Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

America Star Books

Reactie op het artikel over America Star Books in Schrijven Magazine Met interesse heb ik het verslag van Annemieke van Ling in Schrijven Magazine gelezen. Ik kan me haar frustratie heel goed voorstellen. Klaas van Eijkern klinkt als een vriendelijke man door de telefoon, maar dat ben ik (meestal) ook. Hoezo gratis? Ik kreeg een mailtje van Free Musketeers dat mijn verhaal was doorgestuurd naar America Star Books. Je denkt dan dat ze je boek goed vonden. Nee, dat was de reden niet. De reden was geld. Een dag later kreeg ik van ASB een bericht dat FM mijn manuscript had doorgestuurd. Ze hadden inmiddels 3000 titels van FM doorgekregen. Als ik bovenop de stapel wilde liggen moest ik daarvoor betalen (ik weet niet meer hoeveel het was). Je moet dan wel heel naïef zijn om niet door te hebben dat er iets niet klopt. FM schreef dat de vertaling gratis was. ASB zei dat je ervoor moest betalen. Ik heb gezegd FM gemaild dat gratis gratis was. En dat ik niet aan het circus wenste mee te doen. Ik kreeg als antwoord dat ze ermee konden doen wat ze wilden. Dat stond in mijn contract. Ik heb het contract gelijk opgezegd. Toch bleven de mailtjes van ASB om betaling komen. Ik moest zowel hiervoor als daarvoor betalen. Weer mailen. Zowel naar FM als naar ASB dat ik niet wilde dat mijn boek in Amerika werd uitgegeven. Liever geen boek dan een slechte vertaling. Het antwoord van Van Eijkern in het verslag was dat als iemand het expliciet verbood, het niet doorging. Dat klopt dus niet. Afgezien daarvan vind ik 700 euro betalen voor een ms dat door de vertaalmachine gaat schandalig. De vertaling is nu dus gratis? Dat zeiden ze in het begin ook. Ik hoop dat iedereen het artikel in Schrijven Magazine heeft gelezen. Het is heel jammer dat sommige schrijvers in goed vertrouwen hebben betaald. De mailtjes van ASB om te betalen zijn nog een tijdje doorgegaan. Toen ik het zat was, heb ik niet meer gereageerd. Eindelijk is het tot hen doorgedrongen. Klaas, je had er beter voor kunnen zorgen dat je uitgeverij een reguliere was geworden. Nu zijn er heel veel gedupeerden. Dit is echt een smet op je blazoen. Dit is dus ook de reden dat ik mijn boek ‘Ik zal je vinden’ gratis op smashwords heb aangeboden. Voor geïnteresseerden: *** Dit is mijn weerwoord.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Tja, je frustratie is begrijpelijk. Toch is het niet nodig - en volgens de [forumregels] (*) ook niet toegestaan - om de link naar je e-book te geven. Die heb ik dus ge***st. (*)
Wees terughoudend met verwijzingen naar je eigen site of eigen schrijfwerk.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Geen punt, Thérèse. Net als Annemieke, ik en ongetwijfeld ook anderen voelen zich besodemieterd. Wat bedoel je, Diana? Het staat duidelijk in Schrijven Magazine. Ik geloof niet dat je in sprookjes gelooft.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar voor wie 't Magazine niet heeft, is je post haast onnavolgbaar, en de afko's geven het geheel iets mysterieus... ;)

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Dat zegt niets, Ostinato. Vaak hebben de meesten het al gelezen en komt die bij mij een paar dagen later in de bus. Kennelijk hadden we een actieve postbode. Daarom heb ik eerst voluit America Star Books geschreven, Diana. Je hebt gelijk dat het voor mensen die het blad niet hebben, het onbegrijpelijk is. Ik ga er zomaar van uit dat iedereen het blad heeft. Er is eerder ook al een heel stuk over hetzelfde probleem geschreven. Volgens mij staat dat bij Free Musketeers of bij pod (op sol).

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Maar voor wie 't Magazine niet heeft, is je post haast onnavolgbaar, en de afko's geven het geheel iets mysterieus... ;)
Precies. Ik heb het bericht in ieder geval ingeleid en een fatsoenlijke titel gegeven. Tja, het zou fijn zijn als je je bericht gewoon begint met wat je waarover gaat zeggen.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Vandaag weer een mailtje gekregen van America Star Books. Eens worden we nog vrienden. Voor de duidelijkheid zal ik nogmaals noemen dat dit een boek is dat daar - zonder mijn medeweten - door Free Musketeers heen is gestuurd. Mijn boek staat nog steeds in de rij om vertaald te worden. Ze proberen me nu over te halen om deel te nemen aan een groot boekenfestival. Kosten 22 euro. Een extra service is dat mijn boek dan ook verder naar boven wordt geschoven. Onvoorstelbaar dat FM nog steeds met deze verlakkerij doorgaat. Lieve mensen, trap er niet in.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Het zijn echte volhouders die mensen bij America Star Books. Gisteren een mailtje gekregen dat ze mijn boek als e-book op Amazon willen zetten. Wel moet ik even 39 euro overmaken.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
O? Ga ik naar de zoekfunctie en heb ik weer het verkeerde naar voren gehaald? Ik neem aan dat het in het Nederlands wordt vertaald. :rolleyes:

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De zelfde ervaring met die club, alleen ik ben er al direct niet aan begonnen. Ik had al hier en daar gelezen dat de vertalingen dijenkletsers waren. Desondanks krijg ik dagelijks mail van ABS dat mijn boek bij Ophrah besproken ging worden, in Las Vegas in de verkoop ging, nou ja je kunt het zo gek niet verzinnen bij welke beroemde personen, bladen en evenementen je wel niet wordt ingezet. Je moet natuurlijk wel betalen en laten vertalen, het succes acht ik hoogst twijfelachtig en dat is een eufemisme. Ik heb ze in het spamfilter gezet.