn bericht heeft misschien niet veel met het topic te maken, maar omdat jullie waarschijnlijk de Amazon Kindle Store gebruiken post ik het maar hier: Voor een schoolopdracht voor user research moet ik een gebruikers onderzoek doen naar de Amazon Kindle Store. Nu heb ik moeite om genoeg respondenten te vinden, ik moet er minstens 50 vinden namelijk. Mijn vraag is aan de beste mensen of jullie even 10 minuten hebben voor een enquete? Het is bijna kerst dus misschien hebben jullie even tijd om een medemens te helpen :-) Hier is de link: *** link verwijderd *** Het is geen virus of oplichterij of iets dergelijks. Bij voorbaat eeuwige dank! (laat me weten of ik iets voor jullie kan doen) Jonas

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
jla, maak voor je verzoek even een eigen topic aan, voorzien van wat meer informatie zodat de forummers weten wie ze helpen en waarom precies. Wat je nu doet is inbreken in het topic van iemand anders. Dat komt opportuun over en het zal ook niet super effectief zijn.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mensen die in eigen beheer ebooks publiceren kan amazon.nl een goede markt zijn. Via KDP konden we al langer Nederlandstalige ebooks publiceren, en nu dus een 'eigen' Amazon.nl. Ik ben benieuwd. Ikzelf vind via KDP publiceren een stuk makkelijker dan wat ik van bol.com eigen beheer platform heb gezien.
Hm ... Zondag een paar uur eraan besteed om mijn eerste titel op Amazon te krijgen. Daarvoor heb ik dezelfde bronbestanden gebruikt als voor BNB/Mijn Bestseller. De stappen zijn min of meer identiek. Ik ben niet tevreden over het eindresultaat. De opmaakmogelijkheden voor de omslag zijn erg beperkt. Uploaden in PDF is onmogelijk en de Epub-versie wordt behoorlijk 'aangerand' door de Kindle-Software. Alle extra gadgets zijn verdwenen. Enige positieve aan Amazon: de marge is veel beter dan bij BNB.