Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Een ISBN-nummer aanvragen voor uitgave in eigen beheer

Beste, Ik heb een boek geschreven en wil dat naar een drukkerij sturen. Intussen ben ik aan het aan het heen en weer mailen met de drukkerij, maar ik zou graag hebben dat mijn boek een ISBN-code heeft. Ik heb bij 'boekenbank' een aanvraag gedaan voor zo'n ISBN-nummer. Daar diende ik gegevens in te vullen en 'uitgever' was een verplicht veld. Ik heb echter geen uitgever dus schreef in dat vak dat het een uitgave in eigen beheer betrof. Verderop vroeg men mij of ik een uitgeversnummer wilde aanvragen om mijn aanvraag voor een ISBN nummer te completeren. Ik heb dat dan maar gedaan, maar misschien heb ik dat niet nodig of gaat me dat onnodig veel geld kosten? Ik weet echter niet of dit is wat ik moet doen. Mijn vraag: hoe vraag ik een ISBN-nummer aan? Moet ik mij eerst inschrijven bij de rechtbank van koophandel en wat betekent dat precies? Alvast bedankt om enige helderheid hierin te brengen. Maarten Vergucht

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Daar heb ik ook eens naar geïnformeerd. Als ik het me goed herinner moest je ook ingeschreven staan bij de KvK. Zeker weten doe ik het niet meer. Je kunt ook bij verscheidene pod-uitgevers je boek uitgeven in eigen beheer. Scheelt je een hoop gedoe.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Je kunt het best zoeken naar uitgevers die via pod uitgeven. Daar vind je alles wat je wilt weten.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ook weer wat wijzer geworden. Maarten, als je in eigen beheer uitgeeft vis een pod, hoef je dat niet te betalen. Wel even goed kijken naar de voorwaarden en prijzen van die uitgeverijen. Sommige vragen 1500 euro. Google maar eens naar printing-on-demand.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb mijn manuscript opgeload bij 'brave new books'. Zij zijn een POD-service, denk ik en zorgen ook voor het ISBN nummer, las ik. Bedankt voor jullie info.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Beetje laat maar je hóeft geen ISBN aan te vragen. Als je een boek uitgeeft dat binnen beperkte kring verspreid wordt (familie, werk etc.) en het zal niet besteld worden via een (online) boekhandel, dan kun je er voor kiezen geen ISBN aan te vragen.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik laat mijn gedichtenbundel bij een drukker uitgeven. Ook in eigen beheer. Zij zorgen voor de ISBN aanvraag. Momenteel heb ik dat nummer. Gewoon in eigen beheer. Kosten 12,50 euro volgens mij ;)