Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Uitgeven bij Yanga - voor -en nadelen?

Hoi iedereen! Na vier reguliere uitgeverijen onverrichter zake te hebben gecontacteerd, heb ik besloten om in eigen beheer uit te geven. Over het algemeen lijkt het erop dat in Nederland veel meer instanties zijn die helpen bij uitgeven in eigen beheer, dan in België. In woon echter in Antwerpen, veel dieper in België kan dus niet echt en ik zou liever een Belgische instantie raadplegen, om niet te veel problemen te ondervinden i.v.m. de lange afstand. Ik ben uiteindelijk op de site van Yanga uitgekomen. Op dit forum heb ik nog geen informatie over Yanga kunnen vinden, dus ik hoopte via deze weg te horen of Yanga een goede of slechte keuze zou zijn. Op zich lijkt het een prima keuze, maar dat lijken ze natuurlijk allemaal op het eerste zicht. Heeft iemand al ervaring met Yanga? En zo ja, kan je me er dan over inlichten? Of ken je een andere Belgische site die instaat voor uitgeven in eigen beheer, die ook zeker de moeite waard is? Alle info is meer dan welkom. Alvast bedankt, iedereen!!

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yanga opereert met het zelfde platform als een aantal Nederlandse websites: Mijn bestseller. Daar is veel over te lezen op deze site. Of een keuze goed of slecht zal uitvallen, weet je pas zeker na het geprobeerd te hebben. Ik ben best tevreden met dit platform.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Na vier reguliere uitgeverijen onverrichter zake te hebben gecontacteerd, heb ik besloten om in eigen beheer uit te geven.
Misschien is dit off-topic - mijn excuses dan -, maar ik ben nu eenmaal een curieuze neus: wat is er gebeurd met die vier reguliere uitgeverijen?

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Twee wezen het manuscript simpelweg af, twee anderen wezen het af en gaven me een lijst me tips en feedback. Zij beweerden allebei dat mijn verhaal grammaticaal (woordkeuze, zinsbouw, etc...) over het algemeen zeer correct is opgesteld, maar er waren enkele inconsequenties wat het verhaal betrof. Deze heb ik herlezen, heroverwogen en enkelen ervan herschreven, maar ik heb absoluut geen zin om ze terug te sturen en weer enkele maanden te wachten op een reactie, die misschien nog steeds niet positief zal zijn. Ik begrijp dat je misschien geneigd bent te denken dat, aangezien 4 uitgeverijen mijn verhaal niet wilden, het niet veel waarden bezit. Maar werd het eerste Harry Potter -boek ook niet eerst afgewezen door veel uitgeverijen? :)

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Afgewezen worden zegt niks, maar stellen dat ieder afgewezen boek gelijk is aan Harry Potter is jezelf wel heel veel moed inpraten :D

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Afgewezen worden met een lijst aan tips, betekent dat ze het verhaal zeker gelezen hebben. Ik zou het zeker herwerken en nog eens terug sturen. Soms is het wachten meer dan de moeite waard. Je kan dan in je begeleidende brief schrijven dat je het op basis van hun bemerkingen hebt herwerkt, zodat je niet op de slushpile terechtkomt en het sneller zal gelezen worden. Uiteraard zou het kunnen dat je nog een 'neen' krijgt, maar dan heb je het toch geprobeerd. Ik ben ook Vlaamse, maar van Yanga hebt ik nog niet gehoord. Wat belet je om het in Nederland toch te proberen? Je hebt ook Boek.be die auteurs de kans geven in eigen beheer uit te geven.