Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Verkochte exemplaren Boekscout

Hi, Ik had een vraag. Ik ben op zoek naar de verkoopcijfers van de boeken van boekscout ik weet niet of ik mijn geschreven boek daar wel moet uitgeven, als er heel weinig exemplaren worden verkocht.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb bij Boekscout-YO in totaal 50 boeken verkocht, maar dit is grotendeels aan familie en vrienden. Er wordt verder geen reclame voor het boek gemaakt, dat moet de schrijver zelf regelen. Zelf raad ik het niet aan als je gelezen wilt worden.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
En weet iemand of het bij Musketeers veel worden verkocht???
Daarvoor geldt hetzelfde. Je zult zelf je boek moeten promoten.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Het heeft überhaupt geen zin om een (pod)uitgever te kiezen op basis van verkoopaantallen. Zeker bij POD's is dat grotendeels afhankelijk van de inzet van de auteur, maar ook bij reguliere uitgevers bepaalt het onderwerp en 'of het aanslaat' grotendeels of het verkoopt. Je zou wel naar concrete zaken kunnen kijken als de promotionele inzet van een uitgeverij.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bij fm komt je boek op Bol.com heb ik begrepen. Ik weet niet hoe dat bij boekscout zit. xas

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Maar welke is eigenlijk beter? musketeers of boekscout?
Je kunt ze gemakkelijk met elkaar vergelijken. Wat mij persoonlijk betreft heeft FM de voorkeur als je voor een POD-uitgever kiest. Voor verkoopcijfers moet je zelf zorgen. Maak een degelijk Pr-plan en bepaal vantevoren hoeveel je darin qua tijd én geld wilt investeren. En houd vooral rekening met veel afwijzingen en negatieve respons. Moed houden en doorzetten! Veel succes!

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
TimOschrijvO, zoek eens op Boekscout en Free Musketeers/Fm en je zult zien dat er meer vragen beantwoord worden dan je eigenlijk gesteld had. ;)

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kijk ook eens bij Jouwboek.nl ..... ook voor POD, maar ook om het door hun uit te laten geven. Beide kanten mogelijk. Zou je je boek eerst aan kunnen bieden om door hun uit te geven en wil dat niet, dan heb je de contacten al gelegd en kun je voor POD gaan als je dat wilt.

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Verkoopcijfers zijn belangrijk maar zeggen niets, bovendien weet je niet of ze kloppen. Ik zou eerder kijken naar zaken als, zit ik aan een contract vast of niet. Succes!

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je dan toch voor een POD wilt gaan, kun je beter eens gaan kijken bij Jaylen books. Ik heb op een ander forum contact gehad met schrijvers die hun boek bij hen hebben uitgegeven en die zijn razend enthousiast. Zelf heb ik met hen afgelopen week telefonisch contact gehad en wat ze me te vertellen hadden was heel erg interessant vooral wat corrigeren en redigeren betreft.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Verkoopcijfers zijn belangrijk maar zeggen niets, bovendien weet je niet of ze kloppen. Ik zou eerder kijken naar zaken als, zit ik aan een contract vast of niet.
Je moet eerst weten wat je van zo'n uitgever verwacht: wil je dat ze je manuscript in een boek omzetten, of wil je dat ze lezers zoeken voor de boeken die ze uitgeven? Als jij wil dat veel mensen je verhaal lezen, kijk dan naar hoe uitgevers hun boeken promoten. Kom het boek in de winkel te liggen? Komt het boek voor in de folder van de uitgever die mensen in de winkels kunnen krijgen? Hoe makkelijk is het om een boek van de site van de uitgever te bestellen, is de webshop overzichtelijk en goed ingedeeld naar genres? Doen ze aan promotiecampagnes, zoals wedstrijden? Versturen ze recensie-exemplaren? Heeft de uitgever een goed netwerk?

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Jaylen books heeft hier al eerder reclame gemaakt. Ik weet niet meer op welk topic. Naar aanleiding daarvan heb ik een paar keurige vragen gesteld. Geen antwoord gekregen. Wel verscheen er weer een enthousiasteling van Jaylen die vertelde hoe geweldig het is. Ik raad je aan om dat topic even op te zoeken en door te lezen. Misschien kom je dan op andere gedachten.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb even gekeken, Tja en ik zie niet echt iets negatiefs staan. Zou je me misschien kunnen vertellen welke vragen je ze hebt gesteld? Ik meen het echt, het zijn misschien vragen waarop ik ook een antwoord zou willen weten. Ik wil hier echt niet dezelfde fout maken als met FM. Je mag me eventueel een pb sturen.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Nee, hoor. Iedereen mag het lezen. Ik kan me voorstellen dat je negatieve ervaringen hebt bij FM. Je hebt daar niets in te brengen. Mij kaft is mat. Ik wilde het glanzend. Nee, dat deden ze niet want de klanten wilden een matte kaft. :rolleyes: Terwijl mijn kaft uitstekend geschikt was voor glans. De maan schijjnt in het water. Ik wilde 12p. Mocht ook niet. Het moest 11p. worden enz. Wat ik me nog herinner van mijn vragen aan Jaylen was dat ik vroeg naar welk fonds die dertig euro ging die je maandelijks moest betalen. Een fonds. Wat voor fonds? Geen antwoord dus. Hou er dus rekening mee dat als je met hen in zee gaat, elke maand 30 euro moet betalen. Die fonds zal wel hun uitgeverij zijn. Ik heb nog gevraagd of het voor een goed doel was. De andere vragen weet ik niet meer. Mijn mailtje is allang verwijderd. Jaylen noemde zelf die dertig euro niet op het forum. Een schrijver wel.