Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Eigen boeken op eigen site?

een klein (dromerig) vraagje, kan dit? - ik schrijf een boek - ik maak een leuke website - geef de mensen de mogelijkheid om mijn boek te kopen voor een klein bedrag (ebook/print) - ik (zelfstandig schrijver ,zonder uitgever) gelukkig en mijn lezers gelukkig! is dit een mogelijkheid? hoe zit dit wettelijk, juridisch, belastingen,rechten en andere? of ben ik te hard aan het dromen? help! thnx

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Even de titel verduidelijkt. De titel moet een korte inhoudelijke omschrijving zijn. Je zult merken dat je bericht dan ook beter gelezen wordt. Antwoord op je vraag: Ja dat kan, maar er komt toch wel meer bij kijken dan jij nu schetst. 1. Zonder promotie zullen er niet veel mensen op je site komen denk ik. En dus zul je niet veel verkopen. 2. Voor zowel E-book als print zou ik geen genoegen nemen met een Worddoc dat geprint/ge-ebookt is. Opmaak lijkt me wel essentieel als je er als lezer voor moet betalen. En in het 3. Denk aan de belastingdienst en aan de KvK. Als jij dingen verkoopt en het ontloopt de schijn van hobby, dan moet je je bij de Kvk inschrijven en je aanmelden bij de belastingdienst. Waar die grens van hobby ligt is een grijs gebied. 4. Je copyright verandert niet, dat heb je gewoon. Wel heb je als enkeling natuurlijk weinig slagkracht om tegen overtreders op te treden.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
alvast bedankt voor de tips! dit geeft al een beetje een duidelijk beeld, ik ga me hierin natuurlijk goed verdiepen alvorens van start te gaan ik ben al heel blij met 'Ja dat kan,' :-) mensen met nog advies vuur maar af, wel even zeggen (ik ben Belg) waarschijnlijk zijn zaken anders geregeld dan in Nederland en omgekeerd

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ceridwen, de link is dood..Maar als fvg de zoekfuntie gebruikt is er vast wel een antwoord op alle vragen te vinden. Bobcat. :)

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Nog afgezien van wat er al is geantwoord: als het op het web staat, is het gratis. Zullen er altijd mensen zijn die het eraf weten te pulken, zonder ervoor te betalen. Ik zeg niet dat ik dat doe, ik beweer ook niet dat het netjes is om dat te doen maar het is wel iets waarmee je rekening moet houden. Mensen doen dat, en jij kan het zo niet beveiligen of het lukt ze toch.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb laatst een leuk boekje aangeschaft bij uitgeverij Eburon: Zelf ebooks uitgeven van Wiebe de Jager (ISBN 978-90-5972-430-3). Hij legt daar in uit hoe je een ebook kan vormgeven met sites voor downlods van (gratis) programma's hiervoor, beveiliging. Tips voor verkoop en promotie via eigen website maar ook via een ebook distributeur. Ik ben nu een dichtbundel aan het opmaken maar dat is wat moeilijk omdat de lay-out niet overal goed weergegeven wordt, maar voor proza is het uitstekend. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.