Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Boek schrijven voor Boekscout

6 September 2011 - 12:00
Goedemorgen Ik ben bezig met mijn eerst boek schrijven voor Boekscout. Ik wil ervoor kiezen het door Boekscout te willen laten uitgeven. Ik wil mijn boek rond 16 september naar hun opsturen maar hoelang duurt het dan voordat mijn boek bij hun in de onlinewinkel wordt geplaatst? Tevens ben ik ook benieuwd hoeveel boeken er gemiddeld verkocht worden en wanneer je je eerste royalties gestort krijgt? (In mijn situatie zoals boven beschreven). Alvast bedankt voor de reacties

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 12:07
Bedankt voor je reactie, ik heb ze een e-mail gestuurd en tot nog toe geen reactie mogen ontvangen. Ik probeer het hier dus eigenlijk uit te pluizen. Bovendien ben ik bang dat Boekscout alles misschien mooier laat overkomen dan het misschien is. Ik zou het dus fijn vinden het van een ervaren schrijver daar zelf te horen.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 12:20
Ik heb even rondgekeken bij uitgeverijen en eigenlijk is Boekscout de enige die aan mijn wensen kan voldoen. Ik heb nu niet zo'n budget dat ik het zelf kan uitgeven. Het lijkt mij op zich best een goede weg als je net begint. Ik zie alleen verschillende verhalen over Boekscout wat betreft Royalties. Ik lees namelijk vaak dat ze maar 1 keer per jaar uitbetaald worden. Ik zie bij Boekscout ook dat ze je boek bij verschillende boekhandels aanbieden, zo'n 1800 als ik goed gelezen heb. Ik zou het fijn vinden om te weten of het toch een beetje kan verdienen per maand vóórdat ik me voor niets in het zweet heb gewerkt. :confused:

Lid sinds

18 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 12:52
1800 boekwinkels? Lijkt me onmogelijk veel. Voor zover ik weet worden royalties altijd maar één keer per jaar uitgekeerd. Als je per maand een beetje wil verdienen kan je beter bij een willekeurige supermarkt aan de kassa gaan zitten. Dat geldt voor mezelf ook hoor, dat is niet sarcastisch bedoeld. Waarom probeer je het niet bij een gewone uitgever? Niet geschoten is altijd mis toch? Of plaats eens iets bij Proeflezen voordat je iets opstuurt (wat dan ook naar wie dan ook).

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 13:05
Haha, je hebt gelijk, helaas voor mij (handicap) is het haast niet mogelijk een normale baan te vinden in de maatschappij en ik vind schrijven heerlijk om te doen. Vandaar is mijn budget niet erg hoog om het zelf via een gewone uitgever uit te geven. Je moet dan toch zelf boeken kopen van jezelf eerst alvorens je ze verkoopt. Tenslotte moet je ook nog de kwaliteiten bezitten om je boek op een goede manier te promoten en ik als beginneling heb daar nog 0,0 ervaring in.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 13:10
Bij een gewone uitgever moet je juist niet betalen. Ze zorgen doorgaans ook voor redactie, promotie, enzovoort, dus daar hoef je dan ook niet meer in te investeren. Maar dan moet je natuurlijk wel kwaliteit leveren en veel geduld (en geluk) hebben eer ze je manuscript accepteren.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 14:12
Hoe bedoel je met niet betalen eigenlijk? Als er iemand boeken bij mij besteld moet ik ze eerst kopen bij de uitgever wil ik ze bij die persoon kunnen leveren toch?

