Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

POD of Eigen beheer?

Ik ben 17 jaar en heb zelf een kinderboek geschreven. Ik ben zelf dyslectisch dus er zitten wel veel spelfouten in. Ik kan zelf niet tekenen en heb ook niet onwijs veel geld. Toch wil ik me boek wel graag uitgeven. Ik zoek dus eigenlijk een manier waardoor de spelling gecontroleerd wordt, de ilustraties voor mij gemaakt worden en dat het boek natuurlijk verkocht kan worden. Moet ik het boek dan als POD of in eigen beheer doen? En bij welk bedrijf zou ik dit dan het beste kunnen doen? Owin

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In beide gevallen moet je eerst iemand (een manuscriptbureau) zoeken om je werk na te lezen en te verbeteren. Als je het in eigen beheer uitgeeft, zijn er bij de uitgever normaal tarieven om allerlei dingen te laten doen. Nalezen, lay out, omslag,... Richtprijs per 20.000 woorden: - EUR 300 voor correctie (alleen spelfouten) - EUR 550 voor redactie (inhoud en stijl) en correctie (spelling) Ik werkte een tijd bij een uitgeverij waar we uitgaven in eigen beheer. Alles moest perfect aangeleverd worden. Wij publiceerden ook lang niet alles wat mensen wensten uit te geven. We moesten er zelf min of meer achter staan. Hoe dat zit bij anderen weet ik uiteraard niet. POD drukt alles zoals jij het wil. Denk ik. Tik hier op SOL eens POD of eigen beheer in bij de zoekfunctie. Er zijn al veel topics over geschreven. Je vindt er vast de info die je zoekt.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Je moet echt even hier kijken, Owin, er is al zóveel geschreven over pod en eigen beheer: http://www.schrijvenonline.org/search/apachesolr_… @ Onomatopee: pod wil alleen zeggen: printing on demand of publishing on demand. Er zijn verschillende bedrijven die dit voor iemand kunnen verzorgen. Het betekent niet à priori dat alles maar gedrukt en in de wereld gegooid wordt zonder enige vorm van begeleiding zoals vormgeving, correctie, redactie etc. Wanneer je in eigen beheer uitbrengt, kun je alles laten drukken wat je wilt, op de manier zoals je wilt - en dat kun je pod laten doen of in een van tevoren bepaalde oplage. Bij eigen beheer ben je meestal zelf de uitgever en doe je alles zelf, hoewel er ook bedrijven zijn die een eigen beheer optie bieden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat die bedrijven nalezen, correctie etc inclusief leveren, tegen een bepaald tarief zoals jij dat noemt. Het tarief is meestal afhankelijk van een woorden- of pagina-aantal of van de tijd die een redacteur erin steekt.