Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

POD (Bestenzetprinting) - Bedrijfsbeoordeling

Beste SOL-leden, Omdat er nog niet zoiets was als een POD- bedrijfsbeoordelings topic, leek het mij een goed idee om er dan maar zelf een te starten. De reden is simpel: er is genoeg informatie te vinden op SOL over de POD - bedrijven, maar nog niet in “harde” cijfers over hoe een bedrijf presteert. Afgelopen kerst heb ik een aantal boeken laten afdrukken bij “Bestenzetprinting.nl”, en hieronder zie je mijn cijfers die ik dit bedrijf heb gegeven. Mocht jij ook met dit bedrijf zaken hebben gedaan, zet dan hieronder je eigen scores. Als je een beoordeling met ons wilt delen van een ander bedrijf, open daar dan een apart topic voor. Op die manier kunnen we straks als het goed gaat, van elk bedrijf, elk met een eigen topic, in een oogopslag zien hoe zij presteren. Wat belangrijk is om niet te vergeten: elk POD-bedrijf is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aangeleverde digitale bestanden. Ga dus geen slechte cijfers geven als bv. de boekomslag die je hebt gemaakt korrelig is omdat jij deze in een te lage DPI waarde hebt aangeleverd. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Bedrijf: bestenzet printing (BZ) Website: http://bestenzetprinting.nl - Prijs ...................................................: 8,5 - Kwaliteit boekomslag (cover) ..........: 8 - Kwaliteit binnenwerk ........................: 8 - Communicatie met de klant .............: 7 - Verzending ........................................: 7,5 - Levertijd ...........................................: 8 - Oplossen van problemen ..................: n.v.t. Korte toelichting op mijn cijfers. - Prijs: Ik heb 8 boeken besteld, formaat A5, 390 pagina’s, full color soft cover, zwart wit binnenwerk op roman papier van 90 gram. Prijs per boek kwam uit op: €15,03 - Kwaliteit boekomslag: Prima cover van 230 gram, glossy. Dat wat ik op mijn pc had gemaakt kwam perfect overeen met de cover die ze hebben afgedrukt. - Kwaliteit binnenwerk: Prima gelijmd, geen lijmresten gezien. Drukwerk was perfect, geen inktvlekken, scheve of losse pagina’s. - Communicatie met de klant: Telefonisch goed bereikbaar. Telefoon werd snel opgenomen toen ik ze belde met een vraag die betrekking had op de cover. Na het opsturen van de digitale bestanden zijn ze begonnen met het drukken van mijn boek. Persoonlijk had ik graag een mailtje van ze gehad dat de bestanden waren ontvangen en dat ze waren begonnen met printen. Op de website, kwam ik later achter, kon ik wel de status van mijn bestelling volgen. - Verzending: Verpakt in een stevige kartonnen doos. Ze hadden een hoger cijfer kunnen krijgen als deze nog was voorzien van bv. bubbeltjes plastic of piepschuim vlokken/korrels om de boeken nog beter te beschermen. - Levertijd: Conform de informatie die op hun website staat. - Oplossen van problemen: Geen problemen ondervonden, dus niet van toepassing.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb een paar keer bij Pumbo.nl besteld, maar die vond ik best prijzig. Nu print ik steeds een proefdruk bij Mijnbestseller.nl, die zijn een stuk goedkoper, maar je kan maar uit een paar standaard maten kiezen. Laatst heb ik nog een boek besteld van 302 pagina's in A5, glanzend voorkant en zwart/wit binnendruk op 90gram romanpapier. De prijs was 12,58 incl. verzendkosten (2,00 verzendkosten). Of je stapelkorting krijgt, zoals bij Pumbo, dat weet ik niet (volgens mij wel, maar kan het alleen niet vinden), maar datzelfde boek zou 16,41 incl. (2,51,-) verzendkosten hebben gekost bij Pumbo. De levertijd was ongv. 3 dagen, wat ik snel vind. Het boek werd verzonden in een stevig kartonnen envelop zodat de randjes niet beschadigen. De kaft was mooi afgewerkt en ondanks dat de resolutie van mijn foto te laag was, is de afbeelding erg scherp en is de kwaliteit hoog. Ook het binnenwerk was goed gelijmd. Wat ik zo tof vind aan Mijnbestseller, is dat je even snel je eigen cover in elkaar kan flansen en dat hun software dat helemaal voor jou op maat maakt, zodat je niet uren zit te kloten. Bij Pumbo is dat een heel gedoe en moet je zelf uitzoeken hoe je dat doet, een handige vriend of vriendin hebben, of Pumbo ervoor betalen. Ik zou Mijnbesteller daarom gemiddeld een 8 geven. Communicatie heb ik niet echt met hen gehad, omdat alles goed en automatisch bij hun is geregeld. Daarom geef ik ze ook een 8 voor gebruiksgemak.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
Hallo Richard, ik had jouw mail hierover doorgestuurd aan de redactie en we waren nog in overleg hierover. Ik vind het persoonlijk geen goed idee om dit op eigen houtje op het forum te doen. Het is onoverzichtelijk en er je kunt er niet makkelijk conclusies uit trekken. Zoals je ziet volgt de eerste reactie al niet meer jouw strakke format. Ik zie er wel wat in, maar niet op het forum. Enkel als een apart onderdeel. En jouw methode is ook niet helemaal ideaal. Ik verwacht bij de prijs-toelichting een waarde-oordeel over de prijs, maar ik krijg de feitelijke prijs zonder motivatie waarom die een 8,5 waard is. Ook zit ik een beetje met het vergelijken. Toen ik drie jaar geleden een POD-boek liet maken was ik heel tevreden met de kwaliteit. Nu drie jaar later is dezelfde kwaliteit bij dezelfde POD veel beter (als ik de twee boeken naast elkaar leg een wereld van verschil). Lastig vergelijken. Ook kun je denk ik moeilijk cijfers geven als je pas één POD gebruikt hebt. De een is al blij met geprinte velletjes en de ander verwacht drukkwaliteit.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Dries, Omdat ik die mail al een paar weken geleden heb gestuurd en geen reactie heb ontvangen ben ik dus op eigen houtje een topic gestart. En inderdaad, met de eerste reactie gaat het al fout. Over die prijs had ik zeker een betere toelichting moeten geven. Ik heb bij een aantal POD bedrijven een prijsopgave aangevraagd c.q. op hun website laten berekenen en kwam bij elk van hen ruim boven de 20 euro uit per boek. Vandaar het cijfer van een 8,5. Kwaliteit bepalen van het drukwerk is misschien iets dat lastig kan zijn, daar heb je zeker gelijk in. Ik laat dit topic dus met rust en het aan jou en de redactie over wat er mee te doen.