Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Afdrukken op lulu, hoeveel pagina's?

Beste schrijvers, Ik zit met een klein dilemma. Ik heb een boek geschreven dat nu zo goed als af is. Ik wil het via lulu.com laten afdrukken en in eigen beheer laten. Ze vragen daar: Uit hoeveel pagina's gaat het boek bestaan? Nou, hoe moet ik dat in godsnaam weten? Als ik in word 105 pagina's op A4-formaat heb.. Moet ik dan bij lulu.com 105 invullen? Of moet ik het omrekenen? Volgens Word: 105 pagina's A4 = 255 pagina's A5. Moet ik dan bij lulu 105 of 225 invullen? Help me aub!

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je kan aanvinken welk formaat je wilt. Ik wil een boek op A5 formaat, gewoon dubbelzijdig afgedrukt. Maar... mijn boek is A5 255 pagina's en in A4 105! Stel nu dat ik invul: 255 loop ik de kans dat ik 150 lege pagina's heb.. Als ik invul 105 loop ik het risico dat ik maar de helft van mijn boek erin krijg. Ik kan er niets over vinden. Iemand ervaring?

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Nee zo werkt het niet bij Lulu. Ze snappen best dat je niet precies in kunt schatten hoeveel pagina's je hebt. Dat is überhaupt onmogelijk omdat jij niks van de marges en opmaak weet die zij gaan gebruiken. Die berekening is puur voor de kostenschatting. Pas later na het uploaden krijg je de werkelijke kosten te zien. En ze drukken geen pagina extra dan de lengte van jouw manuscript hoor. (wellicht een schutblad dan :))

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En voor je kostencalculatie hou je 255 aan. Vooral niet in paniek raken, je zult zien, het wijst zichzelf als je eenmaal gaat uploaden. Bovendien kun je op elk moment stoppen en overnieuw beginnen, tot en met de kassa.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom dat dan? Je MS gaat er niet stuk van als je het upload en de bewerking weer afbreekt :D Hup, hup, gewoon aan de slag.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
MS is dus wel kapot. Omdat ik tussentijds heb afgebroken is mijn ISBN niet meer geldig. Ik moet dus een nieuw ISBN aanvragen van 60 euro. :S Slaat nergens op.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
?? Dat slaat inderdaad nergens op. En een ISBN die zestig euro kost? Heb je er al een betaalt die je nu niet gebruiken kan? Dan zou ik heel snel naar lulu mailen wat er aan de hand is, en dan maken ze het heus in orde. Het is erg behulpzame organisatie, al moet je soms wel even wachten op antwoord omdat het zo druk is. Als het langer dan een paar dagen duurt, nog een keer mailen naar de klantenservice. Zelf bestel ik nooit boeken bij lulu met isbn, ik vind dat niet nodig, dus hoe dat zit weet ik niet, maar ik kan verder eindeloos onderbreken, opnieuw beginnen, weghalen, veranderen en wat dies meer zij. Met kapot bedoelt Zjors dat de woorden die je op papier hebt staan niet ineens verdwijnen als je het een paar keer probeert. Het verhaal zelf dus blijft altijd bestaan. Ook nu, nu je het oploaden hebt onderbroken. Je verhaal is er nog, dat is niet stuk. Dat kan niet stuk, tenzij je er zelf delen uit weghaalt en dan op opslaan drukt (en als je zo wijs bent geweest een reservekopie te maken heb je dus gewoon nog een hele nieuwe).

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Cerdiwen, Ik heb contact opgenomen met LuLu, die mailen het volgende: Beste Lena, Hartelijk dank voor je bericht. Indien je het ISBN reeds aan een project hebt toegewezen, kun je hiet niet meer aan een nieuw project toewijzen.Je zult hiervoor dus een nieuw ISBN moeten gebruiken. De reden hiervoor is, dat het ISBn reeds ann alle beschikbare ISBn agenstschapen is verstuurd. En buro ISBN zegt dat ik het ISBN wél kan gebruiken: Beste, Uw ISBN is geregistreerd, u kunt deze gewoon gebruiken. Wat ze met koppelen bedoelen, daarvoor kunt u het beste met Lulu contact opnemen. Wij gaan puur over de registratie van ISBN’s. Met vriendelijke groet,

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je ISBN nummer is gekoppelt aan jouw naam en dat boek waarvoor je het aanvroeg. Je kunt dus niet het ISBN voor Pietje Puk gaat op reis plakken aan je nieuwe boek (project, zoals Lulu dat noemt) met de naam: Harry Pekelman doet het weer. Je kunt het dus idd niet aan een nieuw project toewijzen, maar wel aan hetzelfde boek dat je opnieuw upload. Normaal gesproken staan je mislukte projecten ook in je profiel. Je kunt daar gewoon de tekst zoals ie wel hoort te zijn opzetten. Het spoelt vanzelf over de vorige versie heen. Daarom praat Lulu over projecten, ze gaan ervan uit dat je per boek 1 ding aanmaakt en daar net zo lang aan werkt tot jij hem perfect vindt. Heb je dat mislukte project ook al weggegooid, of is het echt zo erg geworden dat het niet meer te redden is, start dan een nieuw project bij lulu, dat gewoon weer Pietje Puk van Lena de Hondt heet, en maak je boek. Kom je bij het ISBN vakje, dan vul je het ISBN nummer in wat je voor Pietje Puk hebt gekregen. En dan ga je verder. In je andere topic vraag je om een blanco kaft oid. Als je dat wilt, zet dan je ISBN en de barcode in je boek, op een van de eerste pagina's (die zonder tekst, waar je je schrijvers naam en titel ea op hebt geschreven). Geef dan bij het invoeren aan dat je geen ISBN wilt (heb je namelijk al en staat al in je boek) en ook geen barcode (heb je al en staat al binnen in je boek). Kies dan een kaft en kijk op het voorbeeld (de drukproef) of het goed is. Succes, en houd vertrouwen, het gaat je heus lukken! En nee, het is niet raar als het even duurt of als het eerst een paar keer niet zo soepel gaat, dat hebben we allemaal wel eens gehad. Alle begin is moeilijk. Komt goed.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor je reactie. Het is verplicht om een barcode in te vullen. Dat is de narigheid. Ik krijg dan een ISBN/streepjescode binnenin het boek en een barcode achterop het boek. Is dat goed? Heb het project inderdaad verwijderd, omdat hij al op de website van hun geplaatst was! Dat wilde ik absoluut nog niet, vandaar verwijderd want ik kon het niet meer aanpassen aan 'prive' gebruik.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Is mij ook wel eens overkomen ja, dat een project niet meer voor of achteruit wilde. Toen moest ik het ook wegdoen, er viel niets meer mee te beginnen. Ik denk dat wat je nu doet, barcode achterop en isbn in het boek prima is. Maar is dat veld weg dan waar je je eigen ISBN in kunt vullen? Want je mag gewoon die ISBN gebruiken die je al hebt he, je wilt alleen niet dat je een nieuwe toegewezen krijgt. Lijkt me ook heel stom dat je dan opnieuw wou moeten betalen. Voorheen kon je zelf een ISBN aanvragen en dan in het daarvoor bestemde vak invullen, kwam ie vanzelf op zijn plek, met code en alles. Wat je ook kunt doen is lulu terugmailen dat je een nieuw project hebt moeten starten, omdat het oude vastliep en niet meer wilde reageren, zodat je het moest verwijderen. Maar dat je wel graag het ISBN nummer dat jij gekocht hebt voor dat boek op de achterkant wilt hebben, omdat het technisch gezien wel een nieuw project is, maar om precies hetzelfde boek gaat. Pfff, techniek. Heerlijk als het allemaal goed gaat maar o o o als er een kink in de kabel zit. Succes!

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja nou.. dat kan dus niet meer. Ik kan mijn isbn niet meer aanvragen want dan zeggen ze: dit isbn is reeds gekoppeld aan een project. kies ik voor de optie 'blanco' in het coverwizard dan komt er een barcode van hun. Ik vind het wel best allemaal. Ben al 6 weken met die kutcover bezig. + aanvragen van alles en dan moet het allemaal dubbel? bij blance komt er hoe dan ook een barcode van lulu te staan, elk boek is verplicht een barcode te hebben (dan kies ik voor optie geen isbn toevoegen, want wel isbn toevoegen kan niet omdat isbn al in gebruik is). nou ik doe gewoon zo.. mijn cover ontwerpen en dan in cijfers mijn isbn erop zetten. dan komt dus de barcode van lulu erop met mijn eigen isbn erboven. voorbeeldje: http://imageshack.us/photo/my-images/191/isbn.jpg/ mag dat zo? lulu kan niets meer voor me doen namelijk. het gemailt. buro isbn kan ook niks doen. nieuwe isbn aanvragen kan wel, maar dan niet onder dezelfde titel.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Lena, dat doe je helemaal goed. En mocht iemand ooit vallen over een verkeerde koppeling barcode-isbn nummer (denk het niet, maar stel dat), dan roep je gewoon luid en duidelijk: 'Kan iemand dat eens heel snel in orde maken?' Een nieuwe isbn moet helemaal niet. Wel goed dat je het hier post, dat weten we dan ook weer, als je project vastloopt en je hebt al een isbn, niet verwijderen, maar eerst bij lulu aan de bel. En heel luid klingelen!

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga het gewoon als privé bestand laten staan en in eigen beheer uitgeven. Stuur wel mail/brieven naar bruna en bol en zo. Stel dat die het boek willen hebben is dat dan niet erg op die manier? groetjes

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je hier kijkt: www.nbd.nl en je kiest de functie zoeken, en dan naar producten, dan kun je op jouw naam of titel zoeken naar je boek. Je ziet dan alles wat de boekhandel ook kan zien als ze naar je boek zoeken. Als je niets ziet, dan is het misschien nog niet verwerkt, dan moet je even geduld hebben en later nog eens controleren of het er al staat.