Verbeterd manuscript

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verbeterd manuscript

 

Ik wil een e-mail versturen naar een uitgever voor het opsturen van mijn nieuwe manuscript. Deze is door een corrector en mij verbeterd. Graag zou ik willen weten hoe onderstaand e-mailbericht overkomt. Verder wil ik de titel veranderen van mijn manuscript, is dat verstandig erbij te zetten?

Fragment

Hallo ....,

Hierbij bied ik mijn definitieve manuscript aan. Ik hoop hiermee te komen tot de uitgave van een boek. Graag hoor ik meer over het verdere verloop van de uitgave.

Met vriendelijke groet,

Nico van Belle

 

Lid sinds

1 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Nico,

Ik reageerde ook al even bij het Proeflezen op deze vraag. Uit de eerder gegeven informatie kan ik opmaken dat je uitgeverij Boekscout is. Dan hoef je je echt geen zorgen te maken over hoe je communiceert. Boekscout accepteert vrijwel ieder manuscript en die hoef je niet te overtuigen van jouw kwaliteiten als schrijver. Dit is anders als je bijvoorbeeld bij Lemniscaat uitgegeven wilt worden. Dan zou ik inderdaad dit soort e-mails dubbel laten checken. Is bij Boekscout echt niet nodig. Die kwaliteit ligt gewoon veel en veel lager (niet vervelend bedoelt, ik ben zelf ook bij Boekscout uitgegeven). Ik heb veel mailcontact gehad met Boekscout, als ik voor iedere e-mail zo'n topic moest openen, duurde het allemaal wel erg lang ;). Uiteraard is het verstandig de titel van je boek aan te geven in de e-mail als je deze wilt veranderen. Ik wens je veel succes, verwacht echter niet teveel van een selfpublishing uitgeverij.