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 14:14
Ik zou je even beter verdiepen, dubje. Het klinkt alsof je geen goede voorstelling hebt van een reguliere uitgever, maar ook niet van Boekscout. Je hoeft bij een reguliere uitgever niet te investeren, en promotie is beter geregeld dan bij een site als Boekscout waarbij je op de grote hoop komt van aangeboden boeken. Zoals Hekate zegt moet je manuscript wel van dusdanige kwaliteit zijn dat een uitgever het kan uitgeven en dan nog is het een kwestie van geluk. 1800 winkels lijkt me zeer overdreven. De gedachte dat je eraan gaat 'verdienen' zou ik ook een klein beetje aan de kant schuiven: dat zal echt niet veel zijn. Daarbij hoor ik heel vaak dat 1x per jaar royalties uitbetaald worden.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 14:16
Mijn eerste boek heb ik uitgegeven bij Boekscout. Hun bepaalden o.a.welke aanhalingstekens ik moest aanhouden in mijn MS. Het lettertype en grootte en het formaat van het boek. Mijn kaftontwerp werd afgekeurd en vervangen door een idee van Boekscout zonder dat ik enig inspraak had. Het was een heel gedoe om van ieder e-mail adres wat je erbij moest leveren toestemming op schrift te krijgen zodat Boekscout kun bericht kon sturen dat ik een boek uitgegeven had. Dan krijg je uiteindelijk, (in mijn geval), na 2 maanden het eerste proefexemplaar in de brievenbus. Het was niet wat ik wilde. Maar ik heb het toch geaccepteerd. Toen kwam na 2 weken mijn bestelde boeken binnen. De kaft was weer beduidend gewijzijgd zonder overleg. Mijn boek kwam op hun site te staan. Ze hebben wel een interview geregeld voor mij bij de locale krant. Verder niets! Het eerste jaar heb ik 17 boeken verkocht en daarover in Februari royalty's ontvangen. Dit jaar zeg ik het contract met Boekscout op. (Contract duurt 2 jaar en wordt stilzwijgend verlengd). Maar! Mijn volgende boek wordt in eigen beheer gedrukt bij...Boekscout. Nu kan ik ineens wél zelf bepalen hoe mijn boek uitgevoerd wordt. Het verschil zit in de prijs. Nu betaal ik 11 euro per boek voor de eerste serie van 25. Daarna zakt de prijs aanzienlijk. Je boek promoten moet je zelf doen. Ook al geeft Boekscout het gratis uit. Facebook, Hyves, vrienden, interviews enz enz. Een hele lange weg om te gaan. Succes is niet gegarandeerd. Bobcat.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 15:00
Bedankt Jungle en Bobcat, het is me nu iets duidelijker. Inderdaad leek me 1800 boeken wel heel erg veel (dan zouden meer mensen stoppen met werken en boeken schrijven :rolleyes: Ik ga dan toch proberen in eigen beheer uit te geven, lijkt me verstandiger. Bedankt voor jullie reacties. :thumbsup:

Via

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 15:51
Aan je laatste post te zien, is het je nog helemaal niet duidelijk. In eigen beheer kost het je in eerste instantie geld en verkoop je waarschijnlijk net zo weinig als via boekscout. 1800 boeken verkopen is behoorlijk veel (en zo goed als onhaalbaar in eigen beheer), maar je daar kun je niet voor stoppen met werken.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 15:53
dubje, voordat je je beslissing baseert op enkel dit topic, lees eerst eens meer topics over Boekscout, Free Musketeers en uitgeven in eigen beheer. Dat laatste kost ook heel veel tijd en moeite. In dit topic staat ook veel over het proces, wil je een boek in eigen beheer uitgeven (maar dan wel met een ISB-nummer).

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 17:02
Even heel kort door de bocht: er bestaan reguliere uitgevers (je kent vast wel een paar namen Arbeiderspers, Bezige Bij, Querido etc.) en POD'ers. Bij een reguliere uitgever werkt het als volgt: je stuurt je manuscript op en als dat heel goed is, wordt het uitgegeven. Een reguliere uitgever zal je nooit vragen een investering te doen of een verplicht aantal kopers aan te leveren. Zij zorgen dat je boek in de boekwinkel komt. Met een beetje mazzel verkoop je een boek of 1500 en kun je daar een maandje van eten. Bij een POD' er werkt het anders. Zij accepteren alle boeken, ongeacht kwaliteit en verwachten van jou een investering. Je mag blij zijn als je dan geen verlies draait, want meer dan 50 boeken verkoop je over het algemeen niet. Je komt op de website van de POD, maar niet in de boekwinkel. Ik zou me nog maar eens goed in het verschil verdiepen als ik jou was.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 17:30
hoi. Het is niet of niet meer verplicht om zelf boekjes in te kopen en te verkopen via Boekscout, als het boek geheel wordt uitgegeven, maar dan moet je wel aan bepaalde eisen voldoen. (Ik moest 40 mailadressen aanleveren van mensen, die serieuze interesse hebben in jouw aankomende boek) Zelf heb ik toen wel 28 boekjes ingekocht, dan krijg je wel iets auteurskorting. Wel ben ik bijna al die boekjes al bijna kwijt, qua zelf verkocht. 1 tip: Koop niet teveel in direct als je het leuk vind om zelf in en door te verkopen. Wat ik niet weet? Mijn boek is geheel uitgegeven door boekscout, dis geen eigen beheer. Geldt dat contract dan, totdat mijn boek niet meer wordt gekocht of hoe werkt dat precies, weet iemand dat bij hun? Hoe kan het ineens dat mijn boek door de bieb bij Selexyz is besteld, is dat project dan toch geslaagd met het Centraal boekhuis ? gr van Mar

Lid sinds

19 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 17:30
Dat ze het aanbieden aan 1800 boekwinkels wil niet zeggen dat er ook maar 1 boekwinkel is die een Boekscoutboek van een onbekend auteur bestelt. Aanbieden is iets anders dan bestellen. Meestal verkoopt zo'n boek alleen aan vrienden en familie en daarbij is de prijs die men hen vraagt ook nog eens veel te hoog. Verdienen doe je er zelden aan.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 17:38
Zjors: Begrijp wel beetje wat jij bedoeld. De prijs had ik inderdaad ook ietslager geschat, omdat mijn boek bijvoorbeeld geen harde kaft kreeg, dan wordt het gewoon erg duur in verhouding, met andere kinderboeken, die wel een lagere prijs hebben, met een harde kaft erbij. Wel wil ik zeggen, dat als je een boek uit laat geven geheel door Boekscout, dat je het wel zelf ook acteif leuk moet vinden om te promoten, anders gaat het inderdaad minder hard of verkoop je inderdaad lastig je boek of je boeken. Via mijn "persoonlijke webpagina"gaat het niet zo hard, maar dat komt ook omdat ik de laatste tijd geen moeite heb genomen im het boek weer flink te gaan promoten, dat scheelt enorm hoor. Ik doe nu deeltijd therapie sindskort en daar, in dat therapiecentrun. kom ik een hoop mensen tegen (met kinderen), dus ga dat boekje zeker weer promoten,hi,hi. Blijf positief en weetje? Je kunt een p.o.d. uitgeverij ook zien als doorstart naar een "reguliere" uitgeverij, want je kunt dan laten zien dat er al een boek geheel is uitgegeven voor je. Je kunt je het ook positief bekijken, beter 1 geheel uitgegeven boek bij een p.o.d. of eerst nog 10 jaar oefenen en dan naar een reguliere ? Ik heb nu 2 geheel uitgegeven boeken in ongever 2 a 3 jaar laten uitgegeven voor mij. Daar ben ik toch trots op, want heb er geen cent voor betaald. En het gaat ook om het schrijfproces voor jezelf en de blijheid die je hebt, als je boek is uitgegeven toch ? gr van Mar

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
6 September 2011 - 21:44
Sinds kort geef ik uit in eigen beheer. Ik doe alles zelf, ook het promoten. Ik loop bij wijze van spreken de gaten in mijn schoenzolen en heb blaren op mijn vingers van het typen naar kranten enz. Iedereen is entiosiast. Maar het vertaalt zich niet in grote aantallen. Maar het dekt wél ruim de kosten! Dus schrijf ik door. Bobcat.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 September 2011 - 11:51
Prima discussie- en voorlichtingsforum hier. Ik wil het volgende hier plaatsen : Ik ben via enige omzwervingen nu bij Mijnbestseller.nl Deze POD uitgever bindt je nergens aan! Je kunt zonder verdere consequenties daar weer weggaan. Ze stellen het uiteraard wel op prijs de reden te weten. Zie hun site Henk
leuk van je gevonden Bobcat!

Tja

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
9 September 2011 - 16:35
Ik heb even bij mijn besteller gekeken. Daar zag ik o.a. een boek van 137 p. voor 19,50. Dat is wel heel duur.

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 September 2011 - 18:31
Die scheve prijsverhoudingen valt mij wel vaker op. Ik zag laatst een boek(je) van 37 pagina's voor 12 euro bij Boekscout. Dat vind ik dus ook veel te duur.

Tja

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
9 September 2011 - 19:47
Daarom beste Dubje kun je het beter in eigen beheer uitgeven. Dan hoef je ook niet achter die zinloze e-mails aan.

9 September 2011 - 21:25
Een en ander is wel degelijk afhankelijk van o.a. het genre van het boek. Voor sommige boeken is er nu eenmaal geen grote markt en dan is POD een oplossing omdat een reguliere uitgever het gewoon niet ziet zitten. Maar dan moet je zelf ook niet denken aan dikke winst. Hoeveel boeken je kunt verkopen is niet alleen afhankelijk van hoeveel energie/tijd/kilometers je er zelf in steekt, maar ook van het soort genre en de genre-specifieke mogelijkheden om te verkopen. Als je je markt kent, is het makkelijker verkopen. Tussen POD en regulier zitten nog een heleboel schakeringen.