Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Idee: Opzetten van een Webring 'Literatuur in eigen beheer'

Beste mensen, Ik heb een idee dat m.i. niets kost en waardoor 'onze' websites beter gevonden worden: Een webring van "literatuur in eigen beheer". Ik ben benieuwd naar jullie reacties. P/C Holleman

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In principe ben ik een voorstander van innovaties, zeker binnen het literaire circuit. Maar dan wil ik wel iets meer info dan je nu geeft, Holleman.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is een idee. Er zijn websites waar je een webring gratis kan opstarten. Voor ons, als auteurs in eigen beheer, kan een webring m.i. een meerwaarde betekenen. Het lijkt me wel verstandig dat een webring thematisch is. Bijv. hobbyboeken in eigen beheer, kookboeken in eigen beheer. Of 'literatuur, mooie verhalen, in eigen beheer. Als een bezoeker op één van de deelnemende websites komt, is de kans m.i. aanwezig dat ook 'collega-websites' bezocht worden.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De webring is een oud concept. Toen het erg populair was, kreeg je nog niet eens veel "hits" via een ring. Er gaat behoorlijk wat werk in zitten om een webring te beheren. Vanzelf gaat het niet... er zullen altijd mensen zijn die er misbruik van zullen willen maken. En dat schaadt iedere deelnemer. Krijgen de deelnemers iets te zeggen of een site wel/niet in de ring wordt opgenomen? Is er een kwaliteitscheck? Of is het concept "in eigen beheer" voldoende sterk om te linken naar de concurrentie die minder kwaliteit levert?

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De Webring is inderdaad een oud concept, maar ik zie absoluut mogelijkheden. Stel vier 'geschikte' websites beginnen de ring, en nieuwe websites worden uitsluitend toegelaten als alle deelnemende websites akkoord gaan... Zo verkoop ik mijn literaire roman in eigen beheer. Als er nog een aantal 'literaire roman in eigen beheer' schrijvers zijn kunnen we een webring opzetten. Kostenloos. Als experiment. Nothing to loose... :)

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Stel vier 'geschikte' websites beginnen de ring, en nieuwe websites worden uitsluitend toegelaten als alle deelnemende websites akkoord gaan...
Van het woordje 'akkoord' gaan mijn haren rechtop staan. De meesten die in eigen beheer uitgeven zijn al afgewezen door tal van reguliere uitgeverijen. En nu wil jij nog eens werk in eigen beheer gaan afwijzen het omdat volgens anderen die ook hun werk in eigen beheer hebben uitgebracht, niet goed genoeg is volgens de webring. Ik heb er niet veel ervaring mee, maar volgens mij werkt het veel beter als je webring meer leden heeft. Des te meer keuze voor de bezoeker/lezer.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bezoekers keren niet terug naar je site of webring als ze te vaak tegen bagger aanlopen. Bijvoorbeeld boeken in eigen beheer die nog niet zijn uitgegeven maar slechts een vaag plan zijn. Of een overdosis aan erotiek. Of echt tenenkrommend slechte boeken van mensen met geld teveel. In eigen beheer is geen Publish on demand. In eigen beheer vergt toch een zekere investering van de schrijver-uitgever. Je zou eisen kunnen stellen aan de manier van verspreiding, de oplage, de verkrijgbaarheid of op zijn minst een inschrijving als uitgever die zijn eigen ISBN-nummerreeksen heeft.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zoals Schli al zegt, is de Webring oud. NIet alleen oud, maar volkomen achterhaald. De nieuwe webring is een Facebook groep :-)