Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Eigen beheer, weet iemand nog een goedkoper bedrijf?

Goedenavond, Momenteel ben ben ik bezig mijn eigen (zakelijke) boek aan het schrijven. Nou wil ik bij het uitgeven vooral kijken naar de prijs. Daarom wil het in eigen beheer doen, dit omdat het ten eerste kort dag is voor het er moet zijn, (zakelijke redenen) en omdat ik de marges die ik gezien heb bij de meeste uitgeverijen schandalig vind. Ook heb ik de mogelijkheid om kleine aantallen zelf te bekostigen. De gegevens zijn als volgt: 160 pagina's. Full colour, paperback, A5. Tussen de 100-200 stuks. Opmaak, correcties zijn allemaal al gedaan, het gaat dus eigenlijk alleen om het drukken en ISBN nummer. Nou kwam ik zelf uit bij http://www.kaftmedia.nl/index.php?/prijslijst.html en http://www.bestenzetprinting.nl//cat_pockets.html Maar ik ben er nieuwsgierig of iemand nog andere goedkope bedrijven weet. Ik heb uiteraard al gekeken op sites zoals lulu, ezbook.com. Maar deze zijn allemaal belachelijk duur, zeker als je echt aan het boek wilt verdienen. Weet iemand nog andere bedrijven hier voor?, ik hoor het dan graag. Ook zal ik mijn ervaring delen als ik mijn boek heb laten drukken. Eventueel wil ik ook wel grotere oplages laten drukken off set mocht de korting dan veel hoger zijn. Alvast bedankt voor de tips.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geldt de regel niet vaak: 'Hoe goedkoper, hoe slechter de kwaliteit?' Of heb ik het, in dit geval, het grandieus mis?

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zelf heb ik bij: http://www.bestenzetprinting.nl//cat_pockets.html een gratis proefboekje aangevraagd waarin al hun soorten drukwerk in staan. Zag er netjes uit. Heb het aan mijn vader laten zien en die pikte mijn favoriete papier en druk er meteen uit. In december ga ik daar een kleine oplage laten drukken. Mijn ervaringen met dit bedrijf zal ik dan rond die tijd ook op SOL posten.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je het over oplages van honderd of meer hebt, kun je ook naar de plaatselijke drukker gaan voor een offerte. Als je dan een keer langs moet komen, kost het weinig tijd en benzine.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
160 pagina's. Full colour, paperback, A5. Tussen de 100-200 stuks.
Bedoel je met full colour het omslag of ook het binnenwerk? In geval van het laatste: hoeveel pagina's? Of alle 160? En wat is: tussen de 100 en 200 stuks? Nogal een verschil op zo'n aantal. Ik wil best voor je vragen wat zo'n oplage kost. Maar misschien kun je ook aangeven welk bedrag je in gedachten hebt. Misschien moet je dan - als je alles zo duur vindt - iets aan de uitvoering aanpassen.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ik las in schrijven magazine dat als je in in eigen beheer uitgeeft bij honderd exemplaren de kostprijs 8,57 is en je in totaal 857 euro kwijt ben. Mijn ervaring is anders. Bij honderd boeken kostte het boek per stuk, 5,25. Ook bij minder exemplaren kwam ik maar op 8,87 per stuk. Je moet goed weten welke uitgever je benadert. Inderdaad is het een feit dat hoe meer je zelf bestelt, des te goedkoper het boek wordt. In het begin wist ik van niets, want dan was ik niet met een bepaalde uitgever in zee gegaan. Wel heb ik reguliere uitgevers benaderd, maar aangezien het eeuwen duurde voordat ik hoorde dat het niet in het fonds paste, heb ik daar geen ms weer heen gestuurd. Ik heb niet in eigen beheer uitgegeven omdat ik geen zin heb om aan iedereen een boek te sturen. Reclame maken ligt me ook niet. Nu heb ik een uitgever gevonden die het manuscript redigeert en persberichten verstuurt. Dat kost me niks. Alleen de boeken die ik voor mezelf heb besteld, moet ik betalen en dat is maar een habbekrats van het voorbeeld dat in schrijven magazine wordt vermeld. Met andere worden: kijk naar de uitgevers die goed en goedkoop zijn.