Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zelf adventskalender maken?

Ik hoop dat ik hier goed zit met mijn vraag... Ik ben een adventskalender aan het maken. Voor elke dag een foto links en een gedicht/haiku/overdenking rechts. Ik wil het in kleur gedrukt hebben. Mijn vraag is: Waar kan ik voor het drukken en vooral binden terecht? Vistaprint doet zulke dingen niet, bij de copyshop vind ik de bindwijze niet mooi en een ringband vind ik al helemaal niet mooi. Iemand tips?

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vraag WPS eens. Wohrmann Print Service of zoiets is de volledige naam. Je kunt een online offerte aanvragen. Mijn 'eigenbeheerboekjes' heb ik daar laten drukken. Ze hebben daar dacht ik veel mogelijkheden. Kleur binnenin wordt wel duur. Ik denk dat plaatselijke drukkers het ook heel goed kunnen doen. Waar je ook even op moet letten: je moet het dan als pdf aanleveren. Is geen probleem, er zijn wel gratis programma's waarmee je een pdf kunt maken, maar ik vrees als die in kleur is, dat hij erg veel megabijtjes wordt en dat je het dan niet meer er mail aan hen kunt versturen. Maar daar heb ik niet echt verstand van, anderen hier wel. Je kunt het dan geloof ik 'inpakken' of zo???

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt! Ik zal eens gaan kijken. Dat pdf is geen probleem maar die megabijtjes ws wel... Ik heb ook overwogen om zwart/wit foto's te gebruiken. Dat heeft ook wel iets, maar op de een of andere manier vind ik het niet bij een adventskalender passen.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe wilde je de kalender ophangen dan? Als je ringband niet mooi vindt? Wat voor vorm had je in gedachten? Ik ben er benieuwd naar hoe anderen dat doen, want ik wil zelf ook iets dergelijks maken, maar geen adventskalender.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marriejeanne, was jij niet degene die een jaaragenda wilde maken? De link van DJ is een goede! Ook daarvoor. Wel aan de prijs, maar ik ga het toch eens even goed uitvogelen daar. Ik wilde dit keer geen 'ophangkalender', die heb ik al een keer gemaakt. Ik dacht zelf meer aan een boekje dat ze open kunnen slaan bij de juiste dag. Evt. nog met een leeslintje. DJ: bedankt voor je link!!!

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1. Marriejeanne, was jij niet degene die een jaaragenda wilde maken? De link van DJ is een goede! Ook daarvoor. Wel aan de prijs, maar ik ga het toch eens even goed uitvogelen daar. 2. Ik wilde dit keer geen 'ophangkalender', die heb ik al een keer gemaakt. Ik dacht zelf meer aan een boekje dat ze open kunnen slaan bij de juiste dag. Evt. nog met een leeslintje. DJ: bedankt voor je link!!!
1. Ja, dat klopt, Eliesje. Albumprinter heb ik al gedownload, maar is voor een oplage van meerdere exemplaren te duur. Voor één of twee exemplaren kan het wel. 2. Dan wil je geen kalender, maar een agenda. :!: :)

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, maar volgens mij is een 'adventsagenda' iets niets bestaands ;) Ik wil een boekje, een adventsboekje dus eigenlijk :lol: