Start » Forum » Het uitgeefproces » Beoordeling kritiek en feedback » Redacteur voor manuscriptbeoordeling

Redacteur voor manuscriptbeoordeling

1 reactie [Laatste bericht]
LeonvanD
Laatst aanwezig: 19 uren 12 min geleden
Sinds: 29 Jan 2016
Berichten: 31

Redacteur voor manuscriptbeoordeling

Helaas, de vierde afwijzing van uitgevers alweer binnen, zucht.
Ik kan er wel wat mee, dat dan weer wel. 'Het plot van uw boek was origineel, maar er moet nog gesleuteld worden aan de uitwerking. Het boek mist actie en bevat te veel uitleg.'
Ik begrijp wat ze bedoelen en ik heb ideeën hoe ik het aan kan passen, dus ik ga maar weer herschrijven. Ik mag hopen dat ik na dit boek genoeg heb geleerd om een volgende er sneller uit te persen in betere kwaliteit hahaha.

Ik wil het in eigen beheer uit gaan geven (willen is een groot woord, liever een uitgever natuurlijk), ik heb de uitgevers een beetje opgegeven.Daarvoor wil ik een manuscriptbeoordeling laten doen. Wel een grondige waarbij op alles gelet wordt. Personages, stijl, spanningsopbouw, maar ook domme fouten, inconsistenties... Het moet wel een goed boek zijn als ik er die kosten in ga steken.
Nu zoek ik een goede redacteur, maar kan door de bomen het bos niet meer zien. Ik wil wel iemand die nog met 1 voet in de modder staat, iemand die dus ook nog redactiewerk voor uitgeverijen doet en bij een uitgeverij heeft gewerkt. Niet een schrijver die vanuit zijn eigen ervaring met het schrijven redactiewerk verricht.
Ik vond via schrijven online manuscriptbeoordeling door Nicole Teunissen. De rest van het rijtje werkt niet echt als redacteur voor uitgevers. Maar ik wil graag wat vergelijken.
Heeft iemand ervaring met haar? Of met iemand die als freelance redacteur werkt en manuscripten erbij doet?
Ik wil er wel voor betalen, maar iemand als Harminke Medendorp die De verwarde Cavia van Paulien Cornelisse deed, kan ik niet betalen (zij komt bij een manuscript van 71.000 woorden ergens rond de 2400,- uit dacht ik).

Reacties

Kristine
Laatst aanwezig: 2 dagen 17 uren geleden
Sinds: 28 Aug 2010
Berichten: 173

Als je een professionele redactie wil van iemand met 1 voet in de modder, is dat toch wel ongeveer de prijs denk ik. Misschien is het toch nuttig je voorwaarden iets bij te schaven. Er zijn mensen die zeker redactie kunnen doen, en net omdat ze niet professioneel bezig zijn, ook veel minder vragen.

MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer ligt omstreeks 14 december in de winkel.

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!